El cas Intervida ens mereix un especial interès per diferents motius, entre els quals el fet de haver estat certificada recentment amb un sistema de gestió ètic i el fet de tradicionalment haver esquivat els sistemes ètics (Codi Ètic) promogut per la federació corresponent, la Federació Catalana d'ONGs.
Tot plegat, ens porta cap a una curiosa i explosiva reflexió que fa temps que plantegem i que compartim amb altres experts de la mateixa sensibilitat: té més validesa i genera més credibilitat una verificació per part de les mateixes parts interessades que no pas la verificació asèptica que pugui fer una empresa d'auditories. Sense anar a carregar contra res ni contra ningú, i sense voler categoritzar més del compte a partir d'un cas concret, sí que creiem que es va imposant una reflexió sobre com posar garanties a les declaracions, informes i normes de Responsabilitat.
La notícia que ha motivat aquest escrit és la següent:
La Fiscalia General de l'Estat ha donat llum verda a la presentació d'una querella contra els gestors de l'ONG Intervida, als quals s'acusa d'apropiació indeguda, associació il·lícita, delicte societari, delicte d'administració deslleial i també d'estafa. La Fiscalia Especial de Delictes Econòmics de Barcelona presentarà la querella d'aquí a pocs dies, un cop la Fiscalia General de l'Estat aprovi l'esborrany de la denúncia que li va enviar fa deu dies, segons va informar ahir la Cadena SER. La querella és fruit de quatre anys d'investigació que han detectat presumptes desviacions de diners que estaven destinats a apadrinar nens i es dedicaven a crear empreses i societats que no tenien cap finalitat social ni humanitària. La Fiscalia sospita que s'han desviat uns 60 milions d'euros al Perú i Guatemala. Font de la notícia: AVUI, dijous 28 de Juny
Escrit anterior sobre Intervida
Escrits sobre RSO (RS de les Organitzacions no lucratives)
Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada