25.1.21

Vector5 us convida al Webinar Organitzacions TEAL | 5 feb

“Necessitem organitzacions flexibles, adaptables i àgils que permetin assolir la plenitud de les persones que en formen part, facilitant expressar al màxim el potencial de cadascuna d’elles”

El proper divendres 5 de febrer a les 10h, us convidem al Webinar sobre Organitzacions TEAL. Empreses amb propòsit, cura i autoorganització guiades per la confiança com a gran valor.La situació de pandèmia ha posat de manifest la necessitat que les organitzacions siguin flexibles, adaptables i àgils per a poder donar la millor resposta possible al daltabaix que ha suposat aquest nou context. Alhora que tinguin cura de les necessitats de les persones que en formen part, dels processos establerts per a coordinar-se i prendre decisions, i d’assolir els resultats i propòsit empresarial.

Nosaltres hi creiem molt en aquest model de fer empresa!

Pots inscriure’t GRATIS en aquest enllaç.

Esperem que et sembli interessant la proposta!

14.1.21

Els Premis de la Responsabilitat Social a Catalunya tornen a el focus en bones pràctiques i compromisos empresarials sovint molt poc coneguts

 • La cinquena edició dels Premis de la Responsabilitat social de Catalunya reconeix sis empreses catalanes, un territori i una persona
 • Hospital Plató i Grup Alba guanyen els Premis Respon.cat 2020 a la trajectòria del compromís en responsabilitat social empresarial.
 • El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines, Telemaki, Calidad Pascual i el RACC organitzacions reconegudes per bones pràctiques de responsabilitat social en matèries ambientals i laborals.
 • Manlleu ha estat reconegut com a territori socialment responsable i el Dr. Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Assegurances, ha rebut el reconeixement personal.

 


Si el compromís responsable per part de les empreses ja era una tendència creixent en el que portem de segle, en els darrers anys ha agafat velocitat i es preveu que en els propers anys ja sigui imprescindible per estar en el mercat i merèixer la confiança dels públics.

En aquest context, les empreses catalanes més compromeses, agrupades en el marc de Respon.cat, una iniciativa privada per a desenvolupar models d’empresa responsable, han volgut reconèixer casos d’èxit, com fan anualment els premis de la responsabilitat social a Catalunya.

Sis organitzacions, una persona i un territori han estat reconeguts per les seves bones pràctiques i la seva trajectòria en matèria de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en l’acte de lliurament de Premis Respon.cat. Més d’un centenar de persones han assistit de manera telemàtica dimecres 13 de gener a la cinquena edició d’aquests reconeixements de referència a Catalunya organitzats per l’associació empresarial.

Els Premis Respon.cat han permès posar en valor la trajectòria socialment responsable d’Hospital Plató i de Grup Alba, un centre sanitari que des del 2002 integra l’RSE en la seva estratègia de gestió, i una entitat social molt arrelada al territori especialitzada en persones amb risc d’exclusió. També s’han reconegut altres empreses per les bones pràctiques en àrees concretes. El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Terres Gironines pel seu programa ambiental de col·laboració amb un enfocament compromès amb la sostenibilitat; la cadena de restaurants japonesos a domicili Telemaki per la diversitat d’origen a la plantilla amb l’aposta per facilitar l’accés al treball a persones nouvingudes com a element competitiu i fortalesa de l’equip; el grup RACC per la incorporació de pràctiques innovadores de reforma horària en la millora de la gestió del temps i el benestar de la plantilla; i l’empresa familiar Calidad Pascual pel programa de voluntariat que promouen entre el seu equip.

Més enllà de reconèixer organitzacions concretes, Respon.cat també té el compromís de fer de Catalunya un país socialment responsable, i per això cada any reconeix territoris que estan sumant esforços de les seves organitzacions per fer dels valors de l’RSE un factor de la identitat local. Enguany el reconeixement al Territori Socialment Responsable ha correspost a Manlleu, que ha estat representat pel propi Ajuntament de Manlleu.

