8.3.24

Cal un canvi cultural entre les pimes a més d'accés al coneixement per poder captar totes les noves oportunitats, segons Canyelles a la presentació del Mapa de materialitat ASG a la Borsa de Barcelona

Cal un canvi cultural entre les pimes a més d'accés al coneixement per poder captar totes les noves oportunitats, segons Canyelles a la presentació del “Mapa de materialitat ASG per a la gestió de la sostenibilitat a les PIME” a la Borsa de Barcelona

Aquest passat dimarts 20 de febrer s’ha presentat el “Mapa de materialitat ASG per a la gestió de la sostenibilitat a les PIME” a la Borsa de Barcelona, eina que ha elaborat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i Tecnoambiente. Es tracta d’un excel que és part d’un paquet d’eines desenvolupat per la Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental que té com a objectiu ajudar les PIME catalanes a identificar inicialment els aspectes relacionats amb la sostenibilitat, també coneguts com a temes Ambientals, Socials i de Governança (ASG), que poden tenir major rellevància en els seus sectors d’activitat.


L’eina Excel pren un paper central per ajudar les PIME catalanes en la gestió interna de la sostenibilitat. Aquesta eina proporciona un rang de prioritat als diferents aspectes de sostenibilitat corporativa a gestionar diferenciant-los per sector. Cada sector disposa llavors d’una priorització temptativa d’aspectes a considerar i informació addicional sobre cadascun. També s’incorpora una guia de l’usuari per al seu ús.

Podeu accedir als dos documents en aquest enllaç de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat.

En l’acte d’aquest dimarts va participar en Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador de Respon.cat, que va intervenir a la taula rodona “Reptes i oportunitats de la sosteniblitat per a les PIME”. Canyelles va concloure que moltes pimes ja estan en aquesta direcció i que aquest mapa resultarà molt útil per als processos de suport que portem a terme a Respon.cat, com el programa RSE.Pime i els grups de treball. Les demandes normatives i de la cadena de valor són cada cop més exigents i per a les pimes suposen un repte important, davant el qual han de respondre no solament amb integració de coneixement sinó també amb gestió del canvi.

15.2.24

Inscripcions obertes: Presentació a la Borsa de Barcelona del “Mapa de materialitat per a la gestió de la sostenibilitat a les PIME” amb la participació de Respon.cat

  • Les noves directives europees marquen obligacions i generen grans oportunitats que les pimes han de saber aprofitar.
  • A la jornada es presentaran recursos estructurats en una guia pràctica


La sostenibilitat és un valor cada vegada més important per a l’èxit i la resiliència de les empreses. Les noves normatives europees de sostenibilitat com la Directiva (UE) 2022/2464, relativa a la presentació d’informació sobre sostenibilitat per part de les empreses (CSRD), i la proposta de Directiva de la UE sobre diligència deguda de les empreses en matèria de sostenibilitat incorporen l’obligació de les grans empreses de responsabilitzar-se dels impactes ambientals i socials en la seva cadena de valor.

Atesa la creixent pressió tant legislativa com de la societat que no només afecta les empreses més grans, sinó també els seus proveïdors i el mercat en general, no gestionar aquests temes podria afectar la competitivitat de les PIME amb vistes al futur.

En aquesta jornada, es presenta un mapa de materialitat ASG (Ambiental, Social i Governança) com un bon punt de partida per a les PIME perquè gestionin la seva sostenibilitat corporativa i es posicionin millor en el futur. Aquesta eina facilita una identificació preliminar dels eixos més importants per sector amb temes vinculats a les seves indústries i algunes de les iniciatives i marcs més rellevants a escala general per als negocis i en l’àmbit sectorial. El mapa de materialitat s’acompanya d’un manual d’usuari que descriu i explica termes bàsics relacionats amb la sostenibilitat i ensenya com utilitzar l’eina.



