19.1.19

A favor de la campanya de l'@ONCE_oficial contra el barrerisme però crític en les formes @llenguacat @llenguacatalana @Fundacion_ONCE


Milions de persones amb mobilitat reduïda arreu del món pateixen cada dia les barreres que suposen els obstacles que ocupen les voreres bicis elèctriques, patinets, vehicles mal aparcats...  L'ONCE promou una campanya per tal d'anomenar aquest fet com a barrerisme, i fa un al·legat perquè aquest mot sols estigui als diccionaris i no al carrer. M'he sumat a la campanya (https://lnkd.in/egSqgtn) però no puc deixar de fer un comentari crític que exposo tot seguit.

L'ONCE és una organització que actua a tot l'estat espanyol, un estat divers que té en les diferents nacionalitats, cultures i llengües un dels seus actius, reconeguts per la Consitució, i que caldria promoure. No sols ho diu la Constitució sinó també convencions internacionals signades per l'Estat, com la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries.

I no cal dir que a l'ONCE hi ha ciutadans que tenen llengües diferents, com correspon a uns territoris on opera on hi ha llengües pròpies diferents i totes elles pressumptament protegides per la llei. El fet és que quan l'ONCE llança aquesta campanya, la qual té un objectiu terminològic i per tant una materialització lingüística, sols demana el reconeixement de la paraula en una llengua, barrerismo, en castellà, i llança la proposta a la RAE: "ayúdanos para que 'barrerismo' sea aceptada por la RAE".

Una reflexió interessant seria si les convencions internacionals que firma un Estat afecten les organitzacions privades, com empreses o organitzacions no governamentals. Des d'un punt de vista legal normatiu no afecten si no han estat transposades a l'ordenament jurídic, però hi ha una cosa que es diu responsabilitat social de les empreses i de les organitzacions, segons la qual una organització hauria d'atendre les demandes de la societat. 

En aquest sentit, l'Economia del Bé Comú, propugna que els valors que estan presents a les constitucions dels països, com ara que l'economia es deu a l'harmonia societat, haurien de passar d'un document públic a una norma moral per a les empreses ja que formen part d'un gran consens que la ciutadania ha votat.

Estic segur que l'ONCE comparteix aquestes reflexions, que poden aplicar-se a la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides. El problema que succeeix amb algunes -moltes- entitats socials és que apliquen el criteri solament en la seva matèria missional però no amb les altres matèries, fet que ens indica les greus mancances en la seva responsabilitat social corporativa.

Tornant a l'afer en qüestió, com és que l'ONCE no promou simultàniament que l'Institut d'Estudis Catalans reconegui el mot barrerisme, o els equivalents en gallec i basc? No es fa seu l'esperit de la Constitució i de la Carta Europea? Prefereix fer com els successius governs espanyols que incompleixen els acords? Consideren que sols s'ha de complir allò que és obligatori per llei de manera explícita? Consideren que les altres discriminacions que no siguin sensorials no formen part de la seva lluita i per tant no cal atendre-les? Consideren que els milers de catalanoparlants socis no mereixen el mateix respecte que els castellanoparlants? Consideren que la situació política marcada per l'esperit de l'aporellos no aconsella mostrar cap complicitat amb els drets perifèrics?
Article relacionat:

10.1.19

Oberta la Convocatòria 2018 del Premi Montserrat Roig al Periodisme i la Comunicació Social de Barcelona

S'obre  la Convocatòria 2018 del Premi Montserrat Roig al Periodisme i la Comunicació Social de Barcelona.
 
L’Ajuntament de Barcelona junt amb el Consell Municipal de Benestar Social, creiem que cal que en els nostres mitjans es contribueixi al millor coneixement del nostre entorn i de la seva problemàtica social. És per aquest motiu que des del 1993 s’ha convocat el Premi als Mitjans de comunicació amb un doble objectiu: fomentar un tractament comunicatiu respectuós i crític de les temàtiques socials i una major presència informativa d’aquests temes, així com premiar la tasca dels i les professionals del món de la comunicació.

Com sabeu l’any 2017, en el seu 25è aniversari, es va fer una revisió de les bases de la convocatòria del Premi, per tal d’adaptar-lo a la diversitat de plataformes i mitjans de comunicació, i continuar potenciant així, des d’aquestes noves iniciatives, el reconeixement a una informació compromesa i reflexiva per construir una societat més inclusiva i conscienciada. Amb aquesta voluntat d’adaptació a la nova realitat comunicativa, va néixer el Premi Montserrat Roig al Periodisme i la Comunicació Social de Barcelona.

El premi consta de quatre modalitats Periodisme social, Comunicació social, Promoció de la investigació periodística en l'àmbit del benestar social a Barcelona i Premi especial del jurat. En la present convocatòria es poden presentar treballs publicats, emesos o difosos entre l’16 de desembre de 2017 i el 15 de desembre de 2018. Les candidatures es podran presentar fins el 31 de gener de 2019.

La formalització de la documentació es fa via el “formulari d’inscripció”, que trobareu al web del qual es genera la butlleta de participació que s’haurà de presentar al Registre Municipal o a les diferents Oficines d’Atenció al Ciutadà o per mitjà del portal de tràmits municipal.

Podeu trobar tota la informació a la web  i també podeu trobar els reculls de treballs premiats en les edicions anteriors.

6.1.19

[ARTICLE] El creixement del lloguer davant la propietat requereix pensar com reforçar-hi la convivència

 • Davant les dades que mostren una tendència a l'augment del lloguer per sobre de la propietat de l'habitatge, us proposem una reflexió sobre les conseqüències.
 • Cal avançar en una cultura de la convivència positiva en els edificis.
En qüestió d'habitatge, a Catalunya sempre s'ha preferit la propietat, mentre que el lloguer s'ha vist com llençar els diners sense que quedés finalment cap propietat. També és així a la resta de l'estat. En canvi, sabem que a la resta d'Europa això es veu diferent, entre altres coses perquè les administracions han fet un esforç per disposar d'un gran parc d'habitatge públic que ha permès un major control sobre els preus del lloguer. Si tenir una propietat sempre dona una seguretat i permet fórmules per afrontar la jubilació com la hipoteca inversa, podem dir que el lloguer també presenta grans avantatges com ara no haver d'hipotecar-se durant anys i sobretot un tema molt cultural i d'estil de vida: facilita poder canviar amb més facilitat de lloc de residència per si per raons de feina o les que puguin ser convé d'aires. Dit d'una altra manera, ens obre més la ment i ens predisposa a poder canviar a més facilitat.

Doncs el lloguer està augmentant! Les dades del 2017 mostren que ja és el 22,9%, mentre que abans de la crisi, al 2008, era un 19,8%, segons les xifres d'Eurostat per a l'estat. No és com a conseqüència dels preus ni de la inversió pública sinó pel repunt de preus que han tingut els pisos a les grans ciutats des 2015. El problema és que el preu del lloguer ara també està pujant com a conseqüència de l'increment de la demanda, però es creu que necessàriament s'estabilitzarà perquè les famílies tenen un pressupost màxim que no solen sobrepassar, cosa que és diferent en el cas de la compra en què l'impacte del pagament es pot difuminar en el temps mitjançant el crèdit hipotecari.

Encara estem lluny d'Europa, amb una mitjana del 30% de la població en règim de lloguer. A Alemanya és la meitat de la població (48,6%), a França i Regne Unit més d'un terç (35,6% i 35%) i a Itàlia més d'un quart de la ciutadania (27,6%). Fan baixar la mitjana els països d'Europa de l'Est: 3,2% dels romanesos viu de lloguer, 9,5% dels croats, 9,9% dels eslovacs.

Reflexionem sobre les implicacions

Cal una major dosi de responsabilitat davant la societat: l'habitatge és una necessitat de primera mà, no ha de ser tractada com un luxe. Està molt bé que hom pugui triar el règim que vol, però el lloguer ha d'estar disponible i en un preu raonable. Per això, les administracions han de fer els deures que no han fet durant anys, i per part de la propietat, en referència a les empreses que ho tenen com una activitat econòmica, no poden forçar tant les pujades de preus fins a trobar uns límits que són inassumibles per cada vegada una part més gran de la població atesos els salaris que es cobren. 

Sobre la cultura del llogater, si hem de créixer en aquest règim, cosa que és desitjable ni que sigui per tenir un panorama més compensat i facilitador de la llibertat d'elecció, cal pensar que el punt de vista respecte l'edifici d'una persona que hi viu amb consciència de temporalitat no és la mateixa que la de la persona que sap que allò és i serà casa seva durant molts anys sinó per sempre. La conseqüència sol ser una menor implicació en els afers de la comunitat, fet que ja ve induït pel fet que el llogater no té dret a ser present a les reunions de la comunitat de propietaris. 

