29.7.20

Josep Maria Canyelles presenta Edificis Positius a Madrid com una manera diferent de fer voluntariat corporatiu

Josep Maria Canyelles, president de la cooperativa TSR Territori Socialment Responsable ha presentat la iniciativa Edificis Positius a Madrid, davant un auditori amb més de 700 persones, com una manera diferent de fer voluntariat corporatiu: les persones de l'empresa com a Veïns Positius i Veïnes Positives! 


Les Jornades Corresponsables del 15 Anuari, que van tenir lloc el passat 26 de febrer a Madrid, van ser el lloc on les empreses van poder conèixer una manera complementària de fer voluntariat, el bon veïnatge.

Canyelles va destacar que una manera innovadora i molt orientada és convidar els treballadors i treballadores a esdevenir Veïns Positius. Va explicar que es tracta d'una iniciativa sense ànim de lucre que pretén que els ciutadans contribueixin als ODS d’una manera modesta i pràctica a partir del repte de desenvolupar Edificis Positius, comunitats on les persones puguin viure positivament l’experiència de ser veïns i veïnes. 

Fer un grup de treball dins l’empresa amb aquest repte permet apoderar les persones, activar-les tot desenvolupant habilitats socials, comunicatives i de lideratge, permet millorar l’entorn comunitari de les persones i alhora genera un retorn per la pròpia empresa, en la mesura que les persones es fan seus els reptes de desenvolupament sostenible alhora que el procés els permet interioritzar el sentit empresarial de la responsabilitat social.
 
El president de TSR va contextualitzar el projecte en el marc dels ODS, que ens parlen de grans reptes pel que fa a Persones, Planeta, Prosperitat, Pau i Partenariats (les 5 P). Va indicar que és quan els traduïm en actituds simples per a la nostra vida quotidiana que es poden interioritzar, i les empreses poden ser des d’aquí la gran palanca de canvi.
Finalment, Canyelles va situar la iniciativa com a part d'un abordatge empresarialment intel·ligent de la responsabilitat social ja que ens permet crear valor múltiple en una sola acció: desenvolupament humà de les persones, contribuir al desenvolupament sostenible del nostre entorn, enfortir la cohesió social, millorar el clima intern i la capacitat de treball en equip, desenvolupar visió d’empresa i gestionar els valors corporatius. I sobretot contribuir a generar positivitat dins i fora de les nostres parets.
Per tal de crear expectatives per a un repte tan interessant, en un tuit que es va visualitzar en pantalla es deia: ¿Te imaginas qué és la vecindad empresarial positiva? Esta mañana lo vas a descubrir en..." 

En el marc de la Jornada TSR i Josep Maria Canyelles van rebre el reconeixement de Corresponsables per la iniciativa Edificis Positius