5.7.09

El govern valencià torna a incomplir la llei després de més de quinze sentències que reiteradament s'incompleixen

Una nova sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ratificà ahir la validesa del títols de filologia catalana per acreditar el coneixement de valencià a les oposicions. La sentència, arran d'una denúncia de CCOO, diu que no hi ha cap raó perquè filologia catalana no sigui un títol vàlid i condemna el govern valencià a pagar les despeses del procés.

Ja hi ha una quinzena de sentències semblants, desoïdes pel govern valencià. Per això el tribunal destaca la 'manifesta temeritat a reiterar, incomprensiblement, l'omissió qüestionada sense respectar les decisions jurídiques fermes, anteriors i conegudes, i faltar reiteradament a l'obligació de respectar i complir les sentències fermes'.

En menys d'una setmana la Generalitat ha perdut dos judicis més i haurà de pagar més de 3.500 euros pel cost del processos. Si dijous era el Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) el que donava la raó a la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres, en aquesta ocasió ha estat el Tribunal Suprem que ha emés una nova sentència en què desestima el recurs de casació que ha interposat Educació contra la sentència de 2005 del TSJCV, que va guanyar l'STEPV i que donava validesa a la titulació de Filologia Catalana en les convocatòries d'oposicions. El Suprem, que farà pagar els 1.500 euros del procés a la Generalitat, ha fet públic una nova sentència, en aquest cas la segona sobre aquest tema, que s'han de sumar a les disset anteriors del TSJCV.

L'STEPV ha valorat la decisió del Tribunal Suprem ja que l'instància judicial més important de l'estat. El sindicat considera que Alejandro Font de Mora ha signat les convocatòries d'oposicions sense fer cas de les decisions dels tribunals, per això l'STEPV va presentar una denúncia a final del mes de maig contra el conseller d'Educació a qui acusen de balafiar diners públics i prevaricació.

A més, Comissions vol demanar al president Camps que, les despeses del procés, les pagui el conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, de la seva butxaca.

Quan parlem de la Responsabilitat Social de les Administracions Públiques, de vegades donem per sobreentès que aquestes ja compleixen el marc legal. Però això no sempre és així, i fins i tot hi ha casos en què l'incompliment és reiterat i intencionat.