30.11.24

[esdeveniment] Igualada acollirà el Seminari de Territori Socialment Responsable, marcant una nova fita en la construcció d’un país i uns municipis més compromesos

 

  • Tornem a parlar de Territoris Socialment Responsables. I aquesta vegada posant el focus en els reptes comunitaris. 
  • Dimecres 4 a Igualada Respon.cat i l’Ajuntament d'Igualada farem una trobada d’àmbit català on 50 organitzacions molt diverses ens trobarem per dialogar i per projectar el futur. 
  • La sessió de la tarda, de 15.30 a 17h, a l’Adoberia Bella, és oberta, amb inscripció prèvia.

 

Igualada acollirà el Seminari de Territori Socialment Responsable, marcant una nova fita en la construcció d’un país i un municipis més compromesos a partir de la responsabilitat social de tots els seus actors i l’orientació a la sostenibilitat.

Inscriviu-vos al TSR Igualada de la tarda



El pròxim 4 de desembre de 2024, Igualada esdevindrà el centre neuràlgic de les converses i aliances per a un desenvolupament sostenible amb la celebració del Seminari TSR Igualada 2024, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i l’associació empresarial Respon.cat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Preparem-nos per ser el punt de partida d’una nova etapa, adaptant les estratègies TSR als reptes més emergents, amb un especial focus en els aspectes comunitaris i socials. Aquest esdeveniment, que recupera l’esperit dels històrics seminaris de Sitges al 2007 i de Vilanova i la Geltrú al 2017, reunirà representants d’organitzacions privades, públiques i socials per definir i impulsar accions concretes per construir Territoris Socialment Responsables (TSR).

El seminari té per finalitat promoure les aliances entre organitzacions i sectors diversos tant a nivell català com a Igualada a partir d’un enfocament socialment responsable de cada actor i la contribució a construir un Territori Socialment Responsable. S’abordarà com a focus principal els reptes comunitaris i socials i la contribució a un país que destaqui per la gestió responsable de les persones i la retenció del talent.

Al matí tindrà lloc una sessió tancada per a les 50 organitzacions participants. Serà una jornada de treball exclusivament per a representants d’organitzacions, amb dinàmiques participatives i grups sectorials i intersectorials, per compartir experiències i dissenyar accions conjuntes en aliança amb els altres actors.

La sessió de la tarda, a l’Adoberia Bella d’Igualada, serà oberta a la ciutadania, inclou una taula rodona amb experts i la proclamació del Manifest d’Igualada per uns Territoris Socialment Responsables, consolidant compromisos multilaterals.


Programa de la sessió de tarda

Lloc: Adoberia Bella. Carrer del Rec, 21. Igualada

15:30 Sumem per fer un millor territori.

Taula rodona sobre les aliances per contribuir a fer un millor territori

  • Daniel Ortiz Llargués, director general del CIRE (Centre d’Iniciatives per a la Reinserció)
  • Laura Llucià Aguilera, presidenta d’Igualada Comerç
  • Clara Brull Sardaña, fundadora i CEO del grup CBS Quality i vicepresidenta de Respon.cat

Reptes socials d’un territori socialment responsable: Carles Campuzano i Canadès

Proclamació del Manifest d’Igualada per un TSR: Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador de Respon.cat

16:30 El compromís de tots els actors

  • Rafel Oncins Pujol, president de Respon.cat i director d’RSC a Plusfresc
  • Joan Mateu, president de la Unió Empresarial de l’Anoia
  • Marc Castell i Berzosa, alcalde d’Igualada

17:00 Visita optativa al Museu de la Pell

Podeu inscriure-us a la sessió de la tarda en el formulari del botó següent:

Inscriviu-vos al TSR Igualada de la tarda

 


13.11.24

Obertes les inscripcions a l'RSE.Pime 2025!

 


  • Compartiu aquest missatge amb les pimes amb què us relacioneu!
  • Tota la informació i inscripcions a: respon.cat/rse-pime
  • Inscripcions fins al 3 de desembre!

