28.12.14

Va tenir lloc la jornada sobre Territori Socialment Responsable a Lleida


Participants a la Jornada Respon.cat a Lleid (19-12-2014)
Participants a la Jornada Respon.cat a Lleida (19-12-2014)

  • La jornada va abordar el sentit empresarial de la Responsabilitat Social, amb el focus posat en empreses petites.
  • Per a les pimes i microempreses és molt important un model d’RSE adaptat a la seva realitat i que també transformi l’RSE en un atribut del territori.
Josep Ramon Paris, secretari general de la Cambra de Comerç de Lleida, va presentar l’acte, i va mostrar la importància que per a la Cambra de Comerç té el compromís de les empreses cap al territori.

Paris va presentar Josep Maria Canyelles, expert en RSE i coordinador de Respon.cat. Canyelles va estructurar la seva intervenció en tres blocs. En primer lloc va explicar el sentit empresarial de la Responsabilitat Social, amb el focus posat en les pimes i microempreses. A partir d’aquí va mostrar el concepte de Territori Socialment Responsable, i l’oportunitat que suposa per a alguns territoris. En el darrer bloc, va explicar Respon.cat, la iniciativa empresarial per al desenvolupament de la Responsabilitat Social a Catalunya, de la qual ja formen part 35 empreses, la meitat grans i la meitat pimes.

Canyelles va destacar que desenvolupar un territori socialment responsable és un enfocament absolutament necessari avui dia, per la necessitat d’implicació de tots els agents en un model d’economia orientat a crear valor econòmic i social, alhora que alguns sectors d’activitat econòmica, com per exemple el turístic o l’agroalimentari, tenen l’oportunitat de desenvolupar una marca de territori enriquida amb els valors de la responsabilitat social.

Les Jornades Respon.cat s’organitzen per mitjà del conveni entre el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a fi de promoure la responsabilitat social com a atribut de territori i i alhora donar a conèixer Respon.cat com a organisme referent a Catalunya en matèria d’RSE