8.10.19

Jornades de Gratitud, per uns paisatges vius i viables a la Pobla de Segur, amb conferència de Josep Maria Canyelles sobre el valor afegit de les iniciatives compromeses amb el territori

  • Els propers 14 i 15 d’octubre tindran lloc les noves Jornades de Gratitud, per uns paisatges vius i viables al Molí de l’Oli de La Pobla de Segur.
  • Josep Maria Canyelles hi participa fent una conferència sobre El compromís ambiental en el sector privat: el valor afegit de les iniciatives compromeses amb el territori.
Les jornades s’organitzen des del Consorci Leader Pirineu Occidental i l’Associació Marques de Pastor, en el marc del projecte Gratitud Pallars amb la voluntat de generar xarxa i complicitat entre projectes i iniciatives amb valors similars, com la protecció de la naturalesa i la recuperació de patrimoni, tan si aquests provenen de l’administració pública, com si són projectes empresarials, o iniciatives ciutadanes sense ànim de lucre.

Programa

El paisatge no existeix amb el propòsit de ser un element decoratiu o únicament una font de benestar, sinó que gaudim d’aquest en la mesura que és una font de recursos naturals, productius i culturals que cal protegir, conservar i, a vegades, regenerar. Per això:
  • El dilluns pretenem generar un espai de reflexió sobre la corresponsabilitat en el paisatge. Com evolucionen les nostres activitats, com ens relacionem amb el paisatge i quin impacte té aquest fet sobre el territori. Reunirem agents directament relacionats amb el paisatge per debatre, i així contrastar i apropar les seves visions, coneixement i experiències. I finalment, coneixerem casos de territoris compromesos que estan treballant per a un desenvolupament sostenible dels seus paisatges.
  • El dimarts ens centrarem en la importància de comprometre’s amb el territori per part de les iniciatives empresarials i ciutadanes, i en el benefici que suposa fer aquesta aposta. Coneixerem casos de bones pràctiques d’iniciatives compromeses amb el seu entorn i generarem un espai per identificar i compartir problemàtiques i reptes comuns.

Compensar la petjada.Veureu que us proposem compensar la petjada de carboni que suposarà la vostra assistència a les jornades per a poder participar, d’aquesta manera, l’acte reverteix en el territori i us mostrem la proposta de compensació del projecte Gratitud Pallars. Al formulari d’inscripció us ho expliquem millor!

Inscripcions. Per poder participar a les jornades cal que us inscriviu omplint el formulari
 
Més informació. En cas que tingueu dubtes o comentaris, ens els podeu fer arribar a silvia@montanyanes.net

Entre tots creem espais vius i viables!

Les Jornades de Gratitud s’organitzen des del Consorci Leader Pirineu Occidental i l’Associació Marques de Pastor, en el marc del projecte Gratitud Pallars: Responsabilitat social i turística, un projecte cofinançat pel DARP, i pel FEADER, en el marc dels ajuts a la cooperació Leader del PDR de Catalunya 2014-2020.