Objectius: el perquè de l'RSE.Pime

Cada cop més pimes disposen de bones pràctiques matèria ambiental, social, econòmica, laboral o de bon govern. És important, però, que les puguin vincular al model d’empresa i la seva estratègia corporativa. El Programa RSE.Pime vol ajudar-les en aquest sentit, contribuint que hi posin ordre i les connectin amb la competitivitat.

L'RSE.Pime és un acompanyament a l’empresa pime perquè pugui sistematitzar la gestió de la seva responsabilitat social empresarial (RSE), contribuint a:

  • Crear valor compartit per a totes les parts interessades en l'organització (propietat, equip intern, clientela, comunitat i planeta).
  • Posar en valor els actius més intangibles de l’organització amb metodologies que ens permeten incidir en els impactes en la cultura interna i el talent i generar confiança en la clientela i altres grups d’interès.
  • Sistematitzar la gestió de l’RSE anant més enllà de la suma de bones pràctiques.
  • Afrontar un creixement sostenible i ser més competitius davant les cadenes de valor cada vegada més exigents i possibles licitacions.
  • Gestionar riscos i oportunitats establint mecanismes de diàleg amb les parts interessades i comunicant el compromís amb el desenvolupament sostenible.

Amb més de 250 empreses participants al llarg de deu anys, l’RSE.Pime s’ha consolidat com un programa de referència.

Què inclou l'RSE.Pime?

  • 10 càpsules de coneixement clau en RSE.
  • Assessorament de consultoria experta.
  • Les empreses participants elaboraran un pla d’acció a mida i una fitxa de bones pràctiques que reflectirà el seu compromís en responsabilitat social.
  • A més, es treballarà el seu propòsit empresarial.
  • Alhora, el programa ofereix un espai de networking professional, on conèixer bones pràctiques i compartir reptes i desafiaments actuals.

Requisits de participació

  • Empreses mitjanes, petites o microempreses (1-250 persones treballadores), tot i que prioritzarem les pimes petites (10 a 49 treballadores).
  • Amb la seu social a Catalunya.
  • Amb compromís de participació aprovat per la direcció.
  • Cal que la persona participant sigui de nivell directiu i que els continguts abordats en els tallers siguin alhora tractats dins de cada empresa, evitant que pugui ser una mera formació a una persona.

Dates i ubicació

L'edició 2025 de l'RSE.Pime s'iniciarà al gener i constarà de 5 sessions formatives presencials, de matí i tarda, sempre en dijous, amb una metodologia teòrica-pràctica, i 1 sessió de presentacions de les bitàcoles, grupal i presencial, al matí. Aquestes 6 sessions ja tenen dates establertes, amb la qual cosa les pimes participants se les hauran de reservar a l'agenda.

Es faran a Can Jaumandreu – UOC (Universitat Oberta de Catalunya): carrer del Perú, 52, 08018 Barcelona.

A més, hi haurà 2 sessions d’acompanyament expert, individual i in company, presencial i virtual. Les dates d'aquestes sessions s'hauran de concretar amb les pimes participants.

En total, seran 40 hores de programa.

El calendari amb les dates concretes el trobareu al pdf de presentació de l'RSE.Pime 2025.

Matrícula

La matrícula és de 442 euros, bonificables per Fundae, que suposa un 25% del valor total de 1.800 euros del programa.

Aquest preu és possible gràcies a l’aportació del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la pròpia associació Respon.cat, amb la voluntat de promoure els recursos per a les pimes en un enfocament de gestió cada cop més vinculat a la sostenibilitat empresarial.

Durant el curs de l'RSE.Pime les empreses participants podran gaudir d'alguns dels serveis de Respon.cat sense cap cost addicional.

Suport i col·laboració

L'RSE.Pime l'organitza Respon.cat amb el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell General de Cambres de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona i la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).

facebook