5.5.19

Edificis Positius participarà al "Market Place 2019 de Vallès Circular" @vallescircular


Edificis Positius es dirigeix, en el context d'aquest esdeveniment, a empreses responsables i compromeses amb l'economia circular amb dos objectius. Per una banda, engrandir l'aliança d'empreses que presten serveis en edificis i comunitats amb criteris de responsabilitat social i un compromís amb la sostenibilitat i el bé comú. Per altra, ajudar les empreses d'economia circular a millorar la seva responsabilitat social i vinculació al territori més enllà de les solucions tècniques.

TSR Territori Socialment Responsable presentarà la iniciativa Edificis Positius en el "Market Place 2019 de Vallès Circular", la tercera edició de l'espai de trobada d'empreses i entitats per aprendre a fer negocis en economia circular.


Edificis Positius facilitarà que empreses compromeses tinguin més entrada en els edificis

Per prestar serveis especialitzats als edificis com poden ser eficiència energètica, cobertes verdes, obres responsables, mediació comunitària... s’està constituint una gran xarxa d’empreses amb criteris de responsabilitat social. D’aquesta manera es pretén articular una gran plataforma que comparteixi uns valors i un relat sobre la reorientació dels edificis vers la sostenibilitat i el bé comú que també tingui capacitats operatives per millorar tots els aspectes de la qualitat ambiental, energètica, social, convivencial, etc, en un edifici, tant per a veïns, comunitats, comerços.

Ajudar al desenvolupament empresarial i social de les empreses d'economia circular

Per altra banda, TSR també s'adreça a les empreses d'economia circular amb un altre objectiu. Es tracta de donar-los suport per ser empreses més responsables envers la societat, més enllà de les solucions circulars. Per a moltes empreses, la solució tècnica no redunda en un model de gestió responsable ni en una capacitat de crear confiança en els seus grups d'interès. TSR aposta per crear Empreses Positives, amb persones compromeses. Els experts i promotors de TSR, pioners a Catalunya en el desenvolupament de l'RSE i els Territoris Socialment Responsables des de fa més de 15 anys, poden aportar solucions per a empreses de totes dimensions, també per a empreses petites, fent processos d'acompanyament lleugers i dinàmiques per implicar el seu equip humà i per travar relacions amb la societat.

A les empreses se’ls proposa abordar l’alineació interna desenvolupant els valors interns i la incorporació d’un sentit estratègic a la seva responsabilitat corporativa, i convidar el seu equip humà a adoptar actituds positives i sostenibles a partir de l’apoderament perquè esdevinguin Veïns Positius i Veïnes Positives tant a l’edifici corporatiu com als respectius edificis residencials. Per a una empresa activa en economia circular, no n’hi ha prou amb les solucions tècniques sinó que cal activar el sentit de responsabilitat envers la societat en termes més general, implicant també les persones, i facilitant l’evolució cultural de l’empresa.

TSR - Edificis Positius estarà present a l'exposició, a l'apartat d'Ecoinnovació en Productes i Processos:




Edificis Positius és una iniciativa de TSR Territori Socialment Responsable, cooperativa sense ànim de lucre creada per fomentar territoris socialment responsables i el desenvolupament sostenible.

Edificis Positius vol abordar el canvi social de manera innovadora a partir de la seva mirada en el bon veïnatge i a tot allò, material o immaterial, que es pot portar a terme des dels edificis i les persones que hi conviuen.


Context d'Edificis Positius

Fins ara les comunitats de propietaris han estat una realitat sense més interès que el de gestionar obligacions derivades de la propietat horitzontal. Però en els propers lustres passaran coses rellevants al voltant dels edificis i caldrà un lideratge. Per això cal fer dels edificis un actor de canvi de les ciutats apoderant els ciutadans, organitzats en comunitats de propietaris i veïns, generant un nou àmbit des d’on abordar els reptes de sostenibilitat i bé comú.

Edificis Positius pretén contribuir a crear un entorn de consciència positiva al voltant dels edificis residencials, abordant activament el repte que suposa la convivència en un marc de propietat horitzontal i creant les condicions perquè els edificis i les comunitats de veïnat i propietat siguin part de la solució als reptes socials, ambientals i econòmics que afronta la societat.