Per tercer any s’ha atorgat un reconeixement a la trajectòria personal pel seu compromís amb la responsabilitat social a Catalunya, que en aquesta ocasió ha estat per al Dr. Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Assegurances, que ha estat un gran impulsor de la Responsabilitat Social Corporativa i que ha demostrat que és possible compaginar la tasca directiva amb l’emprenedoria social de l’empresa. Santacreu va impulsar fa anys la creació de Respon.cat i actualment n’és el president d’honor. Per Santacreu, la responsabilitat és una manera de fer empresa alhora que, pensant en les pimes, també cal vincular molt estretament l’RSE als valors territorials i fer que formi part de la manera catalana de fer empresa.

Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha declarat que “avui hem tornat a constatar que aquests premis tenen tot el sentit perquè hem conegut casos de gran valor que cal ajudar a divulgar a la societat”. Canadell ha reiterat l’orientació cap a la internacionalització, la sostenibilitat, el medi ambient i la gestió responsable que han de prendre les empreses generant models de gestió responsable en el teixit empresarial del país.Mercè Mullor
, presidenta de Respon.cat i consellera delegada de Mullor SA, ha destacat la voluntat dels Premis Respon.cat de ser referents en Responsabilitat Social a Catalunya. Mullor ha explicat que Respon.cat treballa peruna mirada àmplia de l’RSE i molt especialment en el context de la crisi en què ens trobem vol contribuir a generar grans consensos sobre el un nou sentit de propòsit empresarial i grans acords de contracte social que permetin abordar els reptes socials, econòmics i ambientals que marcaran els propers cinquanta anys.

Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, ha afirmat que “tenim moltes petites empreses amb grans empresaris i empresàries que són un actiu molt potent de país”. Ferrer ha destacat la importància dels Premis Respon.cat perquè posen de relleu que la viabilitat empresarial és compatible amb la gestió responsable”

En el decurs de l’acte s’ha projectat un vídeo de cada empresa reconeguda, que s’ha fet expressament per a l’ocasió, destacant les bones pràctiques de responsabilitat social. Aquests vídeos es poden trobar a la pàgina de Respon.cat. Els premis tenen una continuació amb la jornada de transferència de les bones pràctiques, un marc d’aprenentatge entre empreses on cadascuna de les reconegudes podrà compartir amb tot detall les seves actuacions en el marc d’un taller obert.

També s’ha volgut aprofitar l’acte per mostrar el suport empresarial i de la societat civil als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que Nacions Unides va aprovar fa quatre anys, en el marc de la nova agenda “Transformar el nostre món: l’Agenda de 2030 per al Desenvolupament Sostenible”.  Els 17 ODS pretenen eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom, i per a assolir-los, cadascú ha de fer la seva part, tant els governs, com el sector privat, la societat civil i la ciutadania.

Els Premis Respon.cat 2020 tenen el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya. A més disposen del suport del Consell social de Respon.cat, on s’integren les principals patronals i associacions empresarials així com entitats de referència en el camp social, i són aquestes organitzacions les que proposen les candidatures al Jurat.

Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, és una associació que agrupa una setantena d’empreses de sectors i dimensions molt diverses, i que va néixer al 2014 amb la voluntat de ser l’organisme empresarial de referència en RSE a Catalunya.

Els premis Respon.cat s’atorguen a la trajectòria del compromís en RSE per a pimes i grans empreses i, a més, es fan reconeixements a bones pràctiques en cinc àmbits de la responsabilitat social empresarial.

Quadre de premiats

 • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa gran: Hospital Plató.
 • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa petita i mitjana: Grup Alba.
 • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial de voluntariat: Calidad Pascual.
 • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració: El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines.
 • Reconeixement Respon.cat als territoris socialment responsables: Manlleu, representat per l’Ajuntament de Manlleu.
 • Reconeixement Respon.cat a la gestió de la diversitat d’origen: Telemaki.
 • Reconeixement Respon.cat a les bones pràctiques empresarials de reforma horària: RACC.
 • Reconeixement especial a una persona per la seva trajectòria en Responsabilitat Social a Catalunya: Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Assegurances.
 

11.1.21

Josep Santacreu rebrà el Reconeixement personal per la seva trajectòria en RSE en la cinquena edició dels Premis Respon.cat

 • Judit Mascó lliurarà el Reconeixement per la seva trajectòria en RSE al Dr. Santacreu en la 5 edició dels Premis de l’RSE de Catalunya el proper dimecres 13 de gener.
 • L’esdeveniment dels Premis de l'RSE a Catalunya serà virtual.

Aquest dimecres 13 de gener tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis a la responsabilitat social de les empreses que atorga Respon.cat, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de les Cambres de Comerç de Catalunya.

Els Premis Respon.cat reconeixen sis empreses, un territori i una persona. Els noms de les empreses es faran públics en el mateix acte. Per una banda, s’atorgaran els dos premis a la trajectòria en responsabilitat a una empresa gran i a una pime. Per altra banda, es fan uns reconeixements en aquestes sis categories:

 • Programa empresarial ambiental de col·laboració
 • Gestió de la diversitat d’origen
 • Bones pràctiques empresarials de reforma horària
 • Programa empresarial de voluntariat
 • Territoris socialment responsables
 • Compromís personal amb la responsabilitat social a Catalunya

El jurat ha volgut reconèixer la trajectòria del Dr. Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Assegurances, persona compromesa amb la societat i pioner de la responsabilitat social empresarial, qui fou a més impulsor de l’associació empresarial Respon.cat i actualment president d’honor.

Els lliurament dels Premis de l’RSE a Catalunya enguany se celebrarà en streaming. La conjuntura actual ens obliga a optar per un format virtual si bé els premiats estaran presents a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, seu oficial de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Com en les edicions anteriors dels Premis, s’ha elaborat un vídeo de cadascuna de les empreses i organitzacions guanyadores per mostrar el seu compromís i les seves bones pràctiques. Aquests vídeos es presentaran el dia de l’acte. Per fer el reconeixement de la trajectòria personal, es compta amb la presència de la model Judit Mascó, que alhora és presidenta de la Fundació Ared.

Respon.cat vol convidar les empreses a prendre part a l’acte i contribuir al merescut reconeixement de les set empreses escollides pel jurat dels Premis assistint a l’acte de manera telemàtica i a divulgar l’oportunitat de desenvolupar negocis responsables per tal que aquest enfocament de gestió basat en la sostenibilitat i l’ètica formi part de la manera catalana de fer empresa.

Podeu veure els vídeos de les edicions 2015, 2016, 2017 i 2018 dels Premis Respon.cat de la Responsabilitat social.

Inscripció Acte lliurament Premis Respon.cat 2020


7.1.21

Acte de lliurament dels Premis de l’RSE a Catalunya

 • El proper 13 de gener a les 16.00h tindrà lloc l’Acte de lliurament de Premis Respon.cat 2020.
 • L'acte se celebrarà en línia.

El proper 13 de gener se celebrarà l'acte del lliurament de la cinquena edició dels Premis de la Responsabilitat Social a Catalunya.

Els Premis Respon.cat reconeixeran sis empreses, un territori i una persona per a les següents categories:

 • Premi a la trajectòria en Responsabilitat per a Empreses grans.
 • Premi a la trajectòria en Responsabilitat per a Empreses petites i mitjanes.
 • Reconeixement als Territoris socialment responsables.
 • Reconeixement al Programa empresarial ambiental de col·laboració.
 • Reconeixement a la Gestió de la diversitat d’origen.
 • Reconeixement a les Bones pràctiques empresarials de reforma horària.
 • Reconeixement al Programa empresarial de voluntariat.
 • Reconeixement especial a la trajectòria destacada d’una persona pel seu compromís amb la Responsabilitat Social a Catalunya. 

Com en les edicions anteriors dels Premis, s’ha elaborat un vídeo de cadascuna de les empreses i organitzacions guanyadores per mostrar el seu compromís i les seves bones pràctiques.

Inscripció Acte lliurament Premis Respon.cat 2020

6.1.21

[MICROVÍDEO] Llei i lleialtat a partir del seu origen etimològic #motsresponsables #ODS16 #ODS

En el vídeo breu (3'11'') parlo de la llei i la lleialtat a partir del seu origen etimològic dins de la sèrie [mots responsables].

