19.2.18

La Unió Catalana d'Hospitals presenta a Taipei les Pautes de progrés, el model de gestió de l'RSE desenvolupat per Vector5

La Unió Catalana d'Hospitals va participar al 41è Congrés Mundial d'Hospitals, celebrat a Taipei, on va presentar el model de gestió de la responsabilitat social corporativa que Vector5 ha desenvolupat i que es va adaptar al sector social i sanitari.

La Unió és l'associació empresarial de referència al sector sanitari i social, integrada per més de cent entitats sanitàries, socials i d'atenció a la dependència, que agrupen al voltant de 400 centres i a uns 60.000 professionals. A més s'hi sumen una vintena d'associats col·laboradors.


Vector5 | excel·lència i sostenibilitat és una empresa de consultoria especialitzada en responsabilitat social des d'una perspectiva orientada a la creació de valor i a la competitivitat empresarial. La col·laboració amb La Unió es remunta a uns anys enrere i ha ajudat a desenvolupar la gestió de l'RSC tant a la patronal com en organitzacions membres.

El model de Pauta de progrés permet que una organització pugui valorar quin és la seva posició en la gestió de la responsabilitat social en cada matèria alhora que pugui percebre el camí recorregut i a recórrer, partint d'una comprensió de l'RSC com una gestió contínua orientada a la millora permanent i que l'organització ha d'anar desenvolupant progressivament per mitjà d'una metodologia determinada.

Fruit de la col·laboració amb la International Hospital Federation (IHF), La Unió i alguns dels seus associats han estat presents a la 41a. edició del Congrés Mundial d'Hospitals, que es va celebrar a Taipei (Taiwan) entre el 7 i el 9 de novembre, amb el títol 'Patient-friendly and smarter Healthcare'. En aquesta ocasió, La Unió va organitzar una sessió paral·lela sobre la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a les entitats de salut i socials, la qual va tenir lloc el 8 de novembre. La sessió portava per títol 'The promotion of CSR from a healthcare providers association: the improvement of governance as an element of quality in management. Some demonstrative experiences' i va permetre conèixer els projectes que diverses entitats associades estan duent a terme en aquest àmbit.

A part dels casos concrets que es van presentar, Anna Riera, directora de Participació Associativa de La Unió, va fer una explicació sobre com es treballa i es potencia l'RSC des de l'associació empresarial.
A la sessió, Ma. Emilia Gil, adjunta a la Direcció General de Mútua Terrassa, va presentar el cas de la Fundació Integralia Vallès com a exemple d'iniciativa en l'àmbit de la Responsabilitat Social. La sessió organitzada per La Unió també va servir per conèixer el compromís mediambiental dins del projecte global d'RSC de la Fundació Sanitària de Mollet, el qual va ser presentat per la directora mèdica d'aquesta entitat, Xènia Acebes. Finalment, el tercer cas va girar entorn a l'autonomia de l'equip de salut, amb la gestió social com a factor integrador, i va anar a càrrec de Marta Barahona, directora de Gestió de Clients de l'Hospital Plató.

A més, es va potenciar que tant els associats com La Unió mateixa presentessin comunicacions o pòsters al Congrés.

Font