22.12.21

[Vídeo] Intervenció de Josep Maria Canyelles sobre la inclusió laboral a la jornada de la Xarxa d'Inclusió Laboral de Barcelona (XIB)

  • La Xarxa d'Inclusió Laboral de Barcelona (XIB) va convidar Respon.cat a la Jornada Inclou Futur sobre "Respensant l'empresa del futur, claus per la inclusió amb els ODS.
  • La sessió va tenir lloc el 6 d'octubre, com a part del Cicle de trobades dirigides a les empreses per a la inclusió laboral.
  • A més de Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, també hi va intervenir José Maria Batalla, director de 1.000 Friends i La Casa de Carlota, empresa membre de Respon.cat.

Josep Maria Canyelles presenta en primer lloc Respon.cat i tot seguit explica què vol dir gestionar la responsabilitat social. En un següent bloc de preguntes, aborda el repte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i com s'hi vincula tranversalment la discapacitat. Les aliances, aplicades a la relació entre empreses i entitats socials, formen una altra matèria d'anàlisi.

En el cor de la intervenció, el coordinador de Respon.cat tracta de la qualitat laboral de les persones amb discapacitat, del sentit de propòsit empresarial i de l'activisme empresarial.

En el tram final de l'entrevista, es presenten algunes accions de Respon.cat, com el programa RSE.Pime dirigit a les empreses de dimensió petita o mitjana, la localització dels ODS a nivell de territori però també amb la perspectiva empresarial, aliances per abordar reptes rellevants en el camp del desenvolupament sostenible, etc.

Finalment va una crida oberta a totes les empreses i les organitzacions socials, més enllà de la dimensió o tipologia, perquè gestionin la responsabilitat social així com obrir les portes de Respon.cat per si estan interessades a participar al programa RSE.Pime.

 




1.10.21 Cicle de trobades dirigides a empreses per a la inclusió laboral, amb la participació de Josep Maria Canyelles i José Maria Batalla