7.5.20

Enquesta del CEO sobre Usos del temps i Covid19

  • L'Oficina per a la Reforma Horària promou per mitjà del CEO una enquesta sobre els Usos del temps en el marc de la pandèmia per Covid19.
  • Podeu emplenar l'enquesta en aquest enllaç. 

El Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) ha engegat una nova enquesta en línia amb la voluntat de recollir l’opinió dels habitants de Catalunya sobre l’impacte del confinament decretat arran de la pandèmia de la COVID19 en els usos del temps, el treball productiu, el treball reproductiu i les relacions familiars.

El mode de mostreig serà similar al conegut com a “bola de neu”: cada participant convidarà a un altre individu a respondre l’enquesta amb la finalitat d’aconseguir la màxima quantitat possible de respostes. L’objectiu és assolir, en un temps raonable, una xifra prou considerable de respostes suficients per fer tant les ponderacions com els encreuaments adequats en l’anàlisi.

El qüestionari inclou tant preguntes relatives a com hom està fent ús del seu temps durant aquesta època de confinament arran de l’esclat de la pandèmia com preguntes de classificació de la persona que respongui l’enquesta per tal de conèixer el perfil dels qui l’han contestada i, d’aquesta manera, explorar la possibilitat de ponderar les respostes per algunes variables amb la finalitat d’acostar els resultats obtinguts als que es podrien obtenir a través d’una enquesta feta amb una mostra representativa.

Alexis Serra, director de l'Oficina, ha volgut compartir també que el “Pla Viure Millor”, del qual ja se'n té pràcticament enllestit el document de bases, té més vigència que mai ja que, entre altres coses, planteja com afrontar nous usos del temps en relació al temps de treball però també els temps familiar i personal.

El formulari de l'enquesta està disponible també des del web del CEO.