30.7.09

La necessitat d'un pacte social global

Us aportem aquestes referències interessants, extretes de “Gobernanza, una revista para la cultura democrática del siglo XXI”, editada per la Asociación Internacional para la Gobernanza, la Ciudadanía y la empresa (AIGOB), que presideix Joan Prats i Català.

Autors: Colin I. Bradford, Johannes F. Linn, Nancy Birdsall

Un efecte previsible de la globalització ha estat que, quan ha arribat la crisi, ha resultat ser global. Sembla assenyat pensar que sense una resposta internacional coordinada resultaria molt difícil superar-la. Sobre aquest tema remetem a dos interessants escrits publicats en el "Center for Global Development".

Bradford i Linn es refereixen a les decison preses en les cimeres del G20 i organismes com el Fons Monetari Internacional i Banc Mundial. Els compromisos fiscals acordats, afegits als sistemes de protecció social existents a Europa suposen per als autors un autèntic "pacte social" necessari per superar la crisi.

http://blogs.cgdev.org/non-commission/2009/05/07/progress-on-the-global-deal-international-cooperation-works/

Per la seva banda Birdsall afirma la necessitat d'elevar a nivell global dels sistemes de protecció nacionals. Ja que el mercat s'ha estès, és imprescindible un contracte social global que resolgui els errors del mercat i protegeixi a persones i països dels seus potencials efectes negatius.

http://www.cgdev.org/doc/Opinions/Birdsall_Jan_28_Netherlands_Speech.pdf