18.11.18

Forética analitza a Barcelona les principals tendències sobre transformació tecnològica responsable i ocupabilitat jove. Presentació de l'actual campanya del projecte Enterprise 2020: Futur del Treball

  • La primera trobada regional del projecte Enterprise 2020 ha comptat amb la participació de Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que ha anunciat el suport de la Generalitat al projecte
  • Respon.cat ha participat a la trobada i col·labora amb Forética en aquesta iniciativa al marc del conveni de relació qualit
  • Fins al 30 de novembre les empreses poden presentar projectes, propis o en col·laboració amb altres entitats, vinculats amb aquestes temàtiques
Forética ha presentat aquest divendres a Barcelona l'actual campanya del projecte europeu Enterprise 2020, que l'organització lidera a Espanya amb l'objectiu d'impulsar la promoció i difusió de les millors pràctiques en RSE. Sota el marc de "Futur del treball", en aquesta campanya Forética busca visibilitzar com les empreses donen resposta a la revolució tecnològica ia una societat en constant evolució des de l'òptica de la sostenibilitat.

La primera trobada catalana del projecte Enterprise 2020 ha comptat amb la participació de Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que ha anunciat el suport de la Generalitat al projecte, sumant-se com a suport institucional, al costat de dels dotze governs autonòmics que ja col·laboren amb la iniciativa.

La sessió sobre Enterprise 2020 celebrada avui ha servit per conèixer les claus del rol empresarial davant el futur del treball i aprofundir en com l'empresa dona resposta a reptes i oportunitats associats a la sostenibilitat a través de les noves tecnologies.

En aquest sentit, en la sessió s'han analitzat bones pràctiques empresarials amb la participació de Montserrat Moliner, directora Comunicació, Relacions Institucionals i RSC de ManpowerGroup i Enric Delgado, Distinguished Engineer CTO d'IBM Cloud SPGI. A més, experts procedents del món acadèmic, social, empresarial i polític han pogut debatre sobre les tendències a nivell nacional en aquest àmbit.

El director general de Forética, Germán Granda, ha fet una crida a que empreses i organitzacions presentin els seus projectes d'alt impacte en els àmbits de transformació tecnològica i ocupació jove per poder formar part d'Enterprise 2020, i ha destacat el poder de la col·laboració per visibilitzar el potencial dels avenços tecnològics com a aliats de la sostenibilitat i l'ocupabilitat.

La campanya compta amb IBM, ManpowerGroup, Reale Seguros i Vodafone, com a partners en aquesta iniciativa, i el suport institucional de dotze governs autonòmics (Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Galícia, Illes Balears, La Rioja, Comunitat de Madrid, Regió de Múrcia i País valencià) i el Cabildo de Tenerife.


Convocatòria de participació en Enterprise 2020

Fins al proper 30 de novembre les empreses poden presentar la seva iniciativa, omplint el qüestionari en dos possibles línies d'acció: Transformació Tecnològica Responsable i Pacte per la Joventut.Les iniciatives que vulguin presentar-se han d'haver estat desenvolupades en 2017/2018, tenir resultats mesurables i estar orientades a incorporar la tecnologia, considerant en les seves decisions criteris ètics, o destinats a generar oportunitats i millorar les condicions laborals de les persones i l'impuls de la ocupabilitat.

En el marc de la Transformació Tecnològica Responsable des Enterprise 2020 es busquen exemples empresarials que mostrin l'impacte social positiu d'incorporar avenços tecnològics (intel·ligència artificial, blockchain, robots, Big Data, mobilitat autònoma, entre d'altres), així com, exemples de la resolució de reptes ètics derivats de l'ús d'aquestes tecnologies.

Per la seva banda, en l'eix del Pacte per la Joventut es recopilaran bones pràctiques que impulsin l'ocupabilitat i el talent dels joves o el foment del vincle entre educació i empresa i habilitats STEM.

Els projectes seleccionats comptaran amb un reconeixement públic i es destacaran a nivell europeu com les millors solucions de les empreses a l'estat espanyol al repte del futur del treball.


Sobre Enterprise 2020. Futur del Treball

Enterprise 2020 és l'única iniciativa de lideratge empresarial reconeguda en la Estratègia 2011-2014 de RSE de la Comissió Europea pel seu potencial d'impacte. Va ser llançada per la xarxa europea CSR Europe el 2010 i té com a objectiu, en línia amb la Agenda Europea 2020, ajudar les empreses a assolir durant la propera dècada una competitivitat sostenible, fomentar una intensa col·laboració entre les empreses i els seus grups d'interès i reforçar el lideratge d'Europa en matèria d'RSE.

A més, suposa una contribució a l'ODS 8, Treball Decent i Creixement Econòmic. La campanya compta amb IBM, ManpowerGroup, Reale Seguros i Vodafone, com a partners en aquesta iniciativa, i el suport institucional d'onze governs autonòmics (Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Galícia, Illes Balears, La Rioja, Comunitat de Madrid, Regió de Múrcia i Comunitat Valenciana) i el Cabildo de Tenerife.

A més com a col·laboradors, la iniciativa compta amb la Cambra de Cantàbria, la Confederació d'Empresaris d'Andalusia, la Confederació Empresarial de Madrid, el Club Asturià de Qualitat, Eticentre, Fòrum Lidera RSE i Respon.cat.

Més informació aquí .