8.2.24

Participeu a les #JornadesDeTransferencia amb les empreses guanyadores dels #PremisResponcat2023

PRESENCIAL
📍Hospital Sant Joan de Déu Barcelona
📅 Dimarts 13 febrer
⏰ 16:00 a 17:45

VIRTUALS
📅 15, 20, 22, 27 i 29 de febrer
⏰ 16:00 a 17:00

Més informació i inscripcions: https://lnkd.in/dtNDwnur

Aquest serà un espai de trobada per compartir i debatre sobre les bones pràctiques de les organitzacions guanyadores dels Premis Respon.cat 2023. Sis organitzacions que operen en territori català, de diferents dimensions, activitat i forma jurídica compartiran la seva estratègia de gestió responsable des dels cinc vectors de la responsabilitat social: bon govern, ambiental, laboral, social i econòmic.

Durant els tallers les empreses guanyadores compartiran de manera molt pràctica el seu coneixement i experiència en la categoria del premi o reconeixement que han rebut. Seran tallers molt pràctics que convidaran les persones a participar fent preguntes, aportant experiències, mostrant dubtes. Farem una primera exposició inicial d’uns 20 minuts i després una dinàmica que afavoreixi la participació.


Es tracta d’una gran oportunitat per compartir coneixement i avançar en matèria de responsabilitat social gràcies a l’experiència d’aquestes sis organitzacions referents en diferents àmbits de l’RSE que mostraran els reptes i les oportunitats que els suposa aquest enfocament de gestió cada vegada més ben valorat per la societat.

 

PRESENCIAL: Sessió plenària + Taller

  • DIA: dimarts 13 de febrer 
  • HORA:  16.00 a 17.45h
  • LLOC: Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

Sessió plenària: 16:00 a 16:45

Taller Premi trajectòria en RSE per a empresa gran: 16:45 a 17:45

17:45 Presentació de l'exposició itinerant dels ODS d'art inclusiu.


TALLERS VIRTUALS

Taller Premi trajectòria en RSE per a pime [ALQVIMIA]

  • DATA: dijous 15 de febrer
  • HORA: 16.00 a 17.00h
  • VIRTUAL
  • Dinamització: Drolma Lizcano, CEO d’Alqvimia

Taller Reconeixement a les bones pràctiques en reforma horària [BASETIS]

  • DATA: dimarts 20 de febrer
  • HORA: 16.00 a 17.00h
  • VIRTUAL
  • Dinamització: Maria Castells Olivella, responsable Igualtat i RSC i membre de Global de Basetis.

Taller Reconeixement al programa ambiental de col·laboració [Celler la Vinyeta]

  • DATA: dijous 22 de febrer
  • HORA: 16.00 a 17.00h
  • VIRTUAL
  • Dinamització: Josep Serra Pla, propietari, enòleg i viticultor del Celler La Vinyeta

Taller Reconeixement al programa de voluntariat empresarial [Kern Pharma]

  • DATA: dimarts 27 de febrer
  • HORA: 16.00 a 17.00h
  • VIRTUAL
  • Dinamització: Anna Llopis León, Responsabilitat Social Empresarial de Kern Pharma.

Taller Reconeixement als territoris socialment responsables [Ripollès, Ges i Bisaura]

  • DATA: dijous 29 de febrer
  • HORA: 16.00 a 17.00h
  • VIRTUAL
  • Dinamització: Àngels Guiteres Benet, gerent de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.

Vídeos de cada empresa premiada

  • Hospital Sant Joan de Déu Barcelona. [vídeo]
  • ALQVIMIA [vídeo]
  • Kern Pharma [vídeo]
  • La Vinyeta. [vídeo]
  • Ripollès, Vall del Ges, Orís i Bisaura, representat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. [vídeo]
  • Basetis. [vídeo]

 

3.2.24

Una gran gala empresarial a la Llotja mostra l’evolució cap a un nou model de més responsabilitat i sostenibilitat

  • Els vuitens Premis de la Responsabilitat Social de Catalunya reconeixen cinc empreses, un territori i una persona.
  • La sorpresa de la nit va ser una recreació dels ODS per artistes amb capacitats diferents.
  • Santacreu i Campuzano atorguen un paper rellevant a Respon.cat per impulsar el compromís empresarial.


La Gala dels 10 anys de Respon.cat ha desbordat les expectatives i es van haver de tancar inscripcions. I és que cada cop són més les empreses que valoren la responsabilitat social com una realitat de present que ha de créixer en el futur, tant per abordar els reptes de la societat com per generar un avantatge competitiu.

Una prova és que moltes empreses estan incorporant un sentit de propòsit més elevat i ambiciós, en sintonia amb el Manifest per una Economia amb Propòsit, una iniciativa que, amb el suport de tot el món empresarial català, Respon.cat va llançar fa mig any.

Gala Premis

És en aquest context que han tingut lloc els premis de la responsabilitat social a Catalunya, que han reconegut cinc organitzacions, una persona i un territori per les seves bones pràctiques i la seva trajectòria en matèria de Responsabilitat Social Empresarial (RSE).

El Saló dels Cònsols de la Casa Llotja de Mar estava ben plena, amb prop de 400 persones assistents a la Gala de lliurament dels Premis Respon.cat 2023 en la vuitena edició d’aquests reconeixements de referència aCatalunya organitzats per l’associació empresarial Respon.cat, que aquest 2024 celebra el 10è aniversari amb la voluntat d’abordar molts reptes de futur amb el suport de les empreses més compromeses.

Josep Santacreu i Bonjoch, president de la Cambra de Comerç de Barcelona i president d’honor de Respon.cat, ha destacat que ara fa 15 anys era necessari per Catalunya disposar d’un organisme de referència entre les empreses tenint en compte també les pimes. Per això a l’any 2008 va promoure un grup de treball a la Cambra de Comerç de Barcelona des d’on es va iniciar el procés de creació de Respon.cat que va prendre forma el 2014.

Gala PremisCarles Campuzano i Canadès, conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, ha recordat que fa vint anys semblava l’RSE era una moda i avui veiem que aquest moviment s’ha consolidat. Campuzano afirma que “no podem imaginar-nos avui empreses sense propòsit, que no assumeixen els impactes de les seves decisions”. En aquest marc, Respon.cat ha de ser l’espai de referència per a les empreses amb propòsit i de constructor d’aliances entre el tercer sector, les administracions públiques i les empreses.

Rafel Oncins i Pujol, president de Respon.cat cat i responsable d’RSE de Plusfresc, ha remarcat la necessitat d’un organisme com Respon.cat que tingui capacitat d’impacte. Per això hagala premis convidat les empreses més compromeses a sumar-se la projecte i fer un país d’empreses amb propòsit. També s’ha referit al Manifest per una Economia amb Propòsit, que Respon.cat va liderar amb el suport de tot el món empresarial català.

  • L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i ALQVIMIA guanyen els Premis Respon.cat 2023 a la trajectòria del compromís en responsabilitat social empresarial.
  • Celler La Vinyeta, Basetis i Kern Pharma organitzacions reconegudes per bones pràctiques de responsabilitat social en matèries ambientals i laborals.
  • El Ripollès, Vall de Ges, Oris i Bisaura ha estat reconegut com a territori socialment responsable i Miquel A. Torres Riera, president de Família Torres, ha rebut el reconeixement personal.

Enguany els Premis Respon.cat han permès posar en valor la trajectòria socialment responsable de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per tota la feina feta en l’àmbit de la responsabilitat social, destacant la seva mirada transversal en els cinc vectors de la responsabilitat social: bon govern, ambiental, econòmic, social i laboral; i d’ALQVIMIA per la consolidació de la gestió de l’RSE amb un model organitzatiu holocràtic que ha demostrat que els compromisos i l’èxit empresarial són dos conceptes que sumen per multiplicar resultats. Es tracta d’empreses amb gran visió de futur amb la voluntat de crear valor compartit, generar coneixement i un gran sentit de la responsabilitat social.

