8.7.22

La Unió ofereix el Perfil de Compromís Social (PCS) a més organitzacions socials i sanitàries amb la gestió tècnica de Vector5 @uchcat @Vector_5


Roser Fernández, directora general de La Unió, va expressar la importància d'aquest recurs, ja que les empreses dels sectors social i sanitari hem de ser exemplars en la nostra responsabilitat social i la capacitat de crear valor per a la societat, i això ha de ser un factor per facilitar la prestació de serveis públics, tal com mostren les tendències europees que no valoren tant la fórmula jurídica sinó l'impacte.

També va intervenir per situar la iniciativa, Josep M Bosch, assessor jurídic de La Unió, que va destacar les iniciatives normatives i les tendències en contractació pública, i com es va configurant que escenari en el qual els proveïdors hauran de demostrar que són socialment compromesos.

Josep Maria Canyelles, soci consultor de Vector5 | excel·lència i sostenibilitat, va presentar els resultats d'aquesta primera edició del Perfil de Compromís Social, que presenten unes mitjanes a prop del 65% pel que fa al compliment, tenint en compte que el model integra tant aspectes normatius com també tendències i altres estàndards de lliure adhesió però que formen part del model d'organització que estarà més optimitzada de cara al futur per ser prestadora de serveis públics. Canyelles també va destacar algunes tendències que estan prenent rellevància i que es reforçaran de cara a la segona edició dels PCS per tal de, tal com es va avançar un any enrere en el llançament de la iniciativa, fer que l'eina estigui actualitzada permanentment.

Tot seguit va tenir lloc una taula rodona d'intercanvi d’experiències entre alguna de les organitzacions participants, que van destacar la utilitat de l'eina per la capacitat de fer una fotografia, presentar les dades de manera ordenada en un model i aportar consells de millora. Ma. Emília Gil, directora tècnica de la Fundació Unió, va moderar una taula on van intervenir Yolanda Elipe, directora de comunicació i transparència de la Fundació ASPACE Catalunya; Montse Garcia, directora econòmico-financera de la Fundació Hospital de Palamós –SSIBE; Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària de Mollet; Joan Orrit, director gerent de Benito Menni; i Xavier Millán, cap d'àrea administrativa de l'Associació Centre d'Higiene Mental Les Corts.


Descarrega't el fulletó