1.8.12

L'ajuntament de Vilanova i la Getrú incorpora enfocaments d'RSE

vilanova.cat obre un espai dedicat a la Responsabilitat Social que demana opinió a la ciutadania

Marijó Riba, regidora de Cultura, i Neus Lloveras, alcaldessa de VNG
 Marijó RIba, regidora de Cultura, i Neus Lloveras, alcaldessa de VNG  L'Ajuntament incorpora la valoració de bones pràctiques en la nova contractació dels serveis de neteja als edificis municipals, dins de la política d'RSC

L'ajuntament de VNG ha posat en marxa un nou apartat web dins de vilanova.cat dedicat a la Responsabilitat Social Corporativa. Aquesta incorporació vol fer palesa la voluntat municipal d'aprofundir en la construcció d'una administració més moderna i accessible, més propera a la ciutadania i basada en la proximitat, la participació i la transparència. A través d'aquest espai es pretén, per una banda, que es vagin fent públiques les diferents actuacions que l'ajuntament de la ciutat vagi duent a terme en matèria de Responsabilitat Social i per l'altra, que es potenciïn la transparència i la participació de la ciutadania en el disseny i realització de les polítiques municipals.

Una d'aquestes primeres accions és la incorporació en el plec de clàusules per a la nova contractació de serveis de neteja d'elements de respecte ambiental i bones pràctiques socials. La nova contractació valorarà aspectes com la millor gestió dels residus, les propostes de compra ètica i neteja verda i la subcontractació d'empreses d'inserció laboral o centres especials de treball.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha volgut destacar el treball que s'està duent a terme en aquest àmbit. "és un tema viu, estem fent passos perquè és un tema important per aquest ajuntament". L'expedient de contractació dels serveis de neteja dels edificis municipals, aprovat dilluns en el Ple, es marca com un dels objectius de la nova contractació tenir present i aplicar els principis mediambientals de prevenció, reducció, reutilització i estalvi en l'ús de materials, productes i procediments així com els aspectes socials que es poden promoure des de la contractació pública.

La Responsabilitat Social és un concepte o idea que agrupa projectes, idees i estratègies de diferents organitzacions, entitats o empreses que desenvolupen la seva tasca tenint en compte, no només l'aspecte econòmic, sinó també el social i el mediambiental, i tot, des de la perspectiva de l'ètica i la transparència


Qüestionari de satisfacció

Amb el títol de Responsabilitat Social a l'Ajuntament el nou apartat web inclou un breu qüestionari adreçat a tota la ciutadania amb l'objectiu de conèixer el grau de satisfacció dels vilanovins i vilanovines en la seva relació amb l'Ajuntament, alhora que demana propostes, idees o suggeriments per millorar l'administració local i la ciutat. El nou espai també ofereix prop de 80 enllaços a continguts i temàtiques relacionades: administracions, observatoris, blocs, banca ètica, compra i consum responsable, publicacions, documents, normatives o legislació.

Paral·lelament a la posada en marxa d'aquest nou apartat web, s'ha obert també un bloc a la Intranet municipal que amb el nom de COMPARTIM, vol ser una eina de participació i debat intern entre tots els treballadors i treballadores municipals sobre aspectes vinculats a la Responsabilitat Social.

En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú forma part, des del passat mes de març, de RETOS, una xarxa a nivell estatal, liderada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social y el Fons Social Europeu que te com a objectiu el treball conjunt i la promoció de Territoris Socialment Responsables.

Font: www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=17986342