També s’ha reconegut per les bones pràctiques en àrees concretes del Celler la Vinyeta pel seu programa ambiental de col·laboració per la voluntat de crear un model d’empresa amb consciència en línies de treball relacionades amb l’aigua, el sòl, l’energia, el malbaratament alimentari, la producció ecològica, l’economia circular, la biodiversitat, els residus i la formació i comunicació; Basetis per integrar les actuacions en matèria de reforma horària, conciliació, flexibilitat, autogestió del temps en el marc d’un model d’empresa TEAL i Kern Pharma per promoure el voluntariat, que ha facilitat la implicació dels seus equips tot generant un impacte social.

Més enllà de reconèixer organitzacions concretes, Respon.cat també treballa per fer de Catalunya un país socialment responsable, i per això cada any reconeix territoris que estan sumant esforços de les seves organitzacions per fer dels valors de l’RSE un factor de la identitat local. Enguany el reconeixement al Territori Socialment Responsable ha correspost als dinou municipis del Ripollès i vuit d’Osona (Ripollès, Vall del Ges, Orís i Bisaura), que ha estat representat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, per l‘impuls a projectes que contribueixen a abordar de manera responsable l’emergència ambiental i la promoció de l’activitat econòmica del territori per garantir que les persones d’aquest entorn rural s’equiparin en desenvolupament i oportunitats amb entorns més afavorits.

Per sisè any s’ha atorgat un reconeixement a la trajectòria personal pel seu compromís amb la Responsabilitat Social a Catalunya, que en aquesta ocasió ha estat per a Miquel A. Torres Riera, president de Família Torres. La seva visió ha impulsat la incorporació de tecnologies innovadores i pràctiques agrícoles respectuoses amb el medi ambient, establint estàndards que han anat més enllà dels requeriments reguladors i que van ser un dels motius pels quals la Família Torres va rebre el reconeixement Respon.cat 2018 al programa ambiental de col·laboració. El meteoròleg Tomàs Molina i Bosch ha intervingut a l’acte per presentar els mèrits i la trajectòria de Miquel Torres.

 

ODS d’art inclusiu


Per celebrar els 10 anys de Respon.cat, la nit ha portat una sorpresa, la presentació d’una col·lecció artística recreant les icones dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. Les obres d’art han estat fetes per persones amb capacitats diferents, dins el projecte Art de Viure, de la Fundació Ampans, gràcies al patrocini de 17 empreses. Així, l’acte ha servit novament per mostrar el suport empresarial als ODS de l’Agenda 2030, i que pretenen erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom, i per assolir-los, cadascú ha de fer la seva part, tant els governs, com el sector privat, la societat civil i la ciutadania.

L’objectiu principal del taller L’Art de Viure és proporcionar els mitjans i les eines necessàries a les persones per descobrir i desenvolupar el seu talent artístic, potenciar-lo i posar-lo en valor dins la societat.

En el decurs de l’acte s’ha projectat un vídeo de cada empresa reconeguda, que s’ha elaborat expressament per a l’ocasió, destacant les bones pràctiques de responsabilitat social. Però els premis no acaben aquí ja que es podrà parlar amb representants de cada empresa per conèixer com han gestionat les bones pràctiques i les dificultat que han hagut d’afrontar. Serà durant el mes de febrer en unes Jornades de Transferència de les bones pràctiques, un marc d’aprenentatge entre empreses on cadascuna de les reconegudes podrà compartir amb tot detall les seves actuacions en el marc d’un taller obert.

Els Premis Respon.cat tenen el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya.

Aquesta Gala ha sigut possible gràcies als patrocinadors globals, HP i Caixa d’Enginyers, i a les altres 15 empreses patrocinadores: Amat Immobiliaris, Ametller Origen, Esportius Claror, UOC, RM Assessors, Aigües de Barcelona, Genera Més, Grupo Sifu, Acefat, bonÀrea, RACC, Grup Papelmatic, Plus Fresc, Serveis Funeraris de Barcelona, Mullor Facility Services.