 

El vinculo a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 16 de Nacions Unides, que parla de pau, justícia i institucions sòlides i pretén promoure societats justes, pacífiques i inclusives.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides formen part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible (“Transformar el nostre món”), que conté 17 objectius i 169 metes i serveix com a pla d’acció perquè la comunitat internacional i els governs nacionals promoguin la prosperitat i el benestar comú en aquests 15 anys.

 

31.12.20

[MICROVÍDEO] L'home dels nassos #motsresponsables

En el vídeo breu (1'22'') parlo del nas, aprofitant que avui l'home dels nassos i la dona dels nassos passegen pels carrers. I ho faig a partir del seu origen etimològic. #etimologia 

Ho podem vincular a l'ODS 11, que en la seva fita 4 parla de la conservació del patrimoni cultural. 

Alhora aprofitem per desitjar la ràpida recuperació dels que han perdut l'olfacte com a conseqüència del la Covid-19.

[MICROVÍDEO] Sabeu que és una mascota? No qualsevol animaló que tingueu és una mascota! #motsresponsables

En el vídeo breu (1'28'') faig una reflexió sobre les mascotes, a partir del seu origen etimològic. Anireu trobant altres vídeos sobre [mots responsables] en aquesta etiqueta.

30.12.20

[MICROVÍDEO] Sabeu d'on ve la felicitat? #motsresponsables #ODS3

En el vídeo breu (1’57’') parlo de la felicitat a partir del seu origen etimològic. Potser us sorpredreu. I potser a les dones us desagradaran certes paraules. Anireu trobant altres vídeos sobre [mots responsables] en aquesta etiqueta.

[MICROVÍDEO] Sabeu d'on ve l'oli de ricí i per què el feien servir els nacionals? #motsresponsables

En el vídeo breu (1'24'') faig una reflexió sobre el ricí, a partir del seu origen etimològic. 

26.12.20

[MICROVÍDEO] Parlem del mar a partir del seu origen etimològic #motsresponsables #ODS #ODS14 @stopmaremortum @openarms_fund

En el vídeo breu (2'02'') faig una reflexió sobre el mar a partir del seu origen etimològic. Anireu trobant altres vídeos sobre [mots responsables] en aquesta etiqueta.

L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 14 de Nacions Unides parla de la vida submarina i pretén conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins.
  

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides formen part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible (“Transformar el nostre món”), que conté 17 objectius i 169 metes i serveix com a pla d’acció perquè la comunitat internacional i els governs nacionals promoguin la prosperitat i el benestar comú en aquests 15 anys.

25.12.20

[MICROVÍDEO] Plantes invasores: el miraguà fals i la troana ODS15 #motsresponsables

En aquests dos vídeos breus (1'06'' i 1'12''), faig sengles reflexions a partir del seu origen etimològic sobre dues plantes invasores a Catalunya, el miraguà fals i la troana, que he trobat passejant per l'Ortoll de Vilanova i la Geltrú.

L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 15 de Nacions Unides parla de vida dels ecosistemes terrestres i pretén promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, lluitar contra la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl i la pèrdua de biodiversitat. Anireu trobant altres vídeos sobre [mots responsables] en aquesta etiqueta.

Miraguà fals

 

TroanaVector5 us desitja Bon Nadal amb una original campanya: Trenquem la Covid amb l'N de Nadal

Vector5 ha llançat una campanya comunicativa de Nadal amb missatges d'invitació a fer-nos nostres els Objectius de Desenvolupament Sostenible i a deixar enrere els efectes de la pandèmia: Trenquem la Covid amb l'N de Nadal. Cada dia un missatge. Aquests són els set primers. Podeu seguir-nos a @Vector_5


I l'equip de Vector5 ha fer una trobada de Nadal amb ciberneules i pessebre virtual. Que la distància física no ens distanciï socialment! Ha inclòs un concurs virtual de disfresses. 1r premi per al@BraisRSC per creativitat i capacitat improvisació:

 

Elements de la campanya que s'ha publicat els primers dies:

Coneixes entitats que treballen per posar fi a la pobresa? us #coNvidem a col·laborar-hi @caritas @solidaritatSJD @ArrelsFundacio @casalinfants #ODS1 #fipobresa
 

