19.12.22

Clara Brull presenta la primera plataforma e-learnig basada en IA que permetrà millorar l'accés a la funció pública i Josep Maria Canyelles en destaca els compromisos de responsabilitat social

  • Neix la primera plataforma e-learning basada en intel·ligència artificial (IA) i machine learning per preparar oposicions a Catalunya: Opositaresfacil.cat.
  • Ha estat dissenyada per Clara Brull, fundadora i CEO del Grup CBS Quality, i permet automatitzar un mètode de preparació d'oposicions únic basat en més de 15 anys d'experiència.

L'emprenedora Clara Brull és vicepresidenta de l'associació empresarial Respon.cat i l'acte ha comptat amb la intervenció de Josep Maria Canyelles, coordinador de la iniciativa empresarial, que ha parlat sobre el sentit empresarial de la responsabilitat social a més de destacar els valors emprenedors, innovadors i responsables socialment de la iniciativa.



Clara Brull és la consellera delegada del Grup CBS Quality, que inclou, a més d'Opositar és Fàcil, altres línies com Aprendre és Fàcil o una línia de publicacions. El grup amb seu a Tarragona aborda una expansió a partir de la digitalització dels seus serveis.

Per explicar els orígens de la iniciativa, la Clara explica que havia creat un mètode d'estudi propi que li va permetre acabar la carrera amb el millor expedient universitari de Catalunya. A més, sempre havia sentit passió per les tecnologies i l'aprenentatge. Per això, el 2014 va crear la seva pròpia acadèmia i amb les tecnologies va poder abastar un nombre més gran de persones.

El mètode ajuda l'alumne a organitzar-se i a estructurar el procés d'estudi per mitjà d'un planificador que indica pas a pas les més de mil tasques que comporten un curs. La intel·ligència artificial i marchine learning permet adaptar la plataforma a les necessitats i avenços de cada alumne. La gestió del temps en la preparació d'una oposició és clau, i Opositaresfacil.cat permet treure el màxim rendiment a les hores dedicades a l'estudi. A més, la plataforma també disposa d'un Coach, que a través de vídeo sessions i dotada amb machine learning, ofereix a l'alumne l'acompanyament, la motivació i la guia que necessita en la seva preparació. Des del 2015, més de 2.000 opositors han passat per les aules d'Opositar és Fàcil amb una taxa dèxit del 90%.

Canyelles ha fet referència als Objectius de Desenvolupament Sostenible més rellevants que es poden vincular a la iniciativa, com ara l'ODS 4 per la qualitat de l'educació i les possibilitats que ofereix, l'ODS 9 per la tecnologia innovadora, però també l'ODS 10 pel repte d'abordar les desigualtats en l'accés a la funció pública per les dificultats d'alguns col·lectius de preparar i presentar-se a les oposicions.

A l'acte també hi han intervingut la Dra. Marta Badia, del Departament de Pedagogia de l'ICE URV, i el Dr. Enric Brull, director de sistemes de gestió del Grup CBS Quality i col·laborador de la URV.

Vídeo de la intervenció:


Diari ARA: Intel·ligència artificial (i emocional) per aprovar oposicions

La Vanguardia: El grupo CBS lanza una plataforma inteligente para opositores

El Economista: Clara Brull (Opositar es fácil): "Tenemos una tasa de éxito del 90%"

Diari de Tarragona: Oposiciones al ritmo de cada uno

Mètode Opositar és Fàcil