La millora del clima humà dins un edifici és un repte creixent, perquè els reptes de convivència seran més i, mirat més en positiu, perquè hi ha un segment de població que té consciència activa sobre un estil de vida més compromès i que vol fer-lo viable en els entorns més propers com la família, la feina, les amistats, o l'habitatge. En un perspectiva macro, perquè els edificis seran uns nous actors ciutadans en els propers lustres com a conseqüència dels reptes singulars que hauran d'abordar i dels quals anirem parlant des d'Edificis Positius.

30.12.18

Josep Maria Canyelles anirà publicant microvídeos sobre paraules incloses en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides ens proposen 17 reptes per a assolir fins a l'any 2030.

Per contribuir al seu coneixement des d'una perspectiva diferent, Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social, ha començat a publicar microvídeos sobre l'etimologia de les principals paraules a què els ODS fan referència i en els propers mesos les complementarà amb altres com la pau, l'ètica, la sostenibilitat, la responsabilitat, l'energia, la pobresa...

Segons l'autor, intento fer-ho aportant un coneixement que pugui ser interessant per a comprendre millor el significat actual i comparant sempre que és possible entre diferents paraules o amb mots germans de llengües properes.

Els anireu trobant al blog Responsabilitat Global amb l'etiqueta: [mots responsables]. Alhora, en aquesta pàgina s'aniran enllaçant per ordre vinculats al logo de cada ODS.

Hi ha moltes paraules per fer... Si teniu interès en algun mot en concret que encara no hagi fet i voleu que m'hi avanci, estaré encantat de correspondre-hi!Sostenibilitat (desenvolupament sostenible)
[ca] Responsabilitat [es] Responsabilidad / [es] Responsibility
Ètica

Pobresa
Fam
Salut (empresa saludable)
Dia Internacional del Petó 
Dia Mundial de la Bicicleta 
Marató
Educació
Matemàtiques
Universitat

Dia Internacional de les Dones (gènere, dona, muller)
Violència

 

Aigua
Energia
Treball
Decent
Creixement
L'economia (eco-) 
Números i economia

Indústria
Innovació
Reducció
Refugiat 
Diversidad funcional (en homenatge a Javier Romañach)
Ciutat
Comunitat
Sostenible
Els llibres ens fan lliures (Sant Jordi)
Producció
El consum 
Bio

Clima
L'ozó
Oxigen
Mar
Oceà
Conservar
La platja
La posidònia
Medusa
Vida
Ecosistema
Terrestre
Pluja
Mont / muntanya (Montserrat)
Herbes de Pasqua 
Cosmètica (natural 100%)

Pau
Justícia
L'escepticisme
El dret i regir de manera justa
El ioga 
Sant, sagrat, sancionar
Groc
 
Aliances
Assolir

Altres [motsresponsables] publicats no relacionats amb els ODS:
Ésser, Ànima,
Bon Nadal, Sant Esteve, Bon any,
Bon dia, Elucrubrar a la llum de la lluna, Ortida, Posta de sol,

27.12.18

[MICROVÍDEO] Ètica: avui parlo de l'origen del mot ètica, el valor fonamental de la responsabilitat social #RSE #RSC #ODS #motsresponsables

Avui parlo del valor central de la responsabilitat social, l'ètica. En el vídeo breu (3'52'') faig una reflexió sobre l'ètica a partir del seu origen etimològic.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides formen part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible (“Transformar el nostre món”), que conté 17 objectius i 169 metes i serveix com a pla d’acció perquè la comunitat internacional i els governs nacionals promoguin la prosperitat i el benestar comú en aquests 15 anys. Els ODS impliquen tots els actors: públics, privats, socials i també a cada persona. Calen compromisos però finalment el que cal és un comportament més basat en l'etica.

Anireu trobant altres vídeos sobre [mots responsables] en aquesta etiqueta.

25.12.18

La Llista Robinson quadruplica les seves altes i ja inclou 1,2 milions de telèfons

El nombre d’altes en la Llista Robinson de persones excloses de publicitat comercial no desitjada s’ha quadruplicat gairebé aquest any respecte a 2017 fins a situar el total d’inscrits en 770.000 després de disparar-se les xifres amb l’entrada en vigor al maig del reglament europeu de protecció de dades.

L'augment d'inscrits en aquesta llista hauria de fer reflexionar les empreses que abusen de la invasió de la intimitat de les persones i famílies fent trucades telefòniques no desitjades ni autoritzades ja sigui durant l'horari laboral o bé durant les responsabilitats familiars.

Els nous inscrits en aquest fitxer d’exclusió publicitària gestionat per l’Associació Espanyola de l’Economia Digital o Adigital amb el vistiplau de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) han passat des 58.386 persones el 2017 fins a 227.499 en el que va d’any.

Des de l’entrada en vigor el 25 de maig del reglament europeu de protecció de dades que imposa a les empreses requisits més severs per garantir la intimitat ciutadana, la xifra de nous inscrits a la Llista Robinson per ser exclosos de publicitat comercial d’empreses amb les quals no té relació contractual s’ha disparat fins a arribar als 185.000 en aquests una mica més de sis mesos, davant de les 40.000 altes en el mateix període de l’any passat.

Una llista Robinson és un tipus de llista d'exclusió on la gent que hi forma part han expressat voluntàriament que volen deixar de rebre publicitat. Aquesta publicitat pot ser per correu electrònic, correu postal, telèfon o fax. En cada cas, les dades de contacte s'emmagatzemaran en una llista negra. Tot i que precisament l'objectiu és deixar de rebre publicitat indesitjada o correu brossa, algunes fonts asseguren que en algunes circumstàncies pot fins i tot afavorir-la, com ara nivell electrònic.


S'anomena llista Robinson en referència al protagonista de la novel·la Robinson Crusoe. El fet que el principal personatge de l'obra estigui aïllat de la civilització després de naufragar en una illa deserta serveix d'inspiració per donar nom a una llista d'exclusió que filtra tot allò que arriba de l'exterior.

20.12.18

Responsabilitat Global us desitja Bon Nadal i un 2019 joiós i sostenibleFoto: Josep Maria Canyelles. Pedres de molsa (19 d'agost 2016). Inverness (Escòcia)

Recull de Nadales:

Oferta laboral: direcció de negoci

Convocatòria de 3 llocs de treball - TSR SCCL


· TSR Territori Socialment Responsable SCCL s’ha creat recentment per desenvolupar una iniciativa innovadora sota la missió “Viure positivament l'experiència de ser veïns i veïnes. Fem dels edificis un actor de canvi de les ciutats” per mitjà d’un conjunt de projectes relacionats.


· El focus està centrat en un projecte molt innovador, de foment de territoris socialment responsables a partir de la implicació de les persones / famílies: Edificis Positius és una iniciativa per millorar el món i fomentar el bé comú a partir d'iniciatives locals centrades en les escales de veïns. Edificis Positius pretén contribuir a crear un entorn de consciència positiva al voltant dels edificis residencials, abordant activament el repte que suposa la convivència en un marc de propietat horitzontal i creant les condicions perquè els edificis i les comunitats de veïns i propietaris siguin part de la solució en els reptes socials, ambientals i econòmics que afronta la societat.

· Actualment té un equip motor integrat per tres persones (dues sòcies i un col·laborador). De manera immediata contractarà tres persones: direcció àrea comercial, comunicació interna (elaboració de continguts i dinamització de grups), i comunicació externa, i altres en els propers mesos.


Direcció de negoci

Descripció de lloc de treball
·      Direcció de l’àrea de negoci i coordinació de l’oficina tècnica: té la principal responsabilitat en l'àrea de negoci per garantir la viabilitat de la iniciativa. Treballarà en equip i amb acompanyament expert en cada responsabilitat. Cal visió de negoci per assegurar el desplegament del model de negoci amb prestació de serveis a partir de persones consultores i d'una xarxa d'empreses especialitzades.

Funcions del lloc de treball
·      Planificació estratègica del conjunt del projecte, garantint la viabilitat econòmica, treballant en equip i amb supervisió experta.
·      Pla de màrqueting i estructuració i lideratge d’una xarxa d’intercooperació amb empreses d’economia social i altres empreses amb criteris de responsabilitat social per a la generació de sinergies, prestació de serveis a les comunitats de propietat/veïnatge i l’estructuració d’un model de negoci en aliances.
·      Captació de fons privats i públics, amb equip sota la seva direcció.
·      Possibilitat de cerca i participació en projectes europeus o internacionals.