Sabies que la demanda d'aliments ha augmentat un 40 % amb la pandèmia? Us #coNvidem a col·laborant amb el @BancAlimentsBcn o les Xarxes de suport mutu per aconseguir l'#ODS2 #famzero

 
Us #coNvidem a descansar del teletreball i millorar la vostra salut! Trenqueu amb el temps asseguts! Més informació a bit.ly/3p0r0iW #ODS3 #salutibenestar @clubsclaror

 
Sabíeu que les escoles #cooperatives defensen un model equitatiu i de qualitat? Us #coNvidem a saber-ne més amb@EscolesCoop @coopstreball #ODS4 #educacióqualitat

[Avui un vídeo] Us #coNvidem a parlar d'igualtat amb els nens i nenes! La propera generació no ha de créixer amb diferències! Aquí una cançó que podeu compartir i explicar als més menuts: bit.ly/3aeC33Q #ODS5 #igualtatgènere

Us #coNvidem a deixar l'aigua embotellada! Pots estalviar i ser més sostenible. Hi ha alternatives a l'aigua embotellada: bit.ly/3h2OPUn #beuresenseplàstic #ODS6 @BCN_Ecologia

Us #coNvidem a utilitzar un proveïdor d'energia provinent de fonts renovables. Algunes alternatives interessants @SomEnergia @holaluz #ODS7
 

Gràcies, veïnes i veïns! Edificis Positius us desitja Bon Nadal!

Gràcies, veïnes i veïns!

El 2020 ens ha fet més resilients.

Que les comunitats de veïnatge continuïn portant escalf i solidaritat aquest 2021

¡Gracias, vecinas y vecinos! Edificios Positivos os desea unas Felices Navidades

¡Gracias, vecinas y vecinos!

El 2020 nos ha hecho más fuertes y resilientes.

Que las comunidades de vecindad continuen aportando calor y solidaridad este 2021

Darrere els núvols sempre hi ha una llum. Bon Nadal virtual i un 2021 diferent!

Responsabilitat Global us desitja Bon Nadal! Que els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) siguin un repte compartit que ens uneixi al llarg del 2021 i de tota la dècada!

 I una vídeo-nadala:


 
Recull de Nadales anteriors: 


 

20.12.20

[MICROVÍDEO] Voleu saber quin és l'origen de la guitarra? #motsresponsables

En el vídeo breu (2'02'') faig una reflexió sobre la guitarra a partir del seu origen etimològic. 

Justament avui he venut aquesta guitarra vella per uns turutes (moneda social de Vilanova i la Geltrú). Abans de donar-la he volgut dedicar-li aquest vídeo ;)

 17.12.20

[MICROVÍDEO] Parlem de turisme a partir del seu origen etimològic #motsresponsables #ODS #ODS8

En el vídeo breu (2'12'') faig una reflexió sobre el turisme a partir del seu origen etimològic. Sèrie [mots responsables] 

L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 8 de Nacions Unides en la seva fita 9 diu que perr al 2030 cal elaborar i posar en pràctica polítiques encaminades a promoure un turisme sostenible que creï llocs de treball i promogui la cultura i els productes locals.

 

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides formen part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible (“Transformar el nostre món”), que conté 17 objectius i 169 metes i serveix com a pla d’acció perquè la comunitat internacional i els governs nacionals promoguin la prosperitat i el benestar comú en aquests 15 anys.


 

 

16.12.20

[MICROVÍDEO] Credibilitat a partir del seu origen etimològic #motsresponsables #ODS16 #ODS

En el vídeo breu (2'50'') faig una reflexió sobre la credibilitat a partir del seu origen etimològic dins de la sèrie [mots responsables].

El vinculo a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 16 de Nacions Unides, que parla de pau, justícia i institucions sòlides i pretén promoure societats justes, pacífiques i inclusives.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides formen part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible (“Transformar el nostre món”), que conté 17 objectius i 169 metes i serveix com a pla d’acció perquè la comunitat internacional i els governs nacionals promoguin la prosperitat i el benestar comú en aquests 15 anys.

