15.2.24

Inscripcions obertes: Presentació a la Borsa de Barcelona del “Mapa de materialitat per a la gestió de la sostenibilitat a les PIME” amb la participació de Respon.cat

  • Les noves directives europees marquen obligacions i generen grans oportunitats que les pimes han de saber aprofitar.
  • A la jornada es presentaran recursos estructurats en una guia pràctica


La sostenibilitat és un valor cada vegada més important per a l’èxit i la resiliència de les empreses. Les noves normatives europees de sostenibilitat com la Directiva (UE) 2022/2464, relativa a la presentació d’informació sobre sostenibilitat per part de les empreses (CSRD), i la proposta de Directiva de la UE sobre diligència deguda de les empreses en matèria de sostenibilitat incorporen l’obligació de les grans empreses de responsabilitzar-se dels impactes ambientals i socials en la seva cadena de valor.

Atesa la creixent pressió tant legislativa com de la societat que no només afecta les empreses més grans, sinó també els seus proveïdors i el mercat en general, no gestionar aquests temes podria afectar la competitivitat de les PIME amb vistes al futur.

En aquesta jornada, es presenta un mapa de materialitat ASG (Ambiental, Social i Governança) com un bon punt de partida per a les PIME perquè gestionin la seva sostenibilitat corporativa i es posicionin millor en el futur. Aquesta eina facilita una identificació preliminar dels eixos més importants per sector amb temes vinculats a les seves indústries i algunes de les iniciatives i marcs més rellevants a escala general per als negocis i en l’àmbit sectorial. El mapa de materialitat s’acompanya d’un manual d’usuari que descriu i explica termes bàsics relacionats amb la sostenibilitat i ensenya com utilitzar l’eina.