Llegiu-ne més a Respon.cat

17.1.24

Miquel Torres rebrà el Reconeixement personal pel seu profund compromís ambiental i amb la societat en la 8a edició dels Premis Respon.cat

 



  • Miquel A. Torres Riera, president de Família Torres, continua destacant-se com a referent en el món empresarial gràcies al seu profund compromís ambiental i amb la societat.
  • Tomàs Molina i Bosch, meteoròleg de TV3 i professor de física de la UB, lliurarà aquest reconeixement a la Gala de lliurament dels premis de la Responsabilitat a Catalunya que se celebrarà el dimecres 24 de gener a les 18.00h a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.
  • El 2024 Respon.cat celebra els 10 anys del seu naixement. La Gala dels Premis Respon.cat 2023 serà el tret de sortida d’un any de celebracions per commemorar aquesta efemèride.


Enguany els Premis de la Responsabilitat Social a Catalunya atorgaran el reconeixement personal a la trajectòria al Sr. Miquel A. Torres Riera, president de Família Torres, per la seva dedicació incansable que ha transcendit les fronteres del sector del vi, convertint-se en un exemple referent per a tothom que aspira a un futur més sostenible i equitatiu.

Família Torres va rebre el reconeixement Respon.cat 2018 en la categoria del programa empresarial ambiental de col·laboració pel seu enfocament innovador en matèria ambiental. Miquel Torres és la quarta generació d’una família de viticultors que ha aplicat un enfocament integral cap a la responsabilitat social, reflex del compromís genuí amb el benestar de la societat i l’entorn.

Les cinc empreses i un territori que seran reconeguts es donaran a conèixer en el marc de l'esdeveniment.

La Gala dels 10 anys de Respon.cat: 24 gener. Premis, emocions, còctel, relacions, vídeos, personalitats... en un marc incomparable: el Saló dels Cònsols.

El dimecres 24 de gener tindrà lloc la Gala dels 10 anys de Respon.cat, amb la celebració del decenni, el lliurament dels Premis Respon.cat 2023, i el tret de sortida a un any intens d'activitats.
Premis, celebracions, emocions, contactes, bones pràctiques, còctel, vídeos, personalitats... en un marc incomparable: el Saló dels Cònsols.  



Últimes entrades gratuïtes disponibles: veniu a la Gala Respon.cat
🗓️ 24 gener
⏰ 18h
📍Saló Cònsols Casa Llotja de Mar. Pg. d'Isabel II 1. 08003 Barcelona
 
Respon.cat convida el món empresarial i els representants de la societat civil a prendre part a l’acte i contribuir al merescut reconeixement de les sis organitzacions escollides pel jurat dels Premis.

L'acte estarà presidit pel Dr. Josep Santacreu, president de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, el Sr. Rafel Oncins, president de Respon.cat, i l'Hble. Sr. Carles Campuzano, conseller de Drets socials.

Logo Premis agrupat


 

14.1.24

La primera definició d'esport acaba de complir 500 anys #ODS3

Acaba de fer 500 anys de la primera definició d’esport en un diccionari, el New English Dictionary. Aprofito per parlar del #mot #esport a partir de l’origen #etimològic i històric.

Curiosament respecte a la paraula actual, mentre que en català es va abandonar la forma patrimonial pròpia "deport" per prendre l'anglicisme "esport", en castellà es va renunciar a l'anglicisme "sport" i es va prendre "deporte", forma prestada del catalanoprovençal. 

I ho vinculem amb l'ODS 3, de salut i benestar.