 

7.12.20

[MICROVÍDEO] Tolerància a partir del seu origen etimològic #motsresponsables #ODS16 #ODS

En el vídeo breu (1'52'') faig una reflexió sobre la tolerància a partir del seu origen etimològic dins de la sèrie [mots responsables].


El vinculo a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 16 de Nacions Unides, que parla de pau, justícia i institucions sòlides i pretén promoure societats justes, pacífiques i inclusives.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides formen part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible (“Transformar el nostre món”), que conté 17 objectius i 169 metes i serveix com a pla d’acció perquè la comunitat internacional i els governs nacionals promoguin la prosperitat i el benestar comú en aquests 15 anys.


 

5.12.20

[MICROVÍDEO] Voluntariat a partir del seu origen etimològic #motsresponsables #ODS17 #ODS

En el vídeo breu (1'45'') faig una reflexió sobre el voluntariat a partir del seu origen etimològic dins de la sèrie [mots responsables].  

El vinculo a l''Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 17 de Nacions Unides, que parla de revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible a partir de la corresponsabilització de tots els actors.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides formen part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible (“Transformar el nostre món”), que conté 17 objectius i 169 metes i serveix com a pla d’acció perquè la comunitat internacional i els governs nacionals promoguin la prosperitat i el benestar comú en aquests 15 anys.


 

1.12.20

[MASTERCLASS] 'Els temps estan canviant' i les empreses ho saben

Webinar online: 'Els temps estan canviant' i les empreses ho saben

Si fa 50 anys vam viure una explosió de canvi de valors socials en la generació del '68 -com cantava Bob Dylan- i els temps no han deixat de canviar, ara el canvi ha pres més magnitud: es percep acceleradament entre les empreses i ja no només és necessari sinó que és imperatiu i urgent. Com gestionem responsablement la integració del desenvolupament sostenible des de la lògica corporativa?

A través d'aquest webinar intentarem entendre els nous desafiaments que s'imposen i com adaptar-nos, de la mà de Josep Maria Canyelles: expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions. Des del 2004 es dedica a promoure l’RSE per mitjà d’iniciatives com Responsabilitat Global. És president de TSR - Territori Socialment Responsable, des d'on es promou la iniciativa Edificis Positius, soci-consultor de Vector5 | excel·lència i sostenibilitat i coordinador de Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de l'RSE a Catalunya.

Aquest seminari online, fet en el marc del Postgrau en Gestió de la Responsabilitat Social i Corporativa (RSC), és d'inscripció gratuïta. Entra en aquest enllaç per obtenir els codis d'accés (seran enviats per correu electrònic abans de l'inici de la sessió)

Dia: 3 de desembre

Hora: 18h (GMT+1)

Lloc: online

Inscripció gratuïta

Email de contacte: aina.poch@bsm.upf.edu

Programes relacionats: Postgrau en Gestió de la Responsabilitat Social i Corporativa (RSC)

Font 

[MASTERCLASS] 'The Times They Are Changing' y las empresas lo saben


Si hace 50 años vivimos una explosión de cambio de valores sociales en la generación del 68 -como cantaba Bob Dylan- y los tiempos no han dejado de cambiar, ahora el cambio ha tomado más magnitud: se percibe aceleradamente entre las empresas y ya no solo es necesario, sino que es imperativo y urgente. ¿Cómo gestionamos responsablemente la integración del desarrollo sostenible desde la lógica corporativa?

A través de este webinar buscaremos entender los nuevos desafíos que se imponen y como adaptarnos, de la mano de Josep Maria Canyelles: experto en Responsabilidad Social de las Empresas y Organizaciones. Desde el 2004 se dedica a promover el RSE por medio de iniciativas como Responsabilitat Global. Es presidente de TSR - Territorio Socialmente Responsable, desde donde se promueve la iniciativa Edificios Positivos, socio-consultor de Vector5 | excelencia y sostenibilidad y coordinador de Respon.cat, iniciativa empresarial para el desarrollo del RSE en Cataluña.

Este seminario online, realizado en el marco del Posgrado en Gestión de la Responsabilidad Social y Corporativa (RSC), es de inscripción gratuita. Entra en este enlace para obtener los códigos de acceso (serán enviados por correo electrónico antes del inicio de la sesión)

Dia: 3 de diciembre

Hora: 18h (GMT+1)

Lugar: online

Inscripción gratuita

Email de contacto: aina.poch@bsm.upf.edu
Programas relacionados: Postgrado en Gestión de la Responsabilidad Social y Corporativa (RSC)
Font

27.11.20

Enfocament integral de la Comissió Europea per a la sostenibilitat i els ODS

La setmana passada es va publicar un document sobre l’enfocament integral de la Comissió Europea per a la sostenibilitat i els ODS. El document explica com la Comissió Europea està tirant endavant el seu compromís amb el desenvolupament sostenible, l'Agenda 2030 i els ODS a través de les seves polítiques d'acció interna i externa, alhora que fa un seguiment del progrés assolit. Destaquem el següent:

1. La presidenta de la Comissió, Von der Leyen, assumirà la responsabilitat de coordinar els esforços relacionats amb els ODS mitjançant un enfocament de "tot el govern", requerint una acció coherent a tota la Comissió. Els detalls sobre com hauria de funcionar encara no s'han clarificat ara per ara en aquesta etapa.

2. El document identifica la coherència de les polítiques com a essencial per integrar el desenvolupament sostenible en totes les etapes de la formulació de polítiques nacionals i internacionals. Això és especialment interessant a la llum de la propera reforma de les normes de "Millor regulació".

El programa polític de la presidenta Von der Leyen integra els ODS en les propostes, polítiques i estratègies de la Comissió tal com es mostra a la figura següent:


25.11.20

[ARTÍCULO] Anuncios que aceptamos con normalidad mientras disimuladamente reproducen el patriarcado #25N2020 #ODS5

Con motivo del día internacional para la eliminación de la violencia hacia las mujeres, hay que recordar de nuevo que la violencia no sólo es agresión física sino muchas otras acciones de presión y control, como estos días vemos en un anuncio oficial sensibilizando contra el control que un chico joven ejerce contra su pareja enviando mensajes insistentemente para saber dónde está. Finalmente todo se vincula a una cultura del patriarcado que tenemos muy incorporada y que no es fácil de superar.

Es lamentable que en anuncios comerciales todavía haya muestras de este modelo, sin que puedan alegar error porque de hecho han sido muy pensados. A veces nos preocupamos por prácticas como el lenguaje de género pero, sin duda, en orden de prioridades, antes habría los mensajes subliminales de la publicidad. ¡Y en primer lugar la discriminación laboral y la brecha salarial!

El problema de los anuncios es que a menudo no captamos el trasfondo machista que tienen, de tan acostumbrados como estamos. De hecho, cuando es muy evidente se producen denuncias públicas. Pero ahora me gustaría poner un ejemplo de un anuncio que estos días se pasa muy a menudo: arroz Brillante Sabroz. ¿Quizá no os habéis fijado?

Una chica llega risueña al trabajo apresurándose porque ya se le han hecho las 8 y algo agradable la ha hecho retrasar. Una compañera le descubre el secreto: ha hecho arroz de dicha marca. Pero no es que meramente haya hecho arroz, es que la chica ha cocinado arroz para su marido y sus hijos, lo que la ha llenado de orgullo para la satisfacción del cónyuge. Es ella la que está para los niños mientras el marido se harta y valora el trabajo no remunerado de la cocinera. Después se ve que es ella la que despide a los niños, la pareja queda solita y seguramente pasan a otro nivel que no se ve pero se intuye, lo que provoca el retraso al día siguiente. Y está muy bien que disfruten del sexo, pero no es necesario que se interprete que es el resultado de satisfacer al marido con un arroz sabroso cocinado con dotes de feminidad.

Ya me disculparéis por si no os habíais fijado bastante pero -precisamente porque pasa desapercibido- este anuncio es de los que cada vez que lo pasan me altera y me hace sentir que estoy treinta años atrás. Los que sí se ha fijado tal vez bromean cuando oyen ruido de alegría en la vivienda de al lado: Fíjate, hoy Antonia le ha cocinado arroz Sabroz! Y así contribuimos sin ninguna mala intención a reproducir una visión de las tareas domésticas y de las relaciones sexuales marcadas por el patriarcado.