31.8.20

Webinar gratuït del Col·legi d'Auditors: Activem l'equip humà amb els ODS

Us convido a un webinar gratuït organitzat pel Col·legi d'Auditors sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible en el context actual que estem vivint i com els podem usar per activar l'equip humà! 

Ponents: Josep M. Canyelles. TSR Territori Socialment Responsable i Vector5 | excel·lència i sostenibilitat. Currículum Descarrega PDF (438KB)

Data: dl 7 de setembre de 2020
Homologació: no homologa
Horari: d'11:00 a 12:00 hores
Lloc: Zoom

 
Us convidem a un taller per comprendre de manera molt directe els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides: com cadascú de nosaltres els podem aplicar a la nostra realitat quotidiana.

En el marc del taller es treballarà sobre com activar un àmbit de gestió dels reptes de desenvolupament sostenible des de la proximitat. Metodològicament es treballarà a partir d’una organització especial, l’edifici on residim, per abordar els ODS d’una manera que tothom pot abordar: és la manera més ràpida de comprendre que ens afecten a molts nivells alhora que els podem vincular a una manera positiva de viure.

En els propers anys, la vida a les ciutats tindrà una evolució important. Avancem-nos-hi amb possibles accions que afectin totes les dimensions dels ODS: Persones, Planeta, Prosperitat, Pau, Partenariats.

Aquest aprenentatge serà útil a nivell personal però el podrem traspassar al nivell corporatiu: moltes empreses comencen a fer accions de voluntariat corporatiu. Una modalitat molt flexible i apta per a les organitzacions més petites és el Veïnatge Positiu, fet que facilitarà el desenvolupament d’habilitats socials, comunicatives i de lideratge en les persones i desenvolupament dels valors i sentit de compromís de l’empresa.
  • Places limitades. Inscriure's
  • La sessió es desenvoluparà per mitjà plataforma zoom
  • Qualsevol dubte sobre el funcionament de zoom, contacteu amb l'Escola d'Auditoria via correu electrònic: eda@auditors-censors.com o telefònicament: 932803100
  • Font

Coneixeu els beneficis d'una coberta verda al vostre edifici?

Des d’Edificis Positius us podem assessorar en fer una coberta verda al vostre terrat



Si teniu interès en la convertir la vostra coberta en una coberta verda, des d’Edificis Positius us hi podem ajudar, amb aliança amb Arquitopia. Treballem amb els millors experts i amb criteris ètics i de sostenibilitat. Ens encarreguem del disseny, la gestió del projecte i la direcció d’obra, incloent-hi l’anàlisi estructural de l’edifici, el projecte arquitectònic i el projecte paisatgístic. Prèviament, a més, es fa un estudi sobre com podeu implementar una coberta verda al vostre terrat comunitari, seleccionant el sistema més adequat per al vostre edifici i dialogant amb la comunitat per veure quines són les necessitats i usos a implementar en aquesta coberta.


La coberta, el pulmó de l’edifici

El confinament d’aquests últims mesos ens ha fet adonar que als edificis on habitem tenim espais comunitaris desaprofitats, dels que no se’n fa ús i dels que se’n podria treure més profit. Uns d’aquests espais són els terrats comunitaris dels edificis on vivim, que han quedat relegats a la col·locació d’antenes i altres instal·lacions tècniques, sense adonar-nos-en del gran profit que se’n pot treure en l’ús i gaudi de tota la comunitat de veïnatge.

Per altra banda, també hem constatat la necessitat de tenir espais exteriors dins dels habitatges. En molts casos, aquests habitatges no disposen  de terrasses o balcons on prendre l’aire,  i la coberta pot ser un espai exterior, annex a l’habitatge, on poder fer vida a l’aire lliure.

La solució es troba a aquest terrat comunitari oblidat, que es pot convertir en un meravellós jardí comunitari on prendre el sol, incorporar terrasses, horts urbans i pèrgoles que ens facin ombra, ajudant així a aïllar tèrmicament l’edifici i millorar la qualitat de l’aire de la nostra ciutat.

Com s’aconsegueix això? Transformant la coberta de l’edifici en una coberta verda.

Què és una coberta verda?

Una coberta verda és una coberta preparada per incorporar un espai enjardinat i, si es vol, també zones de joc, de repòs o passeig que poden ser aprofitades pel veïnat a la vegada que s’aconsegueixen grans beneficis ambientals.

Els avantatges de transformar una coberta inerta en una coberta verda són molt significatius, tant en l’àmbit social, mediambiental com econòmic. Us n’expliquem uns quants.

Beneficis socials d'una coberta verda al vostre terrat
  • Espai lúdic per al veïnatge. Activitats de lleure, esportives, de descans o socials
  • Agricultura urbana. Un espai d’autoproducció d’hort urbà
  • Millor qualitat de vida. L’exposició a la natura millora la salut
Beneficis sobre l'edificació
  • Millora de l’aïllament i l’eficiència energètica. Es redueix la demanda d’energia pel consum d’aire condicionat fins a un 75%
  • Augment de la vida útil de la impermeabilització. La durabilitat d’una coberta verda és de 40 anys, en comparació, en una coberta tradicional que és de 15-20 anys
  • Revalorització de la finca i els habitatges. Es revalora en aconseguir nous espais comuns per al lleure de la comunitat
Beneficis ambientals
  • Reducció dels nivells de contaminació. Les plantes de la coberta absorbeixen el CO2 i altres partícules contaminants
  • Reducció efecte illa de calor. La vegetació absorbeix el 80% de l’energia del sol, reduint el sobreescalfament que es produeix a les ciutats
  • Millora de la biodiversitat urbana. Hàbitats ideals per a aus, insectes, papallones i plantes autòctones

Més informació a Edificis Positius: https://edificispositius.cat/portafoli/cobertes-verdes/

Contacteu-nos!

 Truqueu-nos al 930 502 390 o empleneu el formulari