24.6.20

La Cambra de Comerç de Barcelona i Respon.cat treballaran juntes per fomentar la Responsabilitat Social Empresarial i els ODS

  • Totes dues entitats segellen en un conveni de col·laboració el compromís de dur a terme accions conjuntes perquè el teixit empresarial català integri els valors de l’RSE.
  • La Cambra de Barcelona s’ha marcat com a objectiu treballar per fer realitat la RSE entre les pimes, tal com es recull en el seu pla estratègic Catalunya 2030/40

La Cambra de Barcelona i l’associació Respon.cat han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de fomentar la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en el teixit empresarial català, en especial entre la petita i mitjana empresa. Aquest acord també estableix un marc de relació estable entre ambdues entitats, atès que han identificat coincidències tant en el foment de l’RSE com en el compromís envers l’Agenda 2030 de l’ONU.

El conveni l’han signat aquest matí el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, i la presidenta de Respon.cat, Mercè Mullor, que han coincidit en destacar la necessitat que les empreses i organitzacions treballin per generar un ambient de negoci més responsable pel que fa als seus impactes socials i ambientals, en un context de major sostenibilitat i compromís ètic”. Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, i Àngel Giralt, president de la Comissió d'RSE de la Cambra, han estat també presents a l'acte.


La Cambra de Barcelona vol treballar prioritàriament la RSE entre les pimes, un dels objectius estratègics que es recullen en el pla Catalunya 2030/40.

La Cambra de Barcelona reconeix així la funció de Respon.cat com a referent empresarial en matèria de foment de la Responsabilitat Social Empresarial a Catalunya i passarà a ser membre amb tots els drets polítics i de participació de Respon.cat i podrà assistir a la Junta Directiva de Respon.cat per millorar la interrelació i la generació de sinergies.

Colze a colze per promoure l’RSE

El conveni de col·laboració subscrit entre la Cambra i Respon.cat estableix un seguit d’accions conjuntes per promoure els valors de l’RSE entre l’empresariat català. La Cambra, per exemple, es compromet a introduir píndoles de Responsabilitat Social Empresarial a les jornades i accions que dugui a terme. L’acord també contempla la creació d’un programa de format breu adreçat a pimes, microempreses i autònoms, que comptarà també amb la implicació de la Cambra.

En paral·lel, es donarà continuïtat a dos programes: l’RSE.Pime, una xarxa pràctica d’implantació de la Responsabilitat Social a les pimes catalanes promogut per Respon.cat, el Consell de Cambres de Comerç i la Generalitat de Catalunya; i els Premis Respon.cat, amb la voluntat compartida que es consolidin com els Premis de l’RSE a Catalunya. La Cambra donarà suport a aquests projectes i participarà de les accions que desenvolupi l’associació i Respon.cat donarà assessorament i col·laborarà en les accions de la Cambra relacionades amb la Responsabilitat Social Empresarial.