10.7.09

L'Empire State Building Comença la certificació LEED-EB ® d'Operació i Manteniment


L'Empire State Building, un dels edificis d'oficines més famosos del món, està duent a terme el programa d'actualització de més de € 500 milions per a incorporar-lo a la totalitat de l'edifici amb l'objectiu de reduir l'ús de l'energia en gairebé un 40%. Les empreses associades per executar aquesta obra, inclouen entre ells a la Iniciativa Climàtica de Clinton, Rocky Mountain Institute, Johnson Controls, Inc, i Jones Lang LaSalle, esperen utilitzar aquest projecte com una prova d'assaig per a l'adaptació d'estructures existents per aconseguir la sostenibilitat ambiental. El programa espera reduir el consum d'energia fins a un 38% i proporcionar un model replicable en edificis similars. Els càlculs interns mostren que el Empire State Building ha de qualificar LEED ® OR per a la certificació de Líder en Eficiència Energètica i Disseny Sostenible (LEED) per als edificis existents, i la propietat té la intenció d'aconseguir aquesta certificació.

El sistema de certificació LEED ® del U.S. Green Building Council, en la seva versió LEED-EB d'Operació i Manteniment, per a edificis existents, permet als propietaris d'edificis no sostenibles implantar millores i pràctiques de manteniment i operació sostenibles que redunden en un increment de valor de l'edifici com a actiu, una reducció de la responsabilitat civil juntament amb la millora en la gestió de riscos, una reducció real dels costos d'operació i manteniment i una millora del benestar i de les taxes de retenció dels inquilins.

"Els edificis d'oficines, Comercials i Residencials suposen la majoria del total de la petjada de carboni de les ciutats de tot el món - més del 70% a la ciutat de Nova York. Des de febrer de 2008, el Empire State Building s'ha utilitzat com un banc de proves per a crear un procés replicable per reduir el consum d'energia i els impactes ambientals ", va dir Anthony E. Malkin representant del propietari de l'edifici, l'Empire State Building Co "La majoria dels nous edificis es construeixen amb capteniment sobre el medi ambient, però la veritable clau per tenir un progrés important és reduir el consum d'energia dels edificis existents i la seva empremta de carboni ".

"Aquest procés innovador, que ha desenvolupat noves tècniques per a la modelització i l'organització d'un programa integrador, ofereix un clar camí cap a la seva adopció arreu del món, donant lloc a importants reduccions d'emissions de gasos d'efecte hivernacle", diu malkin. "Juntament amb altres mesures adoptades, en el reciclatge de residus i runes de construcció, ús de materials reciclats, i productes de neteja i de control de plagues ecològics, el model construït en el Empire State Building accelerarà de manera significativa la reducció en el consum d'energia i de l'impacte ambiental i permetrà una operació més sostenible - i alhora millorarà la rendibilitat i la comoditat de l'inquilí. Aquest és un programa real, succeeix en temps real, creant llocs de treball sostenibles reals ".

Els socis del projecte van utilitzar eines de modelització, mesurament i projecció tant existents com de nova creació, en un procés replicable per analitzar la utilització de l'energia del Empire State Building i proporcionar recomanacions per actuar. L'equip va identificar vuit estratègies sostenibles econòmicament viables que hauran de proporcionar un important retorn sobre la inversió, tant econòmicament com per al medi ambient.

"En aquest clima econòmic en dificultats, hi ha una gran oportunitat per a les ciutats i els propietaris d'edificis per renovar les edificacions existents per estalviar diners i estalviar energia", va dir l'ex president Clinton. "Estic orgullós del treball que la meva fundació Iniciativa Climàtica ha fet amb 40 de les grans ciutats del món, incloent la ciutat de Nova York, on va ocupar un paper central en la convocatòria d'un conjunt únic de socis que estan treballant per fer possible el projecte de retro-adaptació del Empire State Building. És aquest tipus de col·laboració innovadora el que és crucial per a la protecció del nostre planeta i fer que la nostra economia es posi en marxa i estigui funcionant de nou. "

"Aquest projecte ens porta a donar cada bit d'experiència, de recerca i innovació que hem acumulat en els nostres més de 125 anys en aquest negoci", va dir Iain Campbell, Vice President, Johnson Controls, que actua com a empresa de serveis d'energia (ESCO ) per al programa. "És gratificant saber que al igual que ara assenyalem a aquest edifici com un dels majors èxits de la generació dels nostres avis, així els nostres néts ens podran assenyalar a nosaltres de la mateixa manera".

"No només aquest projecte reduirà dràsticament l'impacte ambiental del Empire State Building, sinó que ara som capaços de fer-ho d'una manera que proporciona significatius estalvis de costos per a l'edifici, així com per als seus inquilins", va dir Raymond Quartararo, Director Internacional, Jones Lang LaSalle.

Amb un cost estimat inicial del projecte per a les zones comuns de 20 milions d'euros, més l'estalvi i la reorientació en el programa d'actualització de l'edifici de les despeses previstes inicialment, i la despesa addicional en altres instal lacions dels inquilins, el Empire State Building s'estalviarà 4,4 milions d'euros en estalvis anuals de costos de l'energia, reduirà el consum d'energia prop del 40%, pagarà els costos addicionals nets deguts a la sostenibilitat en l'entorn de tres anys, i reduirà la producció global de carboni a través de vuit iniciatives clau:

• Renovació d'aproximadament 6.500 finestres de vidre thermopane, utilitzant els fulls de vidre existents per crear panells d'aïllament amb triple acristallament amb nous components que redueixen dràsticament tant la càrrega d'escalfor de l'estiu com la seva pèrdua a l'hivern.
• Aïllament afegit darrere dels radiadors per reduir la pèrdua de calor i donar calor de manera més eficient al perímetre de l'edifici.
• Millora dels dissenys d'il·luminació, control d'il·luminació natural, sensors d'ocupació i de càrrega d'endoll a les zones comuns i espais de l'arrendatari per reduir els costos de l'electricitat i les càrregues de refredament.
• Substitució de les unitats de tractament d'aire per altres amb ventiladors de freqüència variable per permetre l'augment de l'eficiència energètica en l'operació, al temps que millora la comoditat dels inquilins.
• Reutilització de les carcasses de les unitats de refrigeració existents, eliminant i substituint les "tripes" per millorar l'eficiència i el control de les unitats de refrigeració, inclosa la introducció d'unitats de freqüència variable.
• Millora del sistema existent de control de l'edifici per optimitzar el funcionament de climatització, així com per proporcionar una informació de sub-mesurament més detallada.
• Control de la ventilació per demanda en els espais ocupats per augmentar la qualitat de l'aire i reduir l'energia necessària per condicionar l'aire procedent de l'exterior.
• Ús per als sistemes d'energia de cada llogater d'un sistema individualitzat, basat en la web, per permetre una gestió més eficaç de l'energia.

"Perquè les ciutats siguin més netes i energèticament eficients, necessitem urgentment un model de retro-adaptació per grans edificis existents. Aquest visionari exemple ajudarà a informar i inspirar les iniciatives que poden retallar les emissions de carboni, estalviar energia, estalviar diners, generar llocs de treball, i proporcionar millors llocs de treball en els edificis a tot el món ", va dir Amory B. Lovins, President i Director Científic de l'Institut Rocky Mountain.

El Treball ja ha començat, i el treball per a la instal·lació dels sistemes està programat per ser completat a finals de l'any 2010. El final de l'obra en els espais dels llogater ha de concloure abans de finals de 2013. Aquest treball que està programat per a ser acabat en 18 mesos es traduirà en més del 50% de les previsions d'estalvi d'energia per al Empire State.

Informació aportada per Aurelio Ramírez Zarzosa, enginyer de Camins, Canals i Ports, soci-director de Z3, fundador - president del Spain Green Building Council ®

Sobre el USGBC
U.S. Green Building Council és una organització privada sense ànim de lucre de membres la visió és aconseguir el medi construït sostenible dins d'una generació. Els seus membres inclouen corporacions, constructores, universitats, organismes públics i altres organitzacions sense ànim de lucre. Des de la fundació del USGBC el 1993, el Consell ha crescut fins a més de 16.700 empreses i organitzacions membres, una àmplia família de sistemes de certificació LEED ®, una oferta educativa en expansió, la popular Conferència i Fira internacional de la indústria del medi construït GREENBUILD (www.greenbuildexpo.org), i una xarxa de 78 capítols locals, afiliats i grups organitzats. Per a més informació, visitar www.usgbc.org

Sobre el CCVE (SpainGBC)
El Consell Construcció Verda Espanya ® (Spain Green Building CouncilTM) és una organització privada sense ànim de lucre de membres la visió és aconseguir el medi construït sostenible dins d'una generació. Els seus membres inclouen corporacions, constructores, consultors, fabricants de productes, col legis professionals i altres organitzacions sense ànim de lucre. Des de la fundació del CCVE (SpainGBC) a 1998 (tercer Consell format en el món), el Consell ha traduït i adaptat al català la majoria dels sistemes de certificació LEED ®, ofereix un oferta educativa en expansió, participa tots els anys amb assistents i / o ponents en la popular Conferència i Fira internacional de la indústria del medi construït GREENBUILD (www.greenbuildexpo.org), ha aconseguit el primer edifici Certificat LEED d'Europa i Espanya i que Espanya la nació d'Europa amb més edificis LEED en progrés . El CCVE (SpainGBC) és membre del USGBC. Per a més informació, visitar www.spaingbc.org

Sobre LEED ®
LEED ® (Líder en Eficiència Energètica i Disseny sostenible) Sistema de Classificació de Edificis SosteniblesTM del US Green Building Council, és un sistema de classificació orientat cap a les característiques que adjudica punts per satisfer criteris específics de construcció sostenible. Les 6 principals categories mediambientals sotmeses a revisió inclouen: Parcel.les Sostenibles, Eficiència en Aigua, Energia i Atmosfera, Materials i Recursos, Qualitat Ambiental Interior i Innovació i Disseny. Els nivells de certificació LEED ®, Certificat, Plata, Or i Platí per edificis sostenibles s'adjudiquen en base al nombre total de punts aconseguits dins de cada categoria LEED ®. LEED ® es pot aplicar a tot tipus d'edificis incloent els de nova planta, grans remodelacions, implantació de nous interiors, remodelació d'interiors, nucli i embolcall, habitatges, desenvolupaments urbanístics, escoles i venda al detall. LEED ® per a edificis de salut es troba en desenvolupament.

Als EUA i Canadà hi ha incentius per utilitzar LEED ® a nivell de certs governs locals i regionals i en alguns casos ha estat adoptat per a la construcció dels seus propis edificis per alguns organismes a nivell nacional i regional. Moltes corporacions i promotors l'han adoptat com a estàndard de facto per les seves pròpies operacions immobiliàries.