21.1.22

Ponència de Josep Maria Canyelles a Lactium, la fira dels elaboradors de formatge artesa: La sostenibilitat, un repte essencial per a les petites produccions agrolimentàries

Josep Maria Canyelles va participar a la Jornada tècnica Lactium amb una ponència sobre la sostenibilitat, un repte essencial per a les petites produccions agrolimentàries.

Organitzada per l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA) i l’Ajuntament de Vic, es va celebrar la 13a edició de Lactium, un esdeveniment de compromís amb les formatgeries catalanes, la qualitat i la innovació, la biodiversitat i la producció agroalimentària artesana i de proximitat.

Lactium està format per la Mostra, el Concurs de formatges artesans de Catalunya, l'Aula del Formatge i la Jornada Tècnica. Sota el títol “Formatgeries i sostenibilitat, reptes i oportunitats” la sessió va mostrar  xerrades, experiències i eines entorn a la sostenibilitat i algunes de les seves dimensions més importants.


ACREFA és l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà, un col·lectiu que reuneix a 78 formatgeries artesanes de tot el territori català. L'esdeveniment disposa del suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. 

Podeu veure l'enregistrament complet o bé anar directament a la ponència que us interessi:

FORMATGERIES I SOSTENIBILITAT: Reptes i oportunitats 
00:00:46 - Presentació de la jornada tècnica 
00:03:26 - La sostenibilitat, un repte essencial per a les petites produccions agrolimentàries (Josep Maria Canyelles)
01:00:40 - Territori i paisatge: Can Mimó, ramat de bosc i formatger 
01:22:46 - Responsabilitat social: compromís i insersió laboral 
01:39:40 - Economia circular; l'experiència de Làctics l'Esquella
02:00:10 - CalcPEFDairy, eina pel càlcul de la petjada ambiental al formatge 
02:21:28 - Anàlisi i propostes per a la millora de l'eficiència energètica
02:43:37 - Ergonomia a la formatgeria: benestar, motivació i productivitat  
03:07:22 - Torn obert de preguntes

Accés a les presentacions