29.6.15

Òmnium Cultural es dota d'un Codi ètic

Òmnium Cultural va celebrar dissabte matí l'Assemblea General Ordinària en la qual més de 400 socis van omplir el Petit Palau de la Música Catalana. Aquesta assemblea va haver d'abordar temes molt importants, com els que es deriven del procés sobiranista, però també es va celebrar l'arribada de l'entitat als 50.000 socis.


Una de les novetats d'aquesta assemblea va ser precisament l'elaboració d'un Codi ètic, que comportarà també la constitució d'un comitè d'ètica, i que pretén assegurar el comportament socialment responsable i ètic de l'organització i els seus òrgans de govern, en un moment crucial en la història de l'entitat, tant pel fet que ha consolidat el seu paper com a entitat de referència a Catalunya com per la magnitud dels reptes que està entomant.

L'assemblea va valorar positivament una memòria d’activitats marcada per la Via Catalana 2014 i la consulta del 9N, i va aprovar el tancament econòmic del 2014, de 6 milions d'euros. L'assemblea també va aprovar la resolució “Òmnium davant les darreres agressions a la llengua catalana i al model d'educació de Catalunya”.

Acte de reconeixement als 50.000 socis L'assemblea ha fet un repàs històric dels més de 50 anys d'història i del pes dels socis que han fet possible arribar als 50.000 socis, fent d'Òmnium una de les entitats catalanes de referència. Per a l'ocasió s'ha editat un vídeo commemoratiu de la història de l’entitat i s'ha emès un segon vídeo amb la benvinguda de tres nous socis: el pare Manel, el músic Quimi Portet i l'atleta de muntanya Núria Picas.

Josep Maria Canyelles, soci consultor de Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat, ha col·laborat en l'elaboració del Codi ètic.