21.4.21

Galetes i cerveses per a la inclusió social: Associació Alba i Fundació Dalmases

Aquesta setmana hem pogut veure al programa Valor Afegit de TV3 dos productes excel·lents de dues empreses molt especials, l'Associació Alba i la Fundació Dalmases. Totes dues són empreses amb una missió social i plenament compromeses amb una gestió responsable, i que han participat al programa RSE.Pime i són membres de Respon.cat.

A més del valor social que creen, han merescut aquest reportatge perquè els productes que elaboren tenen una gran qualitat. 

Galetes artesanes per a la inclusió social

 

A l'obrador d'El Rosal porten dies atrafegats. Estan fent unes galetes molt especials. Són roses de Sant Jordi fetes de galeta i xocolata. Aquest obrador és una iniciativa de l'Associació Alba, que treballa per la inclusió social de persones, com ells diuen, amb diferents capacitats.

 

Cerveses artesanes i socials

 

En aquest obrador, avui etiqueten i posen en caixes les ampolles d'una de les cinc varietats de cervesa artesana que produeixen. Es tracta d'una cervesa suau i aromàtica, de baixa graduació. La Fundació Casa Dalmases és una iniciativa d'economia social que ocupa persones amb diversitat funcional o en risc d'exclusió social de la Segarra. Fan feines, supervisades per professionals, que els serveixen per millorar l'autoestima i disposar de recursos.