Requisits mínims
·      Experiència de 5 anys en gestió de projectes.
·      Domini oral i escrit de català i castellà.
·      Domini de les eines ofimàtiques a nivell d’usuari.

Competències bàsiques
·      eBusiness
·      Gestió de projectes, capacitat d’organització, control administratiu-financer.
·      Visió de mercat, orientació màrqueting i a resultats.
·      Negociació i articulació d’acords comercials i multilaterals.
·      Treball en equip, amb models participatius horitzontals.
·      Polivalència, proactivitat, empatia, habilitats interpersonals.
·      Principis de responsabilitat social i capacitat de direcció per valors.
·      Habilitats comunicatives i de redacció d’informes i projectes.

També es valorarà
·      Formació superior en àrees afins (gestió empresa, ADE, comunicació, enginyeria...).
·      Coneixement sector habitatge i administració de finques.
·      Coneixement sector economia social.
·      Coneixement model de responsabilitat social.
·      Bon nivell d’anglès o francès.
·      Entusiasme per la innovació social.

S’ofereix
·      Contracte laboral a jornada completa.
·      Lloc de treball a Barcelona (Esquerra de l’Eixample).
·      Horaris flexibles segons les necessitats de les accions.
·      Data d'incorporació: 1 de febrer.
·      Salari: 20.986 +30% segons objectius. (2019: posada en marxa)

Les persones interessades en ocupar aquest lloc de treball han d’enviar un Currículum Vitae i una carta de motivació a jmcanyelles@collaboratio.net, indicant en l’assumpte del missatge la referència OT/001 (termini: 10 de gener de 2019).

Oferta laboral: comunicació externa

Convocatòria de 3 llocs de treball - TSR SCCL

· TSR Territori Socialment Responsable SCCL s’ha creat recentment per desenvolupar una iniciativa innovadora sota la missió “Viure positivament l'experiència de ser veïns i veïnes. Fem dels edificis un actor de canvi de les ciutats” per mitjà d’un conjunt de projectes relacionats.


· El focus està centrat en un projecte molt innovador, de foment de territoris socialment responsables a partir de la implicació de les persones / famílies: Edificis Positius és una iniciativa per millorar el món i fomentar el bé comú a partir d'iniciatives locals centrades en les escales de veïns. Edificis Positius pretén contribuir a crear un entorn de consciència positiva al voltant dels edificis residencials, abordant activament el repte que suposa la convivència en un marc de propietat horitzontal i creant les condicions perquè els edificis i les comunitats de veïns i propietaris siguin part de la solució en els reptes socials, ambientals i econòmics que afronta la societat.

· Actualment té un equip motor integrat per tres persones (dues sòcies i un col·laborador). De manera immediata contractarà tres persones: direcció àrea comercial, comunicació interna (elaboració de continguts i dinamització de grups), i comunicació externa, i altres en els propers mesos.

Comunicació externa

Descripció de lloc de treball
·      Persona tècnica en l’àrea de comunicació externa, col·laborant intensament amb una altra persona de comunicació interna, l’equip motor i la resta de l’equip del projecte. Té la principal responsabilitat en l'àrea de comunicació externa amb el repte d’aconseguir donar rellevància social a la iniciativa.

Funcions del lloc de treball
·      Elaborar i executar el pla de comunicació treballant en equip i fent ús de tots els canals possibles, xarxes socials, mitjans convencionals, i xarxes organitzacionals.
·      Dissenyar i portar a terme campanyes específiques, amb possible implicació en la captació de finançament.

Requisits mínims
·      Experiència de 3 anys en comunicació, relacions públiques o institucionals.
·      Domini oral i escrit de català i castellà.
·      Domini de les eines ofimàtiques a nivell d’usuari.

Competències bàsiques
·      Gestió de projectes, capacitat d’organització.
·      Màrqueting social i orientació a resultats.
·      Negociació i articulació d’acords multilaterals.
·      Treball en equip, amb models participatius horitzontals.
·      Polivalència, proactivitat, empatia, habilitats interpersonals.
·      Principis de responsabilitat social i capacitat de direcció per valors.
·      Habilitats comunicatives.

També es valorarà
·      Formació superior en àrees afins (periodisme, comunicació audiovisual, publicitat, humanitats...).
·      Coneixement sector habitatge i administració de finques.
·      Coneixement sector economia social.
·      Coneixement model de responsabilitat social.
·      Bon nivell d’anglès o francès.
·      Entusiasme per la innovació social.

S’ofereix
·      Contracte laboral a jornada completa.
·      Lloc de treball a Barcelona (Esquerra de l’Eixample).
·      Horaris flexibles segons les necessitats de les accions.
·      Data d'incorporació: 1 de febrer
·      Salari: 20.300 +30% segons objectius. (2019: posada en marxa)

Les persones interessades a ocupar aquest lloc de treball han d’enviar un Currículum Vitae i una carta de motivació a jmcanyelles@collaboratio.net, indicant en l’assumpte del missatge la referència OT/002 (termini: 10 de gener de 2019).

Oferta laboral: comunicació interna (elaboració continguts i dinamització grups)

Convocatòria de 3 llocs de treball - TSR SCCL
· TSR Territori Socialment Responsable SCCL s’ha creat recentment per desenvolupar una iniciativa innovadora sota la missió “Viure positivament l'experiència de ser veïns i veïnes. Fem dels edificis un actor de canvi de les ciutats” per mitjà d’un conjunt de projectes relacionats.

· El focus està centrat en un projecte molt innovador, de foment de territoris socialment responsables a partir de la implicació de les persones / famílies: Edificis Positius és una iniciativa per millorar el món i fomentar el bé comú a partir d'iniciatives locals centrades en les escales de veïns. Edificis Positius pretén contribuir a crear un entorn de consciència positiva al voltant dels edificis residencials, abordant activament el repte que suposa la convivència en un marc de propietat horitzontal i creant les condicions perquè els edificis i les comunitats de veïns i propietaris siguin part de la solució en els reptes socials, ambientals i econòmics que afronta la societat.

· Actualment té un equip motor integrat per tres persones (dues sòcies i un col·laborador). De manera immediata contractarà tres persones: direcció àrea comercial, comunicació interna (elaboració de continguts i dinamització de grups), i comunicació externa, i altres en els propers mesos.

Comunicació interna

Descripció de lloc de treball
·      Persona tècnica en l’àrea de comunicació interna, col·laborant intensament amb una altra persona de comunicació externa, l’equip motor i la resta de l’equip del projecte. Té la principal responsabilitat en l'àrea d’elaboració de continguts, dinamització de voluntariat (bon veïnatge) amb mitjans telemàtics i tallers, amb el repte d’aconseguir la implicació activa de persones i comunitats de propietaris.

Funcions del lloc de treball
·      Elaborar i executar el pla de comunicació interna, treballant en equip.
·      Elaboració de continguts i materials per a les persones participants, amb manteniment en suport web i ús de xarxes socials i altres canals.
·      Preparació i execució de tallers i dinamització de les persones participants.

Requisits mínims
·      Experiència de 3 anys en comunicació o elaboració de continguts.
·      Domini oral i escrit de català i castellà.
·      Domini de les eines ofimàtiques a nivell d’usuari.

Competències bàsiques
·      Gestió de projectes, capacitat d’organització.
·      Orientació a resultats.
·      Elaboració de continguts i gestió en format web.
·      Dinamització de grups de voluntariat i dinamització de tallers.
·      Treball en equip, amb models participatius horitzontals.
·      Polivalència, proactivitat, empatia, habilitats interpersonals.
·      Principis de responsabilitat social i capacitat de direcció per valors.
·      Habilitats comunicatives.

També es valorarà
·      Formació superior en àrees afins (periodisme, comunicació audiovisual, publicitat, humanitats...).
·      Coneixement sector habitatge i administració de finques;
·      Coneixement sector economia social.
·      Coneixement model de responsabilitat social.
·      Bon nivell d’anglès o francès.
·      Entusiasme per la innovació social.

S’ofereix
·      Contracte laboral a jornada completa.
·      Lloc de treball a Barcelona (Esquerra de l’Eixample).
·      Horaris flexibles segons les necessitats de les accions.
·      Data d'incorporació: 1 de febrer
·      Salari: 20.300 +30% segons objectius. (2019: posada en marxa)

Les persones interessades a ocupar aquest lloc de treball han d’enviar un Currículum Vitae i una carta de motivació a jmcanyelles@collaboratio.net, indicant en l’assumpte del missatge la referència OT/003 (termini: 10 de gener de 2019).