I també a Instagram, Facebook i Tiktok

En català, de manera escrita, està documentada amb el sentit primigeni d'oci, en diversos documents:

  • Nostres vassalls ab grans alegries, cants e deports passaren tota aquella nit”. Bernat Descoll. Cronica del Rey d’Arago En Pere IV lo Ceremonios. 1546. “
  • ( — ort): Confort, conort, desconort, acort, mort, port, [port], tort, aport, fort, mort, mort, ort, estort, [acort], recort, recort, deport, discort, sort, deport, redort. Jaume March. Diccionari de rims. 1371. 
  • E aqui parlam del feyt dels sarrahins. E estiem aqui tro a VIII dies ab gran alegria e ab gran deport”. Jaume I. Llibre dels feits del rei en Jaume. 1380. 
  • lo qual joch troba Aurelio Scauro a consolacio e deport del poble”. Antoni Canals. Valeri Màxim 1395. 
  • “...no ha deport altr·en lo mon qu·es navegar”. Ausias March. Poesies. 1425.
  • ”... acosta a la sua boca odorants florides erbes que, per deport, ab les candides mans collides havia”. Joan Roïç de Corella. Proses mitològiques. 1460. 
  • “... era vengut açi ab aquests altres cavallers per dançar o haver algun deport”. Joanot Martorell. Tirant lo Blanch. 1490. 
  • Per exercici / de ma persona, / alguna stona / yo cave·n l’ort. / Per mon deport, / apres passeje / fins que fameje”. Jaume Roig. Spill. 1460.

La primera definición de deporte acaba de cumplir 500 años #ODS3

Acaba de cumplir 500 años de la primera definición de deporte en un diccionario, el New English Dictionary. Aprovecho para hablar de la #palabra #deporte a partir del origen #etimológico e histórico.

Curiosamente respecto a la palabra actual, mientras que en catalán se abandonó la forma patrimonial propia "deport" para tomar el anglicismo "esport", en castellano se renunció al anglicismo sport y se tomo deporte, forma prestada del catalanoprovenzal.

Y lo vinculamos con el ODS 3, de salud y bienestar. 

También en Instagram, Facebook y TikTok.

 

En catalán, de manera escrita, está documentada con el sentido primigenio de ocio, en diversos documentos:

  • Nostres vassalls ab grans alegries, cants e deports passaren tota aquella nit”. Bernat Descoll. Cronica del Rey d’Arago En Pere IV lo Ceremonios. 1546. “
  • ( — ort): Confort, conort, desconort, acort, mort, port, [port], tort, aport, fort, mort, mort, ort, estort, [acort], recort, recort, deport, discort, sort, deport, redort. Jaume March. Diccionari de rims. 1371. 
  • E aqui parlam del feyt dels sarrahins. E estiem aqui tro a VIII dies ab gran alegria e ab gran deport”. Jaume I. Llibre dels feits del rei en Jaume. 1380. 
  • lo qual joch troba Aurelio Scauro a consolacio e deport del poble”. Antoni Canals. Valeri Màxim 1395. 
  • “...no ha deport altr·en lo mon qu·es navegar”. Ausias March. Poesies. 1425.
  • ”... acosta a la sua boca odorants florides erbes que, per deport, ab les candides mans collides havia”. Joan Roïç de Corella. Proses mitològiques. 1460. 
  • “... era vengut açi ab aquests altres cavallers per dançar o haver algun deport”. Joanot Martorell. Tirant lo Blanch. 1490. 
  • Per exercici / de ma persona, / alguna stona / yo cave·n l’ort. / Per mon deport, / apres passeje / fins que fameje”. Jaume Roig. Spill. 1460.

Avui parlo de seny en els microvídeos de #motsresponsables #ODS16

Avui parlo de seny, ja que som un país de seny i rauxa. De fet, és que avui he perdut definitivament el seny, si més no en termes odontològics. I a sobre se m’ha colat el Francesc Marc Álvaro en el microvideo!! Aprofito per parlar del #mot #seny a partir de l’origen #etimològic. Vincularé el concepte a l'ODS 16, de bon govern.

Veure a Instagram, Facebook i TikTok.

13.1.24

La Gala dels 10 anys de Respon.cat: 24 gener. Premis, emocions, còctel, relacions, vídeos, personalitats... en un marc incomparable: el Saló dels Cònsols.

