11.5.21

Marató de Micro TED Talks Medi Ambient UPF BSM

 

La UPF Barcelona School of Management se suma al Dia Mundial de l'Medi Ambient   donant veu a estudiants i antics alumnes Actius en la causa ambiental. El nostre repte és donar suport als que ja liderin la conversa i l'acció en aquest àmbit i alhora generar nous "Climate Influencers" a la nostra comunitat. 

Amb aquest objectiu, el dia 1 de juny, a les 16h, et presentem 10  Micro TED Talks, en format online, en el marc de la iniciativa mundial  COUNTDOWN  per combatre el canvi climàtic.

Josep Maria Canyelles, alumni IDEC-UPF de Polítiques Públiques i Socials, exposarà un Ted Talk sobre " Veïnatge Positiu per abordar el desenvolupament sostenible", a partir de la iniciativa Edificis Positius impulsada per la cooperativa social TSR Territori Socialment Responsable.

Els 10 Ted Talks (en castellà):

  1. " Frenant el cambio climàtic des de la indústria de la moda "Sònia Flotats . CEO So Good So Cute , magazine moda i Tendències sostenibles. Alumni Responsabilitat Social Corporativa.

  2. "Química per 1 futur sostenible" . Xavier Ribera. Director de Comunicació, Relacions Institucionals i Sostenibilitat BASF . Alumni Direcció de Comunicació. 

  3. " Veïnatge positiu per abordar el desenvolupament sostenible ". Josep Maria Canyelles . President TSR Territori Socialment Responsable . Alumni Polítiques Públiques i Socials.

  4. Com recuperar 100.000 oliveres centenàries abandonats?  Alberto Alfonso Pordomingo . Direcció Compliance Telefónica Espanya . Alumni Compliance.

  5. "Transformació cap a una societat més sostenible, cosa de Tots " . Sandra Costa.  Consultora Sènior Sostenibilitat, Canvi Climàtic i RSC KPMG Espanya.  Alumni Responsabilitat Social Corporativa.

  6. "Fast fashion", la Resposta equivocada. Vincenzo Rusciano . International Business Development Consultant Bravomaker Alumni Executive MBA.

  7. "Transparència, Reversibilitat i Sota Demanda " . Eduard Mas . Product Manager Reprotect.  Estudiant Direcció Màrqueting Digital.

  8. " La llar i la sostenibilitat mediambiental ". Mª Carmen de Bernardo . Traductora Freelance. Estudiant Traducció Literària. 

  9. " Auditoria interna en RSC ". Diana Casajus . Auditoria interna VidaCaixa . Alumni Responsabilitat Social Corporativa.

  10. " Legislar l'ecocidi: ¿és la Solució? " Oscar Benítez. Director de Seguretat TMB. Alumni Compliance.    
 
Marató Micro TED Talks Medi Ambient
Data: 1 juny 2021 16: 00-17: 00 CEST
Lloc de trobada: Sessió en remot
 

Maratón de Micro TED Talks Medio Ambiente UPF BSM


La UPF Barcelona School of Management se suma al Día Mundial del Medio Ambiente dando voz a estudiantes y antiguos alumnos activos en la causa medioambiental. Nuestro reto es apoyar a los que ya lideran la conversación y la acción en este ámbito y, a la vez, generar nuevos "Climate Influencers" en nuestra comunidad. 

Con este objetivo, el día 1 de junio, a las 16h, te presentamos 10 Micro TED Talks, en formato online, en el marco de la iniciativa mundial COUNTDOWN para combatir el cambio climático.

Josep Maria Canyelles, alumni IDEC-UPF de Políticas Públicas y Sociales, expondrá un Ted Talk sobre"Vecindad Positiva para abordar el desarrollo sostenible", a partir de la iniciativa Edificios Positivos impulsada por la cooperativa social TSR Territori Socialment Responsable.

Los 10 Ted Talks:

  1. "Frenando el cambio climático desde la industria de la moda"Sònia Flotats. CEO So Good So Cute, magazine moda y tendencias sostenibles. Alumni Responsabilidad Social Corporativa.

  2. "Química por un futuro sostenible". Xavier Ribera. Director de Comunicación, Relaciones Institucionales y Sostenibilidad BASF. Alumni Dirección de Comunicación. 

  3. "Vecindad positiva para abordar el desarrollo sostenible". Josep Maria Canyelles. President TSR Territori Socialment Responsable. Alumni Políticas Públicas y Sociales.

  4. ¿Cómo recuperar 100.000 olivos centenarios abandonados? Alberto Alfonso Pordomingo. Dirección Compliance Telefónica España. Alumni Compliance.

  5. "Transformación hacia una sociedad más sostenible, cosa de todos". Sandra Costa. Consultora Senior Sostenibilidad, Cambio Climático y RSC KPMG España. Alumni Responsabilidad Social Corporativa.

  6. "Fast fashion", la respuesta equivocada. Vincenzo Rusciano. International Business Development Consultant BravomakerAlumni Executive MBA.

  7. "Transparencia, Reversibilidad y Bajo Demanda". Eduard Mas. Product Manager Reprotect. Estudiante Dirección Márketing Digital.

  8. "El hogar y la sostenibilidad medioambiental". Mª Carmen de Bernardo. Traductora Freelance. Estudiante Traducción Literaria. 

  9. "Auditoría interna en RSC". Diana Casajus. Auditoria interna VidaCaixa. Alumni Responsabilidad Social Corporativa.

  10. "Legislar el Ecocidio: ¿es la solución?" Oscar Benítez. Director de Seguridad TMB.  Alumni Compliance. 
 
Maratón Micro TED Talks Medio Ambiente
Fecha:1 de junio de 2021 16:00 - 17:00 CEST
Lugar de encuentro: Sesión en remoto
 

La sesión es abierta y gratuita, previa inscripción:

https://www.bsm.upf.edu/es/agenda/maraton-de-micro-ted-talks-medio-ambiente-upf-bsm 

 
 

3.5.21

Activitat duta a terme a Olot i a la comarca de la Garrotxa

Presentem un recull de l'activitat pública duta a terme a Olot i a la comarca de la Garrotxa 

2020 Acompanyament a l'empresa Cubus. Josep Maria Canyelles ha fet un acompanyament en la gestió de la responsabilitat social empresarial a Cubus, empresa del sector immobiliari d'Olot, en el marc del programa RSE.Pime de Respon.cat.

 
22.4.18 Acte a Olot sobre Territori Socialment Responsable. Canyelles parlarà de què és una empresa saludable

  • La jornada pretén donar a conèixer la trajectòria de la Garrotxa com a Territori Socialment Responsable (TSR).  DINÀMIG, Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa han organitzat la jornada Garrotxa Territori Socialment Sostenible, el proper dimecres 25 d’abril. Josep Maria Canyelles, expert en responsabilitat social de les empreses i organitzacions farà la ponència inaugural sobre “Què és una empresa saludable?”.
 
2017: Manifest de Vilanova i la Geltrú per uns Territoris Socialment Responsables. Es va elaborar en el marc del Seminari de Territoris Socialment Responsables TSR+10 que va tenir lloc al Museu Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú convocat per Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya. L'agència Din+amiG de la Garrotxa hi va participar.
Accés al Manifest en PDF.
 

Les cinc iniciatives guanyadores del Premis Respon.cat 2015 dinamitzaran tallers simultanis en què representants de cada iniciativa mostraran el desenvolupament de les Bones Pràctiques que duen a terme. El territori guanyador ha estat:

 

 

Josep Maria Canyelles va fer una ponència a l'Església Museu de Sant Salvador de Castellfollit de la Roca sobre l'estat de situació de l'RSE a Catalunya i sobre les iniciatives que s’estan impulsant per tot el territori català. Canyelles va defensar l'oportunitat de desenvolupar territoris socialment responsables, demanant com a punt de partida que organitzacions diverses, empreses de totes dimensions, organitzacions socials, institucions públiques, agents diversos, es comprometin a avançar en al gestió de la seva respectiva responsabilitat social, s'emplacin a generar marcs de diàleg i capacitat de comprendre els reptes de la societat, i contribueixin a fer una societat millor. Tot seguit es va fer un dinar a Les Cols.
 
 
 

23.2.16 Canyelles explicarà a Olot l'estat de situació de l'RSE a Catalunya i les iniciatives que s’hi estan impulsant

Olot, 9 de març de 2016. IV ACTE DE LLIURAMENT DE CERTIFICATS A LES EMPRESES SOCIALMENT RESPONSABLES DELS TERRITORIS LEADER DEL PROJECTE DE COOPERACIÓ “GESTIÓ SOSTENIBLE RURAL”

Ponència: Estat de situació de l'RSE a Catalunya i iniciatives que s’estan impulsant per tot el territori català. Sr. Josep Ma Canyelles.


17.12.14 Presentació dels casos de bones pràctiques. Aquesta publicació pretén reconèixer el paper actiu i compromès que porten a terme les empreses petites i mitjanes en matèria de responsabilitat social. I per fer-ho volem mostrar un seguit de casos de bones pràctiques, caracteritzats per la seva diversitat en diferents sentits. Cada empresa que hem seleccionat ha estat proposada per agents dels respectius territoris i per experts amb la intenció de cobrir sectors i territoris diversos. Era important que el territori hi estigués representat, amb poblacions que cobreixen bona part del territori: Alt Penedès, Anoia, Barcelonès, Cerdanya, Garraf, Garrotxa, Gironès, Les Garrigues, Pallars Sobirà, Terra Alta, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Vallès Oriental.


5.5.13 Sobre l'expressió "a castle in Spain". Acabo de publicar un article titulat "A castle in Spain". Aquesta expressió significa un castell als núvols, un somni, un impossible. Vaig tenir l'oportunitat de llegir aquest llibre passant uns dies precisament a la masia fortificada de l'Avenc, que és la que va motivar que Parris escrivís el llibre l'any 2005. Matthew Parris és un columnista del diari The Times, i a més, fou diputat conservador per la circumscripció parlamentària rural de West Derbyshire des de 1979 fins 1986.

 

 


jornada_transferencia3.7.09 La Garrotxa transfereix la seva experiència en RSE a divuit territoris de Catalunya, Balears i Aragó
Representants de divuit grups de desenvolupament local de Catalunya, les Illes Baleas i Aragó van participar aquest dijous 2 de juliol a Olot en una Jornada de Formació sobre RSE. La jornada, a la qual van assistir una cinquantena de persones, va comptar amb la participació de l’expert en RSE, Josep Maria Canyelles, que va fer una aproximació al concepte de RSE i de Territori Socialment Responsable, del gerent d’ADRI-NOC, Jordi Terrades, que va desenvolupar l’experiència metodològica aplicada a la Garrotxa, així com dels promotors Belinda Jane Parris de l’Avenc de Tavertet, Josep Maria Serrat de Serrat Agrocuina SL i Neus Casals, del Forn de Pa de Mieres, que van explicar, des d’una òptica empresarial, els avantatges i beneficis que reporta gestionar les seves activitats en termes d'RSE.

11.5.09 Jornada de Formació sobre RSE a la Garrotxa. Aquest acte s'adreça sols a polítics i gerents dels Grups d'Acció Local participants al projecte de cooperació "GESTIÓ SOSTENIBLE RURAL". Aquesta jornada de formació té com a objectiu, en la fase prèvia del projecte, la sensibilització i conscienciació de polítics i gerents dels Grups d'Acció Local, en relació a la Responsabilitat Social Empresarial i facilitar així, la futura incorporació dels seus valors com a eix transversal de les estratègies de desenvolupament local dels territoris rurals participants al projecte. PONÈNCIA: MARC INTRODUCTORI EN RELACIÓ A LA RSE I ELS SEUS REFERENTS. Ponent: Josep Maria Canyelles, expert en RSE, promotor de Collaboratio, iniciativa per als Territoris Socialment Responsables i Promotor de Responsabilitat Global.
 

8.12.11 L'RSE, un repte per al Collsacabra. La revista Els Cincles de Collsacabra va publicar l'entrevista "La RSE un repte per al Collsacabra. Entrevista a Josep Maria Canyelles, a càrrec de Belinda Parris. L’RSE, UN REPTE PER AL COLLSACABRA

Què és la RSE? És un concepte molt senzill i molt complicat alhora. Per a una persona que dirigeixi l’empresa tenint en compte les persones i l’entorn, que es preocupi per fer bé la feina i per millorar en tot allò que pugui causar algun perjudici, parlar-li d’RSE li pot sonar a obvietat. ...


 


7.11.10 Recull de les fitxes de bones pràctiques de Responsabilitat Social Empresarial  La Diputació de Barcelona ha publicat un llibre amb el recull de les fitxes de bones pràctiques que es van elaborar en el marc del projecte RESSORT. Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, va elaborar 11 d'aquestes 36 fitxes, de les quals una correspon excepcionalment a una empresa de la Garrotxa: La Fageda.



 

 

 

28.1.08 Cristòbal Colón, president de la Fageda, participarà en el curs online sobre RSE

La UOC i Responsabilitat Global llancen un nou curs online d’RSE, amb la participació d'experts i empresaris. 5a i 6a edició del curs online per a PIMES de la UOC i Responsabilitat Global. Hi intervindran Carles Campuzano, Cristóbal Colón i Josep Maria Canyelles. El curs virtual, del que és autor i professor el promotor de Responsabilitat Global Josep Maria Canyelles, convida
Cristóbal Colón, president de la cooperativa la Fageda, una cooperativa catalana d'iniciativa social de la comarca de la Garrotxa.

 

 

4.5.07 Les 60 organitzacions més compromeses amb l’RSE parlen de Territoris Socialment Responsables en el primer seminari collaboratio



La Fundació 'Garrotxa Líder' va ser un dels territoris participants al seminari collaboratio, per uns Territoris Socialment Responsables, el primer esdeveniment d'aquestes característiques.

 

 

Juliol del 2000. L'Institut Català del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya (INCAVOL), amb Josep Maria Canyelles com a gerent, organitza a la Garrotxa l'Escola d'Estiu del Voluntariat.

La 5a edició de l'Escola d’Estiu del Voluntariat arriba per primer cop a les comarques gironines. Es va desenvolupar a les instal·lacions del Santuari del Collell (Garrotxa) i va aplegar més de 400 participants. Vegeu entrevista del Diari de Girona a Josep Maria Canyelles: El voluntari català es fa seva l'entitat.

1.5.21

Neix la marca Catalunya 2030



Per identificar les actuacions impulsades des de Catalunya per a l’assoliment de l’Agenda 2030, el Govern ha creat la marca Catalunya 2030, perquè sigui utilitzada pel Govern, per tots els departaments de la Generalitat i entitats vinculades, i per tots els membres de l’Aliança Catalunya 2030, entre els quals Respon.cat.

El 25 de setembre de 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al
desenvolupament sostenible, un “pla d’acció global en favor de les persones, el planeta i la prosperitat i per enfortir la pau universal dins d’una més àmplia llibertat”.

L’Agenda 2030 és un full de ruta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que cal haver assolit el 2030, i que es concreten en 169 ftes. Els ODS cobreixen la dimensió social, econòmica i ambiental de la sostenibilitat i aborden cinc grans àmbits: persones, planeta, prosperitat, pau i aliances.

El 2017, el Govern de Catalunya va iniciar l’elaboració d’un pla nacional per a la implementació dels ODS, que va ser aprovat el 25 de setembre de 2019. El pla, que involucra tots els departaments de la Generalitat de Catalunya, inclou compromisos –a Catalunya i de Catalunya al món- per incorporar els ODS a les polítiques públiques impulsades per la Generalitat de Catalunya.

El 18 de febrer de 2020 es va aprovar l’Acord nacional per a l’Agenda 2030, una visió compartida amb actors de la societat civil sobre com es pot avançar en la consecució dels ODS. L’Acord està obert a tota la ciutadania i tots els actors públics i privats que s’hi adhereixen integren l’Aliança Catalunya 2030, una gran coalició de país per compartir informació, recursos i bones pràctiques, i promoure iniciatives conjuntes per assolir els ODS.

Estudi europeu sobre responsabilitat social i pimes

L'Agència Europea de la Petita i Mitjana empresa, amb la supervisió de la la Comissió Europea, ha emès una enquesta per conèixer les necessitats de les pimes i start-ups (fins a 250 empleats) envers la responsabilitat social de les empreses, és a dir, vers les pràctiques i actuacions de les empreses en l'àmbit social, ambiental, ètic, de drets humans i de relacions amb els clients i consumidors.

Els resultats d'aquesta enquesta es faran servir per ajudar la Comissió Europea i les autoritats nacionals a comprendre millor les necessitats de les empreses en termes d'RSE i sostenibilitat. L'estudi final es completarà amb eines perquè les PIME puguin desenvolupar les seves iniciativas d'RSE. 

Els sectors als quals va dirigits l'estudi són:

  • la indústria agroalimentària,
  • la indústria tèxtil i de la confecció,
  • el transport i la logística,
  • el comerç minorista,
  • els productes farmacèutics,
  • mineria i pedreres,
  • turisme i hostaleria,
  • banca, finances i assegurances.

L'enquesta, disponible en castellà, anglès, francès, alemany o italià, es completa en uns vint minuts. Si hi voleu participar, premeu l'enllaç següent: http://s.alchemer.com/s3/0e6125886b05

L'enquesta corre a càrrec de «Visionary Analytics» en nom de l'Agència Executiva per a la Petita i Mitjana Empresa de la Comissió Europea. És anònima llevat que decideixi proporcionar les dades personals. En qualsevol cas, les respostes no estaran vinculades al vostre nom ni al de l'organització. Sols es presentaran els resultats agregats de l'enquesta. Preguntes a: csr@visionary.lt