10.6.19

TSR participa a "Divendres pel Planeta" a Vilanova per explicar l'aposta per la sostenibilitat de la iniciativa Edificis Positius


  • Divendres pel Planeta, activitat a favor del medi ambient, ha aplegat al Centre per la Resiliència i la Sostenibilitat - Can Pahissa un centenar de participants.
  • TSR Territori Socialment Responsable SCCL ha convidat els participants a ser Veïns Positius i Veïnes Positives
Xevi Agulló (a la foto amb Josep Maria Canyelles i Yakeli López) va intervenir a l'Espai Àgora ambiental per presentar la iniciativa Edificis Positius de la cooperativa TSR Territori Socialment Responsable SCCL, juntament amb altres 14 entitats locals que van exposar i compartir amb el públic assistent, els projectes que estan impulsant i desenvolupant, tots amb objectius comuns que es poden resumir per treballar a favor del medi ambient i el canvi social a la nostra ciutat.

Agulló va mostrar el cartell de l'Edifici Positiu, on es veuen algunes de les activitats que la iniciativa proposa i que impacten en totes les perspectives dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i l'Agenda 2030: Persones, Planeta, Prosperitat, Pau i Partenariats.
El divendres 7 de juny, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Medi ambient, el 5 de juny, l'Associació ECOL3VNG, promotora del Projecte Turuta, i amb la col·laboració de la Regidoria de Medi ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Plataforma Camins escolars - Ciutat educadora s'ha realitzat l'activitat DIVENDRES PEL PLANETA al Centre de Resiliència i sostenibilitat - Can Pahissa.


L'acte que tenia com a finalitat principal unir-se a la celebració i sensibilització del Dia mundial del medi ambient, ha volgut aplegar a totes aquelles entitats i grups locals que treballen tot l'any a favor del medi ambient a la vegada que oferir l'oportunitat de compartir una tarda per celebrar en família de forma lúdica accions de sensibilització.

La resposta a la crida ha estat molt positiva i totes les activitats van tenir una gran participacio. L'autora Lola Rojas va explicar als més petits el conte que ha escrit, amb mirada ecològica, dedicat al mar, La Gea, flor de la Posidònia, seguidament va fer un taller com a complement del conte. La Plataforma pel Camins escolar - Ciutat educadora, van oferir un entretingut taller, consistent en pintar samarretes reutilitzades utilitzant idees creatives a favor del clima.

Al final de la sessió, de la mà del Cor de la Turuta, es va cantar col·lectivament, la cançó Fem-m'ho ara! Sing for the climate, que s'afegeix a la manifestaicó de cant a tot el món com a forma simbòlica poderosa per a que les veus dels ciutadans siguin escoltades.