formació per a un col·lectiu de persones sordes

Sovint, quan es parla de llengua catalana sols pensem en la llengua parlada i escrita però no tenim prou en compte la llengua catalana de signes, és a dir, la llengua de signes que utilitzen les persones sordes de Catalunya.
La sordesa comporta dificultats comunicatives a les persones que la pateixen, ja que els fa difícil percebre i comprendre la informació, la qual cosa, a més, els complica el desenvolupament de les habilitats comunicatives. Així, doncs, amb la intenció que aquest col·lectiu pugui establir un canal d’informació per a la relació amb el propi entorn social, s’ha desenvolupat una llengua natural basada en signes.
La llengua de signes catalana, amb reconeixement oficial des de 1994, és una llengua utilitzada per unes 32.000 persones a Catalunya: més de 25.000 usuaris oients d'aquesta llengua (familiars, professors, intèrprets, estudiants, etc.) i aproximadament més de 7.000 persones sordes usuàries.
Pel que fa a la relació amb les altres llengües de signes, s'estima que la intel·ligibilitat entre la llengua de signes catalana i les llengües de signes més properes, la valenciana o la castellana, és d’un 50%.
Un reportatge sobre la llengua de signes catalana:
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada