1.7.09

L'estat espanyol es troba a la cua d'Europa contra la corrupció

  • Cau fins a situar per sota dels quaranta millors països.
  • Només Itàlia, Grècia i Xipre estan pitjor en l'àrea de l'OCDE
L'estat espanyol ha tret mala nota en l'informe anual que elabora el Banc Mundial sobre els indicadors de bon govern i lluita contra la corrupció, ja que en la vuitena edició de l'estudi ha empitjorat respecte a fa deu anys en el capítol de "eficàcia governamental", que avalua com funciona la burocràcia estatal. En lluita contra la corrupció hi ha 35 països millors.

Els autors de l'informe són severs amb els països rics, precisament els que haurien de marcar una pauta positiva. "No hem de donar per fet que els països rics i poderosos tenen els millors nivells de governabilitat i controlen la corrupció", va assenyalar Daniel Kaufmann, analista de la Brookings Institution.

Rússia és, entre els països del G-8, el que surt pitjor parat. Entre els menys corruptes destaquen Finlàndia i Singapur. Corea del Nord i Somàlia registren nivells molt alts de corrupció. Dinamarca i Noruega ocupen els primers llocs en respecte a la llei. Afganistan és el fanalet vermell, per darrere de l'Iraq i Zimbabwe.

Veure notícia sencera