22.7.09

Un ministeri espanyol serà el primer a incloure clàusules socials en la contractació de serveis a empreses

El ministeri de Sanitat i Política Social inclourà clàusules socials en la contractació de serveis a empreses el que convertirà al ministeri que dirigeix Trinidad Jiménez "en un dels primers en aplicar aquest tipus de mesures", segons va anunciar avui el secretari general de Política Social i Consum, Francisco Moza.

En declaracions als mitjans després de l'entrega de 38 certificats EFR que reconeixen les polítiques de conciliació i igualtat portades a terme per altres tantes petites i mitjanes empreses, Moza va especificar que les clàusules s'aplicaran no només a les Pimes Familiarment Responsables sinó "a tot tipus de pimes i empreses".

D'altra banda, preguntat sobre les polítiques de conciliació dutes a terme a Espanya, Moza va destacar les mesures aprovades en "els últims cinc anys", entre les quals va citar el Pla Concilia, la Llei de Dependència o l'ampliació del permís de paternitat, entre altres. De totes maneres, va assegurar que el Govern "seguirà treballant i millorant en aquesta línia".

En opinió de Moza, "les empreses han de tenir en compte no només el compte de resultats sinó també els avantatges i beneficis que reporten els seus empleats amb mesures que afavoreixin la conciliació". En aquest punt, va destacar a les PIMES Familiarment Responsables, a les que va qualificar "com a exemple per a la resta".

Així mateix, va considerar que "la responsabilitat social corporativa està bé com logo però són accions com aquestes - en al·lusió a la conciliació - les que el doten de contingut".

Font: Europa Press