19.8.12

Convertir qualsevol cotxe en híbrid per 3.000 $

La Universitat de Middle Tennessee ha desenvolupat un kit amb què es pot transformar un automòbil convencional en un vehicle híbrid (gasolina-elèctric).

La majoria dels híbrids del mercat són cars. A llarg termini, potser resulti rendible aquesta inversió inicial, però, el preu d'entrada suposa una barrera per a molta gent que està desitjant passar-se al cotxe elèctric. Una idea és transformar el vehicle convencional en un pseudo-elèctric com han fet amb aquest Honda Accord de 1994.

Segons els desenvolupadors d'aquesta universitat, aquest kit de 3.000 dòlars pot millorar el consum del vehicle entre un 50% i un 100% per mitjà de dos motors elèctrics connectats a les rodes del darrere, deixant les davanteres connectades al motor de gasolina i alliberant de part del treball.

Els motors elèctrics s'alimenten mitjançant una bateria de ions de liti-fosfat instal·lada al maleter i el kit pot instal·lar-se en qualsevol vehicle. Actualment les bateries requerides són bastant voluminoses, però l'equip de dissenyadors assegura que quan surti en producció no tindrà una grandària superior a la d'una bossa de viatge.

El kit està ara mateix pendent d'aprovació de quatre patents a nom de la universitat, tot i que la investigació i desenvolupament d'aquest projecte segueix endavant. El cap del projecte, el professor Charles Perry, està buscant fons de finançament per fer-ho comercialment viable. Aquí podem veure'n una demostració:

Font: http://www.smartplanet.com/blog/smart-takes/how-to-turn-your-car-into-a-hybrid-for-3000/28423