14.6.20

15 anys promovent la Responsabilitat Social

El 2019 ha fet 15 anys que em dedico a promoure la Responsabilitat Social de les Empreses i de les Organitzacions. Em refereixo a promoure l'RS des de l'activitat professional independent, ja que anteriorment ja havia fet accions en aquest sentit si bé no constituïa el focus central. És a partir del 2004 quan desenvolupo la marca Responsabilitat Global i quan començo a treballar en un sentit clarament empresarial i estratègic d'aquest enfocament de gestió.

Justament amb motiu d'aquests quinze anys, al juliol del 2019 vaig tenir oportunitat de la conferència inaugural de la Jornada Món Millor de la SER, on vaig poder explicar tres coses de les quals em sento orgullós: el sentit estratègic de la responsabilitat que sempre hem abordat, els models que hem desenvolupat de manera innovadora, i el concepte de Territori Socialment Responsable que vam crear. Podeu sentir l'explicació en aquest vídeo:


Entre les moltes coses que han passat aquests anys, s'han proclamat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, que suposen un gran far, però que hem de saber aplicar a cada organització, gran o petita, d'un sector o d'un altre. I en cada organització que acompanyem, ens toca seguir abordant els seus reptes a partir dels cinc vectors de l'RS (impactes econòmics, laborals, socials, ambientals i de bon govern) i facilitar la incorporació de l'RS com un enfocament de gestió integral i integrat, connectat amb l'estratègia corporativa, que formi part del model d'empresa, i que estigui inserit en cada procés de gestió, començant pel lideratge i la funció directiva.

Crec que ara toca seguir aportant molta energia, molta passió i molta innovació. I ho farem amb tot l'equip de persones amb qui col·laboro i sumant en múltiples aliances i col·laboracions compartint el coneixement. Per tal de donar més múscul a la capacitat d'acció i d'influència, sumant experiències, al 2011 vam crear Vector5 | Excel·lència i Sostenibilitat, al 2014 vam contribuir a la posada en marxa de Respon.cat, i al 2018 vam crear TSR Territori Socialment Responsable, amb Edificis Positius com a iniciativa de referència.

Tots plegats, juntament amb les empreses i organitzacions amb qui col·laborem sabem que tenim un decenni, fins al 2030, per contribuir a fer possible els reptes que els ODS ens posen damunt la taula, per fer possible un món més sostenible. Ens agradarà si ens hi podeu ajudar. Ens agradarà si us hi podem ajudar.