  • El dimecres 24 de gener tindrà lloc la Gala dels 10 anys de Respon.cat, amb la celebració del decenni, el lliurament dels Premis Respon.cat 2023, i el tret de sortida a un any intens d'activitats. 
  • Premis, celebracions, emocions, contactes, bones pràctiques, còctel, vídeos, personalitats... en un marc incomparable: el Saló dels Cònsols. 
     


Últimes entrades gratuïtes disponibles: veniu a la Gala Respon.cat
🗓️ 24 gener
⏰ 18h
📍Saló Cònsols Casa Llotja de Mar. Pg. d'Isabel II 1. 08003 Barcelona
 
Respon.cat convida el món empresarial i els representants de la societat civil a prendre part a l’acte i contribuir al merescut reconeixement de les sis organitzacions escollides pel jurat dels Premis.

L'acte estarà presidit pel Dr. Josep Santacreu, president de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, el Sr. Rafel Oncins, president de Respon.cat, i l'Hble. Sr. Carles Campuzano, conseller de Drets socials.

 


L’acte s’organitza en el marc de Respon.cat amb el suport del Departament d’Empresa i Treball i la col·laboració del Consell General de Cambres de Catalunya i la Cambra de Barcelona.

Logo Premis agrupat

Josep Maria Canyelles dinamitzarà una sessió d'RSE amb pimes d'Igualada i Anoia aquest dijous

  • Vector5 porta a terme un acompanyament en el marc del programa "Talent i Territori Socialment Responsable" de l'Ignova de l'Ajuntament d'Igualada.
  • Canyelles dinamitzarà les sessions d'RSE amb directius d'empreses d'Igualada i Anoia.

Després d'una primera sessió online oberta, aquest dijous 18 de gener s'iniciarà l'acompanyament amb les empreses interessades, amb uns tallers directius amb primer lloc i unes sessions a cada empresa posteriorment. 

Es tracta de comprendre el sentit empresarial de l'RSE per a les empreses petites i mitjanes i fer-ne un abordatge estratègic amb l'objectiu de reforçar la seva competitivitat i incrementar el nombre d'empreses locals compromeses vinculades a la marca de territori. 

 

El programa el desenvoluparà Vector5, amb Josep Maria Canyelles i Mercè Casals, empresa pionera i amb més experiència a Catalunya en responsabilitat social per a pimes i tota mena d'organitzacions.

Talent i Territori va dirigit a empreses de l’Anoia d’entre 10 i 49 treballadors i de qualsevol àmbit. Les empreses interessades a participar poden posar-se en contacte amb IG-Nova Tecnoespai al telèfon 93 806 65 55 ext. 3106 o bé enviar un correu electrònic a garciaa@aj-igualada.net.

El programa “Talent i Territori” liderat per l'Ajuntament d'Igualada i la Diputació de Barcelona permetrà assentar les bases per progressar en el desenvolupament d’una ciutat socialment responsable, amb empreses i organitzacions que abordin el compromís amb la societat i els impactes que generen, facilitant eines i procediments de millora en la gestió econòmica, social i ambiental  a partir  de  la  implantació  dels valors d’RSE a la cultura empresarial de l’organització.

Notícia anterior: L'ajuntament d’Igualada engega el programa “Talent i Territori Socialment Responsable” per a fomentar la Resposabilitat Social de les empreses

12.1.24

Òpera La Traviata, per col·laborar amb Som Riures – Dentistes Solidaris

El proper divendres 26 de gener a les 20:00 a LaFACT de Terrassa tindrà lloc una representació de l’òpera de “La Traviata” de Verdi. Serà per recaptar fons per Som Riures-Dentistes Solidaris, que forma part de l’Àrea de RSC de Centre Dental Les Escoles.

