29.9.22

[VÍDEO] Josep Maria Canyelles alerta de la mala gestió dels ODS i fa una crida al canvi organitzacional, a la Jornada de l'@ANUE_ONU

Josep Maria Canyelles va alertar que moltes empreses gestionen malament els ODS quan no els integren amb dins un enfocament de gestió de la responsabilitat social, ja que cauen en el cofoïsme de creure que ja van fent "cosetes" en cada ODS. Alhora també va justificar la necessitat de treballar amb aliances que creïn impactes.

Així, mateix, també va llançar una crida a fer de l'Agenda 2030 un inductor del canvi intern de les organitzacions, adoptant enfocaments més transversals i generant la capacitat de gestionar la complexitat d'objectius múltiples simultàniament. Aquesta crida la va exemplificar tant en l'administració pública com en les organitzacions sense ànim de lucre, així com en el que representa per al món empresarial.


La intervenció va durar estrictament els 15 minuts compromesos, i va començar narrant que tot just provenia de fer tres formacions per a ajuntaments, ara aquesta xerrada per a la societat civil, i després marxa cap a fer docència en un MBA, tot sobre RSC i ODS, com a mostra de la intensitat amb què la matèria s'està abordant, malgrat que sovint amb enfocaments que limiten la capacitat de creació de valor.

Podeu visualitzar la intervenció sencera en aquest vídeo:

 

Aquestes afirmacions van ser fetes en el marc de la taula rodona sobre "Mobilització dels agents socials en el foment dels ODS", organitzada amb motiu del 60 aniversari de l'ANUE, el 22 de setembre passat al Palau Macaya, on van intervenir les següents persones expertes, amb la moderació de Javier Sánchez, vicepresident de l'ANUE:

  • Eleonara Bonaccorsi, coordinadora de programas, Geneva 2030 Ecosystem, International Institut from Sustainable Devolupment (IISD)
  • Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat
  • Oscar Mateos, professor de relacions internacionals i delegat del rector Universitat Ramon Llul per a l’Agenda 2030
  • Alejandro Quecedo del Val, escriptor i activista ecosocial


 

26.9.22

Vector5 dona suport als ens locals de les comarques gironines, com el Consell Comarcal del Ripollès, per integrar l'Agenda 2030 i els #ODS

  • Josep Maria Canyelles i Mercè Casals, de la consultora Vector5, estan donant suport al Consell Comarcal del Ripollès en l'alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Aquesta acció i moltes altres són possibles per la línia de subvencions de la Diputació de Girona, que pretén que els ens locals de les comarques gironines avancin en els seus compromisos de desenvolupament sostenible d'acord amb el full de ruta que marca l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

Vector5 | excel·lència i sostenibilitat és una consultoria pionera en l'acompanyament a tota mena d'organitzacions, empreses, entitats socials i organismes públics, en el desenvolupament de la seva responsabilitat social. Des del 2015, amb l'aprovació de l'Agenda 2030 per part de Nacions Unides, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) constitueixen el full de ruta de la Humanitat, i Vector5 SCCL dona suport en els processos de sensibilització, formació directiva i tècnica, alineació dels plans d'acció i estratègia, diàleg amb grups d'interès, processos de cocreació, implantació d'iniciatives, etc., de manera personalitzada a les necessitats de cada organització.

Podeu veure la notícia de la formació a Ripoll a la Televisió del Ripollès, amb les paraules de Lluís Puig, president del Consell Comarcal, i de Josep Maria Canyelles i Mercè Casals, de Vector5, consultora cooperativa d'iniciativa social.

La fi de la pobresa, la igualtat de gènere o l’educació de qualitat són alguns dels disset objectius de desenvolupament sostenible, ODS, que va aprovar les Nacions Unides el 2015. Un repte global que té impacte local i per aquesta raó aquesta setmana s’està fent formació des del Consell Comarcal a entitats, tècnics i càrrecs electes. Els objectius s’han d’assolir el 2030 i el rellotge va corrent. 

Font noticies TV Ripollès

15.9.22

Participaré a la taula rodona sobre "Mobilització dels agents socials en el foment dels ODS" amb motiu dels 60 anys de l'@ANUE_ONU

Amb motiu del 60è aniversari de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, ens complau convidar-vos a assistir a la conferència sobre el Multilateralisme centrat en les persones i el paper de la Societat Civil a les Nacions Unides que tindrà lloc a Caixa Fòrum Macaya el 22 de setembre de 10h a 17,30h.  

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, intervindrà sobre “Mobilització dels agents socials en el foment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”, a la Taula 3, que tindrà lloc a les 16h, composada per:

  • Eleonara Bonaccorsi, coordinadora de programas, Geneva 2030 Ecosystem, International Institut from Sustainable Devolupment (IISD)
  • Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat
  • Oscar Mateos, professor de relacions internacionals i delegat del rector Universitat Ramon Llul per a l’Agenda 2030
  • Alejandro Quecedo del Val, escriptor i activista ecosocial

En aquesta jornada hi participaran destacades personalitats dedicades als drets humans, la pau i la seguretat i el Desenvolupament Sostenible. 

Inscripcions a info@anue.org

 

 PROGRAMA

 

 



 

Participaré en la mesa redonda sobre "Movilización de los agentes sociales en el fomento de los ODS" con motivo de los 60 años de @ANUE_ONU

Con motivo del 60 aniversario de la Asociación para las Naciones Unidas en España, nos complace invitaros a asistir a la conferencia sobre el Multilateralismo centrado en las personas y el papel de la Sociedad Civil en las Naciones Unidas que tendrá lugar en Caixa Foro Macaya el 22 de septiembre de 10 ha 17,30 h.  

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, intervendrá sobre “Movilización de los agentes sociales en el fomento de los Objetivos de Desarrollo Sostenible”, en la Tabla 3, que tendrá lugar a las 16h, compuesta por:

  • Eleonara Bonaccorsi, coordinadora de programas, Geneva 2030 Ecosystem, International Institut from Sustainable Devolupment (IISD)
  • Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat
  • Oscar Mateos, profesor de relaciones internacionales y delegado del rector Universitat Ramon Llull para la Agenda 2030
  • Alejandro Quecedo del Val, escritor y activista ecosocial

En esta jornada participarán destacadas personalidades dedicadas a los derechos humanos, la paz y la seguridad y el Desarrollo Sostenible. 

Inscripciones en info@anue.org

PROGRAMA