26.9.12

Una cançó reivindica la llengua de signes

[ca] Amb motiu del Dia Europeu de les Llengües (26 de setembre), que se celebra des del 2001 · Any Europeu de les Llengües, oferim aquesta notícia:

[es] Con motivo del Dia Europeo de las Lenguas (26 de septiembre), que se celebra desde el 2001 · Año Europeo de las Lenguas, ofrecemos esta notícia:


Cesk Freixas reivindica la llengua de signes catalana en un nou videoclip La cançó 'Companya' forma part del seu quart disc 'Tocats pel foc'

El cantautor penedesenc Cesk Freixas ha volgut reivindicar la llengua de signes catalana en el seu nou videoclip en el que interpreta la cançó 'Companya', que forma part del seu quart disc 'Tocats pel foc' (Temps Record, 2012). El videoclip ha estat enregistrat a Sant Pere de Riudebitlles. L'interpreta per Merche Chacón i ha estat dirigit per Toni Llobet.

Cesk Freixas ha tornat des d'abans de l'estiu armat de noves cançons. Amb un títol manllevat a Manuel de Pedrolo i tenint cura dels petits detalls, no para de denunciar les injustícies i de reivindicar els drets nacionals i socials. En aquest 'Tocats pel foc' continuem trobant-hi un Cesk que lliga música i activisme polític: 'No podria fer-ho d'una altra manera', dva dir en aquesta entrevista de VilaWeb TV. 'Hi crec molt, en la funció social i política de la música; i és important que tingui aquesta funció i que serveixi al país i als moviments socials.'

La mateixa Merche Chacón ja va participar en una iniciativa com aquesta pel videoclip dels Belda i els Badabadocs de la canó 'Cims i Abismes':


Font: http://m.vilaweb.cat/noticia/4042093/20120922/cesk-freixas-reivindica-llengua-signes-catalana-videoclip.html