16.12.18

[VÍDEO] En suport de La Marató: etimologia i onomatopeia... en dos minuts, coses que no havíeu pensat mai #motsresponsables #ODS3 @la_marato

L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 3 de Nacions Unides parla de salut i benestar i pretén garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats.


En el vídeo breu (2'50''), aprofitant que avui és el dia de la Marató de TV3, faig una reflexió sobre aquest mot a partir del seu origen etimològic i i onomatopeic.

Anireu trobant altres vídeos sobre [mots responsables] en aquesta etiqueta.14.12.18

S'han lliurat els Premis de Responsabilitat Social de la Federació Catalana de Voluntariat Social


 • SOM Fundació, l’Associació Nou Horitzó i Ressò – Associació de Musicoteràpia, guanyadors del Premi Lluís Martí al Valor Social
 • La 4a edició del Premi ha reconegut projectes amb bones pràctiques en matèria d’RS on el voluntariat hi té un paper clau
 • Josep Maria Canyelles ha participat en el Jurat del Premis

DSC_3988
Aquest divendres 14 de desembre, en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat a Barcelona, s’ha dut a terme el lliurament dels premis de la 4a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social a SOM Fundació, l’Associació Nou Horitzó i a Ressò – Associació de Musicoteràpia.
Premis.

En aquesta nova edició, on han participat gairebé una trentena d’entitats amb els seus projectes, s’han reconegut bones pràctiques en matèria de Responsabilitat Social (RS) que ja estiguessin implementant les mateixes entitats, així com per entitats en col·laboració amb alguna empresa, i on el voluntariat hi té un paper clau.

DSC_3940El premi a la millor pràctica d’RS amb el voluntariat com agent protagonista, finançat per la Fundació Bancària Obra Social La Caixa i dotat amb 4.000 euros, ha sigut per SOM Fundació i el seu projecte “Jo també puc fer voluntariat (#JoTbPuc)”. És un programa de voluntariat inclusiu que pretén incentivar la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual donant-li suport en el seu entorn comunitari més proper a través del voluntariat.

DSC_3915Pel que fa al premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de l’àrea metropolitana de Barcelona, finançat per Aigües de Barcelona i dotat amb 1.500 euros, s’ha concedit a l’Associació Nou Horitzó amb el projecte “Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen”. Aquest parteix de la iniciativa de promoure les relacions entre dues generacions aparentment allunyades. Així, s’anima a persones majors de 55 anys a escriure un conte que serà il·lustrat per infància d’entre 6 i 12 anys. El resultat final és l’edició d’un llibre que rep cada participant.

Finalment, l’accèssit, premiat amb una compra gratuïta a El Mercat Social per valor de 300 euros, se l’ha endut Ressò – Associació de Musicoteràpia pel “Programa de Música a l’Hospital”. En aquest projecte, músics voluntaris professionals ofereixen concerts als hospitals, dirigits a les persones hospitalitzades. El programa es basa en el poder transformador de la música.
Jurat

El jurat d’aquesta última edició està format per sis representants experts d’empresa i responsabilitat social, del tercer sector i de voluntariat:
 • Jordi Balot, president de la FCVS; 
 • Albert Francolí, membre de l’equip de la Fundació Servei Solidari; 
 • Miquel Àngel Fusté, enginyer industrial jubilat; 
 • Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions i coordinador de Respon.cat; 
 • Maria Salamero, Directora d’Estratègia de Sostenibilitat i Comunicació d’Aigües de Barcelona; i 
 • Marta Gil, responsable a l’Associació de Voluntaris de “La Caixa”.

[ACTE] Presentació de l'Informe de l'Index de Desenvolupament Humà 2018

L’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE) organitza, amb el suport de l’Oficina de Cooperació al desenvolupament de la Diputació de Barcelona, la presentació de l’Actualització 2018 dels Índexs de Desenvolupament Humà del PNUD. Aquesta publicació estadística presenta una sinopsi de les condicions actuals de diferents dimensions del desenvolupament humà i les tendències pronosticades a llarg termini.

Lloc: Sala de Plens Costat Públic. Can Serra (Rambla Catalunya 126, Barcelona)
Data: 18 de desembre de 2018, 18.30h
Ponent: Anna Ortubia, Communication specialist of the Human Development Report, United Nations Development Programme ( PNUD), New York Office.

Amb el suport de: