22.7.09

L'Ajuntament de Cornellà incorpora una flota de quatre vehicles elèctrics per reduir les emissions de CO2

Cornellà de Llobregat (Barcelona), 23 juliol (EUROPA PRESS) --

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat acaba de presentar la seva nova flota de quatre vehicles elèctrics que es destinaran a tasques d'inspecció municipal a la ciutat. La utilització d'aquests cotxes suposarà un estalvi d'emissions de 492 grams de CO2 per quilòmetre, segons fonts municipals.

D'aquesta manera, el de Cornellà és el primer consistori de Catalunya que adquireix vehicles elèctrics per a la flota municipal. Els cotxes són del model 'Reva', uns automòbils de reduïdes dimensions el consum és de 0,15 kilowatts-hora per quilòmetre amb una autonomia de 80 quilòmetres.

Els cotxes cobriran diferents necessitats de les àrees municipals de manteniment i medi ambient que requereixen de desplaçaments per l'interior de la ciutat. Cada vehicle ha tingut un cost de 11.600 euros, i el 73 per cent ha estat finançat per la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, va explicar que "els vehicles elèctrics impliquen un estalvi d'entre 30.000 i 50.000 euros anuals que gastava l'Ajuntament en tenir cotxes, mantenir i comprar combustible".

Font: Europa Press