9.7.21

Més empreses petites i mitjanes que creen valor compartit a partir de l’acompanyament RSE.Pime

  • L’RSE.Pime es consolida amb el tancament d’aquesta setena edició que suma més de 140 pimes participants que aposten per una gestió responsable.
  • Les autoritats presents a l’acte han coincidit que l’RSE.Pime és una gran oportunitat per a les empreses per innovar potenciant els seus valors.


Amb el títol “RSE i pimes, marcar la diferència”, ha tingut lloc aquest dimecres 30 de juny l’acte de cloenda del programa RSE.Pime 2020-2021, que ha servit també per a fer el llançament de la nova edició, amb la convocatòria oberta fins al 21 de juliol.

L’acte ha permès posar en relleu el paper compromès de tantes pimes catalanes que fan d’una gestió responsable el seu model d’empresa, i que cada cop més aposten per desenvolupar un sentit de propòsit. Moltes pimes estan comprenent que el seu èxit ve de la capacitat de crear confiança en els seus grups d’interès i que, entre aquests, ja no hi ha solament la clientela: fins i tot la mateixa comunitat és un grup d’interès d’aquelles empreses petites i mitjanes que volen guanyar-se la legitimitat del mercat i de la societat. Per això, aposten per crear valor compartit, valor econòmic i valor social.

L’acte s’ha iniciat amb la intervenció inspiradora de Carlota Pi, cofundadora i presidenta executiva d’Holaluz, un projecte amb que neix amb un doble propòsit: construir un planeta 100% verd i fer-ho amb un model d’organització que permeti a totes les persones que formen part del projecte mostrar el millor d’elles mateixes. Pi ha recordat les paraules d’un mestre “una empresa ben gestionada i que es capaç de trobar el seu camí cap a la rendibilitat ha de ser una eina per canviar el món”.

Mercè Mullor, presidenta de Respon.cat i consellera delegada del Grup Mullor Facility Services, ha agraït el suport que rep el Programa RSE.Pime de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç. Mullor ha assenyalat la necessitat, més evident que mai, que les empreses s’alineïn amb el model responsable: la societat exigeix empreses amb propòsit que aportin valor a la societat. La presidenta ha agraït l’esforç de les setze pimes participants en el programa d’acompanyament i ha convidat tot tipus empreses a gestionar l’RSE, sigui quina sigui la seva dimensió i activitat, i també ha fet una crida a participar al programa RSE.Pime.

Jordi Serret, en representació del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que dona suport a l’RSE.Pime,ha assenyalat que un dels objectius principals de la conselleria és la transformació del model productiu per fer-lo més sostenible, actuar de manera potent i activa contra el canvi climàtic, donant resposta a les noves realitats posant les persones al centre de totes les decisions. Serret, director del programa d’Atenció a la Pime, ha remarcat el potencial i la continuïtat d’un programa com l’RSE.Pime, tan valorat per les empreses participants.

Narcís Bosch, director gerent del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, ha donat la benvinguda a la Casa Llotja recordant els inicis d’aquest emblemàtic edifici que ha estat la seu de les institucions més representatives de l’economia catalana des del s.XIV. Bosch ha agraït l’elecció d’aquest espai per un acte que promou la gestió responsable en el marc de l’emprenedoria. També ha volgut felicitar les empreses que han participat a l’RSE.Pime, especialment en aquesta edició donades les circumstàncies i animar-les a continuar avançant en el fascinant recorregut de l’RSE.

Durant l’acte, tres de les empreses de l’RSE.Pime 2020-2021 han participat en una conversa informal on s’han destacat algunes de les seves bones pràctiques i reptes de futur. Conxita Rusinés, assistent de Direcció de Vytrus Biotech, ha subratllat que laResponsabilitat Social ha d’estar en el pla estratègic de les empreses i no hauria de ser una situació crítica que ho provoqui. Josep Manel Rodeiro, director de qualitat d’ALOVA, pensa que la Responsabilitat Social és una eina que s’ha de gestionar per convicció i de manera integrada a tot el funcionament de l’empresa. Pere Bahí, PHAO de Cubus Immobiliària, ha volgut verbalitzar que després de seguir l’acompanyament RSE.Pime no concep les organitzacions que no es gestionen des d’una lògica de responsabilitat i valors: “si el mon naixés avui, totes empreses treballarien els valors i l’RSE”

Publicació dels 16 casos

Els participants a l’acte s’han endut el cartell dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el de l’Ideari de l’RSE.

La publicació amb els casos de les 16 pimes es pot trobar al web de Respon.cat, i en aquest enllaç: Les 16 empreses participants de l’RSE.Pime 2020-21

  1. Actividades Logísticas del Vallés SL
  2. Alba Jussà SCCL
  3. Arquitopia
  4. Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya
  5. Associació de Salut Mental Horta Guinardó (ASM Horta Guinardó)
  6. Associació Sant Martí Esport
  7. Cabanyes Entre Valls SL
  8. Cubus Serveis de Béns Immobles SL
  9. Escola Ginebró SCCL
  10. Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
  11. Forn de Pa Místric
  12. Fundació Casa Dalmases
  13. Inquiaroma
  14. LAUDA Ultracool SL
  15. SELID SL
  16. Vytrus Biotech SA

 

Convocatòria oberta edició 2021-2022

A més, durant l’acte s’ha donat a conèixer la nova edició del Programa RSE.Pime, amb el termini de divendres 21 de juliol per a sol·licitar-hi la participació.

El Programa RSE.Pime, està promogut per Respon.cat, amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya la Cambra de Comerç de Barcelona.