28.1.18

El llibre Amb valor afegit recull les bones pràctiques d’algunes empreses gironines


Bones pràctiques



 El compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible vincula governs, entitats, empreses i ciutadania d'arreu del món.

  • El llibre Amb valor afegit recull les bones pràctiques d’algunes empreses de diverses comarques gironines.
  • Ha estat publicat per la Càtedra RSU de la UdG i elaborat per Vector 5 | excel·lència i sostenibilitat

Planas. Prefabricats construcció
Nascuda el 1939 a Santa Coloma de Farners, dona feina a 85 persones. L’honestedat i el compromís social formen part dels seus valors corporatius, i el 2012 es va adequar la jornada laboral per incrementar la productivitat i fer factible la conciliació de la vida personal i professional de la plantilla.
Comexi Group. Fabricant de maquinària
Fundada el 1954 per la família Xifra, amb seu a Riudellots de la Selva, el Brasil i Itàlia, és líder mundial del seu sector i té 500 treballadors. Premiada per la UE en ecoinnovació i aliada d’universitats catalanes per a la recerca, col·labora amb entitats com ara la Fundació Ramon Noguera.

Llagurt. Productes artesans
Nascuda de la iniciativa de dues joves i especialitzada en la venda de iogurts gelats artesans i iogurts naturals, té seu a Vilablareix, 29 botigues i 100 treballadors. Està compromesa amb l’arrelament d’un producte ecològic i de proximitat i en la realització d’activitats per fomentar l’emprenedoria i l’educació en valors.
M.R. Agustí. Assegurances Allianz
Maria Rosa Agustí va crear l’empresa el 1993 per aplicar-hi els valors que regeixen la seva vida: compartir, col·laborar, sumar i ajudar, i això es tradueix en un assessorament honest i qualificat a més de 1.000 clients. Dona suport a la Fundació Ser.gi i al projecte Valentes i Acompanyades, i és presidenta de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE).
Celler de Can Roca. Restauració
S’arriba a ser un dels millors restaurants del món advocant per una avantguarda culinària enfocada des de l’humanisme, i combinant tradició, innovació, paisatge i sostenibilitat. Per fer-ho possible, hi ha un equip de 65 persones dirigit pels germans Roca, que participen en el compliment dels ODS de les Nacions Unides.
 
Som Energia. Cooperativa de consum
Producció i comercialització d’energia verda. Iniciativa sorgida d’un grup de persones vinculades a la UdG que va començar a operar el 2011 i que actualment té uns 25.000 socis. Estan compromesos a impulsar un model 100% renovable i a donar resposta a la problemàtica de la pobresa energètica.
Bassegoda Park. Càmping
Situat a Albanyà, la seva activitat és respectuosa amb el medi ambient i s’hi integra al màxim. Així mateix, és ecològicament innovadora: estació de tractament d’aigua biològica, reducció del consum d’energia i caldera de biomassa, entre altres sistemes.
Granel. Franquiciat
Venda de productes com ara arròs, oli, cafè, cereals i pasta, amb l’objectiu de fomentar l’alimentació conscient, responsable i saludable, comprant la quantitat que es necessita i optant pel producte ecològic i de proximitat.
Cafès Cornellà. Elaboració i distribució
Fundada el 1920 a Fornells de la Selva, té una plantilla de 30 treballadors i aposta per la cultura empresarial de cooperar, col·laborar i compartir, com a contrapès al tarannà d’imposició de les multinacionals. Ha potenciat la investigació al laboratori i el control de qualitat per portar el millor cafè a la tassa del client.
Alma. Infusions i cafès
Marca creada el 2010 per l’empresa Coffee Center, ubicada a Aiguaviva i amb més de 40 treballadors. Està compromesa amb el medi ambient (certificat ISO 14001) i amb l’economia social, a través del projecte Bosses amb alma i de la iniciativa Empresa amb cor, de Càritas Diocesana.
Can Borrell. Hotel restaurant
Fundat el 1970, té nou habitacions i està situat a Meranges. Aplica mesures d’estalvi energètic i incorpora plats que donen resposta a les intoleràncies alimentàries i als requeriments de tipus cultural i religiós.

Notícia a El PuntAvui 

Més continguts: