22.12.14

La Diputació integra la responsabilitat social a l'estratègia corporativa

Foto: Diputació de BarcelonaAmb la voluntat de ser una organització socialment responsable i un referent en la prestació de serveis al món local amb criteris de sostenibilitat, la Diputació de Barcelona ja compta, a partir d'avui, amb el Pla Director de Responsabilitat Social. El document s'ha elaborat amb la participació de les àrees corporatives, els organismes autònoms i els representants sindicals.

El Pla defineix les línies estratègiques de la Diputació de Barcelona en matèria de responsabilitat social i constitueix el principal instrument de planificació i avaluació de les actuacions impulsades des dels diferents àmbits funcionals, que ha de permetre consolidar la responsabilitat social en la pròpia organització i en el món local.
El Ple de la corporació ha aprovat el Pla, en la sessió del 18 de desembre, després de ser treballat i consensuat per part de la Comissió tècnica de responsabilitat social, integrada pels referents de les diferents àrees corporatives i organismes autònoms i dels agents sindicals, amb la validació de la Comissió directiva de responsabilitat social, formada pel gerent de la corporació, Xavier Boltaina, i els coordinadors de les diferents àrees.
Aquest pla permetrà a la Diputació de Barcelona disposar d'un sistema de gestió de la responsabilitat social integrat a l'estratègia corporativa i d'acord amb les necessitats i expectatives dels seus grups d'interès, necessari per a tota organització compromesa amb els principis de la responsabilitat social. Constitueix, per tant, un instrument per gestionar els impactes de les seves decisions i activitats, a nivell intern i al món local, a través d'un comportament ètic i transparent.


Responsabilitat Global va col·laborar en la formació interna sobre Responsabilitat Social dels coordinadors dels departaments de la Diputació de Barcelona, com a base per al desenvolupament del Pla Director.