6.7.12

Antón Costas fa la conferència inaugural del 22è Fòrum de l’Auditor Professional

Ahir va iniciar-se el 22è Fòrum de l’Auditor Professional que tindrà lloc els dies 5 i 6 de juliol sota el lema AUDITORIA: FIABILITAT I CONFIANÇA. 

Com sempre, el Fòrum compta amb una nodrida participació de professionals de tot l’Estat que debaten i comparteixen inquietuds i experiències.

Ahir va tenir lloc, entre d'altres, la sessió sobre Informació integrada, amb dues intervencions a càrrec de José Luís Lizcano (AECA) i Josep Maria Canyelles (Responsabilitat Global). A l'acte inaugural havia intervingut el profesor Antón Costas, catedràtic Política Econòmica de la Universitat de Barcelona i vicepresident del Cercle d'Economia.

Piulades enviades al twitter (mostrades en ordre invers):

100 assistents al debat sobre Informacio integrada del Fòrum d'Auditors. En la meva intervenció alerto dels riscs d'algunes memòries

Sessió sobre Informacio integrada de ‪#RSE‬ al Fòrum d'auditors. Ara parla JL Lizacano (AECA) i despres jmcanyelles (Responsabilitat Global)

Costas: les dades mostren que a partir d'un cert nivell de facturació (6m) les empreses perden l'ambició per créixer! Què els passa???

Costas: l'unica solució es l'exportacio, la internacionalització de l'economia! Sols per aqui sortirem de la crisi.

El Pla Marshall va suposar un esforç enorme: el 9% del PIB americà. Com el "Pla Marshall" que cada any Catalunya dóna a Espanya!

Costas: què ens pot salvar de crisi? La por! Que la por ens faci raonar!! Al 2008 el gov del banc d'esp. pensà que tot s'enfonsava i reacció

Costas: no creguem narrativa alemanya! Causa crisi no es endeutament Public sinó privat! Fiscal macroeconòmic no hi ha hagut malversament

Costas: j.Fischer li va dir que alemanya no vol liderar; alemanya vol exportar! Potser per aqui va...

Costas: per què austeritat dràstica? Convenciment malgrat manca d'arguments? Moralitat germànica que ens volen imposar? Potser interessos?

Costas: FMI analitza 160 casos d'austeritat (consolidació fiscal) i no troba evidències de fomentar el creixement!! No n'hi ha evidencia!

Costas: cita St Agustí i no a keynes!! De "senyor, concedeix-me la castedat però no ara" a "senyor, concedeix-me l'austeritat però no ara"!

Costas: com explicar que (si ha un mínim d'intel·ligència) els governs insisteixin en una austeritat tan forassenyada??

Costas: aquesta crisi mal curada pot tenir conseqüències mundials intenses, retorn dels nacionalismes d'Estat, desconfiances, tancaments...

Costas: l'atur estructural dels joves continuarà durant dècades com a conseqüència de com ho estem fent ara de malament... Mala teràpia!!

Anton Costas: no es una crisi ciclica normal, ve ampliada per un clima depressiu general

Comença el 22è Fòrum de l'Auditor Professional (Sitges, Catalunya). Anton Costas fa conferència inaugural. Auditori pleníssim!!