31.8.20

Coneixeu els beneficis d'una coberta verda al vostre edifici?

Des d’Edificis Positius us podem assessorar en fer una coberta verda al vostre terratSi teniu interès en la convertir la vostra coberta en una coberta verda, des d’Edificis Positius us hi podem ajudar, amb aliança amb Arquitopia. Treballem amb els millors experts i amb criteris ètics i de sostenibilitat. Ens encarreguem del disseny, la gestió del projecte i la direcció d’obra, incloent-hi l’anàlisi estructural de l’edifici, el projecte arquitectònic i el projecte paisatgístic. Prèviament, a més, es fa un estudi sobre com podeu implementar una coberta verda al vostre terrat comunitari, seleccionant el sistema més adequat per al vostre edifici i dialogant amb la comunitat per veure quines són les necessitats i usos a implementar en aquesta coberta.


La coberta, el pulmó de l’edifici

El confinament d’aquests últims mesos ens ha fet adonar que als edificis on habitem tenim espais comunitaris desaprofitats, dels que no se’n fa ús i dels que se’n podria treure més profit. Uns d’aquests espais són els terrats comunitaris dels edificis on vivim, que han quedat relegats a la col·locació d’antenes i altres instal·lacions tècniques, sense adonar-nos-en del gran profit que se’n pot treure en l’ús i gaudi de tota la comunitat de veïnatge.

Per altra banda, també hem constatat la necessitat de tenir espais exteriors dins dels habitatges. En molts casos, aquests habitatges no disposen  de terrasses o balcons on prendre l’aire,  i la coberta pot ser un espai exterior, annex a l’habitatge, on poder fer vida a l’aire lliure.

La solució es troba a aquest terrat comunitari oblidat, que es pot convertir en un meravellós jardí comunitari on prendre el sol, incorporar terrasses, horts urbans i pèrgoles que ens facin ombra, ajudant així a aïllar tèrmicament l’edifici i millorar la qualitat de l’aire de la nostra ciutat.

Com s’aconsegueix això? Transformant la coberta de l’edifici en una coberta verda.

Què és una coberta verda?

Una coberta verda és una coberta preparada per incorporar un espai enjardinat i, si es vol, també zones de joc, de repòs o passeig que poden ser aprofitades pel veïnat a la vegada que s’aconsegueixen grans beneficis ambientals.

Els avantatges de transformar una coberta inerta en una coberta verda són molt significatius, tant en l’àmbit social, mediambiental com econòmic. Us n’expliquem uns quants.

Beneficis socials d'una coberta verda al vostre terrat
  • Espai lúdic per al veïnatge. Activitats de lleure, esportives, de descans o socials
  • Agricultura urbana. Un espai d’autoproducció d’hort urbà
  • Millor qualitat de vida. L’exposició a la natura millora la salut
Beneficis sobre l'edificació
  • Millora de l’aïllament i l’eficiència energètica. Es redueix la demanda d’energia pel consum d’aire condicionat fins a un 75%
  • Augment de la vida útil de la impermeabilització. La durabilitat d’una coberta verda és de 40 anys, en comparació, en una coberta tradicional que és de 15-20 anys
  • Revalorització de la finca i els habitatges. Es revalora en aconseguir nous espais comuns per al lleure de la comunitat
Beneficis ambientals
  • Reducció dels nivells de contaminació. Les plantes de la coberta absorbeixen el CO2 i altres partícules contaminants
  • Reducció efecte illa de calor. La vegetació absorbeix el 80% de l’energia del sol, reduint el sobreescalfament que es produeix a les ciutats
  • Millora de la biodiversitat urbana. Hàbitats ideals per a aus, insectes, papallones i plantes autòctones

Més informació a Edificis Positius: https://edificispositius.cat/portafoli/cobertes-verdes/

Contacteu-nos!

 Truqueu-nos al 930 502 390 o empleneu el formulari

 

 

0 comentaris: