8.10.20

Hem parlat de cobertes verdes a TVE: una manera de fer un edifici més positiu amb beneficis estructurals, ambientals i socials

  • Amb motiu de la Setmana de la Natura, ahir ens van entrevistar al programa La Metro de TVE Catalunya.
  • Josep Maria Canyelles mostra les imatges del Terrat Viu del Museu de Ciències Naturals de Barcelona mentre explica la proposta de Cobertes verdes, abans de ser entrevistat a TVE Catalunya.
  • Edificis Positius proposa fer possible que puguem viure positivament l'experiència de ser veïns i veïnes. 
El programa La Metro de TVE Catalunya ha entrevistat Edificis Positius amb motiu de la Setmana de la Natura: Josep Maria Canyelles (TSR Territori Socialment Responsable SCCL) i Cristina Monjas (Arquitopia SCCL) han explicat els avantatges de les cobertes verdes per contribuir a fer uns Edificis Positius. 

Des d’Edificis Positius i en col·laboració amb l’estudi d’arquitectura Arquitopia promovem la implantació de les Cobertes Verdes als edificis d’habitatges i oficines per recuperar els espais comunitaris que estan desocupats o infrautilitzats. Donem una segona vida als espais per generar espais de natura, biodiversitat i salut a les ciutats. La solució es troba en aquell terrat comunitari oblidat, que es pot convertir en un meravellós jardí comunitari on prendre el sol, incorporar terrasses, horts urbans i pèrgoles que ens facin ombra, ajudant així a aïllar tèrmicament l’edifici, millorar la qualitat de l’aire de la nostra ciutat i gaudir d’un espai de natura a casa nostra, ajudant a generar més biodiversitat.
 
 

El reportatge s'ha fet des del Terrat Viu del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i la notícia és que des d'ara aquests terrats els podem fer a qualsevol terrat particular, de manera que és una oportunitat de guanyar un espai comunitari, de lleure, solàrium, activitat física, hort urbà.. i millora de la protecció estructural de l'edifici contra les humitats i estalvi energètic per la menor variació de temperatures.