3.9.20

[MICROVÍDEO] D'on ve la propietat? Reflexió etimològica #motsresponsables #ODS1 #ODS

En el vídeo breu (3'17'') faig una reflexió sobre la propietat a partir del seu origen etimològic, dins de la sèrie [mots responsables].

L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 3 de Nacions Unides parla de la fi de la pobresa i pretén posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot el món. Entre les seves fites, per al 2030, preten garantir que tots els homes i dones, especialment les persones pobres i vulnerables, tinguin els mateixos drets als recursos econòmics, així com accés als serveis bàsics, PROPIETAT i control de la terra i altres béns, herència, recursos naturals, noves tecnologies apropiades i serveis financers, inclòs el microfinançament. 

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides formen part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible (“Transformar el nostre món”), que conté 17 objectius i 169 metes i serveix com a pla d’acció perquè la comunitat internacional i els governs nacionals promoguin la prosperitat i el benestar comú en aquests 15 anys.