Espectacle a benefici de l’entitat Som Riures – Dentistes Solidaris

Som Riures és una entitat sense ànim de lucre declarada Associació d’Utilitat Pública per la Generalitat de Catalunya l’any 2020. Té com a objectiu fer arribar l’assistència odontològica a persones sense recursos de Terrassa i rodalies. A més, realitza una tasca de divulgació en prevenció en salut bucodental per a la societat i promou la Responsabilitat Social Corporativa entre els professionals de l’odontologia.

Des de la seva creació, l’entitat ha tractat a 1.283 pacients (536 adults i 702 infants) realitzant 12.850 tractaments odontològics gratuïts i 154 xerrades de prevenció bucodental.

LA TRAVIATA, Una piccola storia d’amore

Una versió reduïda i escenificada d’una de les òperes més emblemàtiques de Giussepe Verdi. Gaudirem de les àries, duos i cors d’aquesta meravellosa òpera inspirada en l’obra de “la Dama de Les Camèlies” d’Alexandre Dumas.


Més informació i entrades a: https://www.lafactcultural.cat/programacio/la-traviata/   

5.1.24

Com ha evolucionat i com ha d'evolucionar la captació de fons, segons Canyelles, a la jornada de Fundraising.cat

Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador de Respon.cat, ha participat com a convidat en el cafè tertúlia per a fundraisers professionals sobre “Aliances, pimes i tercer Sector”.

L'esdeveniment ha estat el primer acte de l'associació Fundraising.cat i ha tingut lloc el 22 de novembre de 2023 a la seu d'Intermón Oxfam.

Canyelles ha esbossat la seva perspectiva en l'evolució de les pràctiques empresarials des de la filantropia clàssica a la responsabilitat social, i la tendència cap a la gestió del propòsit empresarial. Així mateix, també ha posat el focus en les ONL, observant també com ha hagut d'evolucionar el seu paper, la relació amb les empreses i el paper dels professionals de la captació de fons. "La relació entre entitats socials i empreses en el marc del fundraising ha evolucionat i ja no s’enten com un tema purament de filantropia sinó que ha d’estar vinculat a l’estratègia de l’empresa”

En aquesta jornada s’ha explorat el poder de les aliances entre petites i mitjanes empreses (PIME) i el Tercer Sector en el món del fundraising. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides també ha estat una referència, sobretot per referir-se a la importància de les aliances, com demana l'ODS 17. Canyelles ha explorat com cal abordar avui les col·laboracions i especialment les aliances. "El model relacional entre entitats socials i empreses ha de reforçar els valors de les organitzacions".

La jornada ha permès compartir estratègies i casos d’èxit, connectant professionals compromesos, intercanviant idees i potenciant la col·laboració entre sectors com a element clau per a un impacte més gran.

Vegeu el vídeo de la primera mitja hora de la intervenció:

 

Notícia prèvia: Canyelles intervé demà al cafè tertúlia per a fundraisers professionals “Aliances, pimes i tercer Sector”

31.12.23

Responsabilitat Global us desitja un 2024 amb el propòsit d'avançar vers el desenvolupament sostenible

Responsabilitat Global us desitja Bon Nadal i un 2024 amb el propòsit d'avançar vers el desenvolupament sostenible


Imatge: Josep Maria Canyelles, Desert de Tabernas. Almeria (7 d’abril de 2023). Amb motiu de la sequera que estem vivint i l'emergència climàtica, una foto del desert que he visitat aquest any és un bon senyal d'alerta de l'escenari que cal evitar. 

 
Recull de Nadales anteriors:

Responsabilitat Global les desea un 2024 con el propósito de avanzar hacia el desarrollo sostenible

 



Responsabilitat Global les desea un 2024 con el propósito de avanzar hacia el desarrollo sostenible.

Imagen: Josep Maria Canyelles, Desierto de Tabernas, Almería (7 de Abril de 2023) 

Con motivo de la sequía intensa que estamos padeciendo y la emergencia climática, una foto del desierto que he visitado este año es una buena señal de alerta del escenario a evitar.

 
Recopilación de felicitaciones anteriores: