14.12.18

S'han lliurat els Premis de Responsabilitat Social de la Federació Catalana de Voluntariat Social


  • SOM Fundació, l’Associació Nou Horitzó i Ressò – Associació de Musicoteràpia, guanyadors del Premi Lluís Martí al Valor Social
  • La 4a edició del Premi ha reconegut projectes amb bones pràctiques en matèria d’RS on el voluntariat hi té un paper clau
  • Josep Maria Canyelles ha participat en el Jurat del Premis

DSC_3988
Aquest divendres 14 de desembre, en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat a Barcelona, s’ha dut a terme el lliurament dels premis de la 4a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social a SOM Fundació, l’Associació Nou Horitzó i a Ressò – Associació de Musicoteràpia.
Premis.

En aquesta nova edició, on han participat gairebé una trentena d’entitats amb els seus projectes, s’han reconegut bones pràctiques en matèria de Responsabilitat Social (RS) que ja estiguessin implementant les mateixes entitats, així com per entitats en col·laboració amb alguna empresa, i on el voluntariat hi té un paper clau.

DSC_3940El premi a la millor pràctica d’RS amb el voluntariat com agent protagonista, finançat per la Fundació Bancària Obra Social La Caixa i dotat amb 4.000 euros, ha sigut per SOM Fundació i el seu projecte “Jo també puc fer voluntariat (#JoTbPuc)”. És un programa de voluntariat inclusiu que pretén incentivar la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual donant-li suport en el seu entorn comunitari més proper a través del voluntariat.

DSC_3915Pel que fa al premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de l’àrea metropolitana de Barcelona, finançat per Aigües de Barcelona i dotat amb 1.500 euros, s’ha concedit a l’Associació Nou Horitzó amb el projecte “Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen”. Aquest parteix de la iniciativa de promoure les relacions entre dues generacions aparentment allunyades. Així, s’anima a persones majors de 55 anys a escriure un conte que serà il·lustrat per infància d’entre 6 i 12 anys. El resultat final és l’edició d’un llibre que rep cada participant.

Finalment, l’accèssit, premiat amb una compra gratuïta a El Mercat Social per valor de 300 euros, se l’ha endut Ressò – Associació de Musicoteràpia pel “Programa de Música a l’Hospital”. En aquest projecte, músics voluntaris professionals ofereixen concerts als hospitals, dirigits a les persones hospitalitzades. El programa es basa en el poder transformador de la música.
Jurat

El jurat d’aquesta última edició està format per sis representants experts d’empresa i responsabilitat social, del tercer sector i de voluntariat:
  • Jordi Balot, president de la FCVS; 
  • Albert Francolí, membre de l’equip de la Fundació Servei Solidari; 
  • Miquel Àngel Fusté, enginyer industrial jubilat; 
  • Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions i coordinador de Respon.cat; 
  • Maria Salamero, Directora d’Estratègia de Sostenibilitat i Comunicació d’Aigües de Barcelona; i 
  • Marta Gil, responsable a l’Associació de Voluntaris de “La Caixa”.