20.10.19

Jornada "L'Empresa Positiva i el compromís amb la comunitat": divendres 25 Palau Macaya

  • Aquest divendres 25 d'octubre tindrà lloc una jornada sobre Empreses Positives i Organitzacions Positives, que contribueixen amb el bon veïnatge a millorar les seves comunitats.
  • El conseller de Territori i Sostenibilitat, entre d'altres personalitats, seran presents a l'esdeveniment.
  • L'acte forma part de la iniciativa Edificis Positius, la iniciativa per crear comunitats on les persones puguin viure positivament l'experiència de ser veïns i veïnes.
 
La jornada "Empresa Positiva i el compromís cap a la comunitat", organitzada per TSR Territori Socialment Responsable, pretén presentar la iniciativa Edificis Positius i el seu enfocament vers l'empresa: Empreses Positives. Una Empresa Positiva és una organització que ha demostrat un compromís autèntic vers el seu entorn més proper, que es preocupa per tenir un impacte positiu al seu territori i que treballa en xarxa amb el diferents actors locals. 

Es tracta d'un fòrum-debat amb destacats actors empresarials, socials, acadèmics i institucionals, per tractar el present i futur del bon veïnatge i del paper de l'empresa en la marc de la seva responsbilitat envers la comunitat.

Obrirem un diàleg amb associacions empresarials, empreses, entitats acadèmiques, publiques i del tercer sector sobre com construir una vida de barri sostenible, col·laborativa i solidaria.

En el mateix acte reconeixem nou empreses de dimensions i sectors diversos pel seu compromís de proximitat envers el territori i el bon veïnatge empresarial.


També tindreu l'oportunitat de descobrir un nou àmbit i fer xarxa per augmentar el potencial de les vostres inicitatives socials, públiques o empresarials tot contribuint al desenvolupament sostenible.


El repte!

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides marquen els reptes per als propers anys, i s'espera dels governs, empreses i organitzacions un implicació per fer possible assolir els reptes. El paper de les polítiques de proximitat és molt rellevant, com mostra la Nova Agenda Urbana, i no solament els poders públics hi tenen un paper a fer sinó que les empreses han de desenvolupar una responsabilitat social de proximitat, envers la comunitat, demostrant un bon veïnatge.
Inscriu-t'hi!

Per què no te'l pots perdre?
  • Perquè els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030 i la Nova Agenda Urbanan marquen els reptes dels propers anys, i afecten tant els poders públics com les empreses, les organitzacions i la ciutadania!
  • Perquè les empreses grans o pimes i les altres organitzacions no poden desatendre la responsabilitat envers la comunitat més propera, ja que a les ciutats prenen cos els principals reptes de sostenibilitat, en referència a les Persones, el Planeta, la Prosperitat, la Pau i els Partenariats!
  • Perquè creix el nombre de persones que volen activar el seu compromís real des de la proximitat i les empreses i organitzacions poden ser els catalitzadors!



JORNADA EMPRESA POSITIVA I EL COMPROMÍS AMB LA COMUNITAT
Divendres, 25 d’octubre de 2019, al Palau Macaya
(Passeig de Sant Joan, 108 - Barcelona)

Organitzada per TSR Territori Socialment Responsable, SCCL, promotors de la iniciativa Edificis Positius
Partner de la jornada: Corresponsables
Programa
11:00 Inici:
Benvinguda del Sr. Marcos González, president de Corresponsables

Acte Inaugural
Josep Maria Canyelles, president de TSR Territori Socialment Responsable
Hble. Sr. Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat  de la Generalitat de Catalunya (p.c.)
11:25 Edificis Positius un projecte innovador
Josep Maria Canyelles: Presentació de la iniciativa “Edificis Positius” i “Empreses positives”
Sr. Francesc Torralba: “La Ciutat Positiva com espai de reflexió”
12:05 Una xarxa d’empreses compromeses
Jordi Tolrà: Presentació de la xarxa d’empreses de serveis als Edificis Positius

12:25 Empreses i organitzacions compromeses amb el territori
Josep Maria Canyelles, president de TSR, moderador de la taula
Àngel Giralt Puig, representant del Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona
Neus Lloveras, presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès
Xavier Cardona, gerent del Col·legi de Censors Jurats de Comptes

12:45 Distincions Empreses Positives
Daniela Toro: Presentació de la Distinció Empresa Positiva 
Josep Maria Canyelles: Lliurament de les distincions Empresa Positiva i intervenció de les empreses distingides.

13:35 Cloenda
Sr. Josep Vidal i Fàbrega, director General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. (p.c.)

13:40 Networking

14:00 Fi de la jornada