26.4.06

Situació de l'RSE a Catalunya

En el newsletter enviat el mes d'abril i aprofitant el reportatge que la revista Buen Gobierno ha fet sobre l'estat i les perspectives de la Responsabilitat Social a Catalunya, volem aprofitar per aportar algunes reflexions amb algunes claus sobre la conveniència d'avançar vers un Model Català d'RSE i en general pels models territorials d'RS.

Podeu trobar les notes en el newsletter aquí.

Darrers newsletters:
Situació de l'RSE a Catalunya (abril'06)
Europa opta per no regular i promou una ALIANÇA EUROPEA PER A L'RSE (març'06)
Responsabilitat Social arreu del món en una economia globalitzada (febrer'06)

25.4.06

Gestió Estratègica de l'Empresa de Futur. Els avantatges competitius de la Responsabilitat Social

Josep Maria Canyelles dirigirà el proper dimarts 9 de maig un taller, organitzat per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, amb un enfocament de l'RS basat en el Quadre de Comandament Integral (Balanced Scorecard).

Aquesta acció s'emmarca dins de les accions del programa RESSORT de promocio de l'RSE entre les Pimes, que l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, juntament amb la Diputació de Barcelona i altres organismes estan promovent amb suport europeu.

Per tal d'adreçar-se al col·lectiu de Pimes, s'ha dissenyat una sessió centrada en el desenvolupament de les empreses, a partir d'una eina de gestió estratègica, i la manera com s'hi pot vincular l'RSE.

La jornada pretén sensibilitzar les pimes i les microempreses de la importància de tractar l'RS com a política incorporada dins l'estratègia central de l'empresa. Ha de ser tractada com una inversió i no com una despesa ja que el fet d'identificar una empresa com socialment responsable comporta una bona imatge d'aquesta i, per tant, la confiança dels consumidors, dels inversors i de tots els altres interlocutors.

L'RSE, tractada fins ara principalment per algunes grans empreses, aporta a les pimes beneficis en reputació, legitimitat i rendibilitat sostenible a llarg termini en la seva relació amb les parts interessades: empleats, clients, empreses i entitats proveïdores, administracions i societat. I és per quest motiu que les petites i mitjanes
empreses no poden quedar-se al marge.

Vegeu tríptic PDF

Web municipal

Conferència Territoris Responsables


Un Territori socialment Responsable és aquell que maximitza la seves sinèrgies orientades a un model de desenvolupament sostenible (econòmic, social, ambiental, cultural...) atenent les inquietuds de les diferents parts interessades i a partir de la Responsabilitat Social de cadascun dels seus agents.

Entre aquests agents no solament hi ha les empreses, sinó que el sector públic i social, o els estaments educatius també hi tenen la seva part de protagonisme i la seva pròpia agenda. Per part del món de l'ensenyament, un dels aspectes rellevants és la capacitat d'actualitzar permanentment la seva capacitat de diàleg amb l'empresa per tal de millorar la inserció laboral.

En aquest sentit, el proper dimecres, 26 d'abril de 2006, se celebrarà al Centre Cultural Can Rajoler de Parets del Vallès la Jornada de presentació de la Xarxa de Transició Educació-Treball del Vallès Oriental, una xarxa promoguda al 2005, sota l'empara de l'Àrea d?Educació de la Diputació de Barcelona.

Programa
16:15 h. Recepció i lliurament de la documentació
16:30 h. Benvinguda
Joan Seguer, alcalde de Parets del Vallès Àngel Merino, president de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona Joan Castaño, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental
17:00 h. Conferència: Territoris responsables Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global Presenta: Emília Soler, regidora de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt
18:00 h. Presentació de la xarxa: Objectius, funcionament i pla de treball (2006-2007) Antonio Torío, regidor d'Educació de l'Ajuntament de Parets del Vallès Marta Mimó, responsable d'Educació de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt
18:45 h. Cloenda Francesc Sala, conseller de l'àrea de Serveis Personals, Joventut, del Consell Comarcal del Vallès Oriental Josep Labró, coordinador de Secundària de Serveis Territorials d'Educació, de Barcelona II comarques Àngela Dolset, directora de l'oficina de treball de Mollet del Vallès, Generalitat de Catalunya
Més informació

1.4.06

10è Simposi Universitat & Empresa

Josep Maria Canyelles parlarà sobre RSE en el 10è Simposi Universitat & Empresa

Em plau presentar el Simposi Universitat & Empresa que, en la seva desena edició, organitzen conjuntament el Consorci Universitari del Baix Penedès i la Universitat Rovira i Virgili.

Com en edicions anteriors, s’ha procurat que les sessions programades conjuguin adequada- ment continguts i personalitats provinents dels àmbits universitari, empresarial, institucional i social, amb la pretensió de generar un debat de síntesi que sigui enriquidor per als assistents. Des del Consorci sempre hem tingut la certesa que la seu d’uns estudis de Relacions Laborals és el marc idoni per intentar aquesta mútua interrelació, en benefici de l’interès general al qual es pretén servir.

Estem segurs que els temes i els participants s’adeqüen al nivell de qualitat que ha guiat aquest Simposi des del seu inici, amb el desig que l’esforç dels organitzadors sigui profitós per a tots els assistents, i en especial per a l’alumnat universitari. Sigueu tots molt benvinguts.

Benet Jané i Palau
PRESIDENT DEL CONSORCI UNIVERSITARI DEL BAIX PENEDÈS


Taula rodona

Participants: 
  • Sr. Josep Maria Canyelles, promotor de responsabilitat global, Associació per les Nacions Unides, Fundació PereTarrés (URL)
  • Dr. Miquel Àngel Purcalla Bonilla, vicedegà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i professor de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la URV
  • Sr. Lluís Foix, director de La Vanguardia Digital. 
• Moderador: Dr. Miquel Àngel Purcalla Bonilla, vicede- gà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i professor de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la URV.