15.3.20

Ametller Origen promou la 1a Organització de Productors de Fruita i Hortalisses de la província de Barcelona

L'equip agrícola d'Ametller Origen està promovent un nou model d’organització per als pagesos a la província de Barcelona, enfocat a la qualitat del producte, tant a nivell organolèptic com de seguretat alimentària, i a la possibilitat de compartir despeses administratives i de producció.

Es mostren contents de treballar en aquest projecte que busca oferir aliments amb personalitat i els millors avantatges pels productors. És una eina molt potent per aconseguir una agricultura més viable i sostenible. Un propòsit que cuida la salut i les persones.

Jordi Ametller, director general agrícola del Grup Ametller Origen i portaveu de l'Organització de Productors de Fruita i Hortalisses de la província de Barcelona, va participar a El matí de Catalunya Ràdio a una taula rodona amb pagesos, sindicats, patronals i distribuïdors. La podeu escoltar a partir del minut 9,40.

A la conversa intervenen també Jordi Vidal, Plataforma en defensa de la fruita dolça, Manel Simon, director Afrucat, Francesc Pena, director de la fruita d’Unió de Pagesos, i Jaume Flores, president de l’associació gremial de productors de fruites i hortalisses. Un dels aspectes que han valorat és que si la venda de llavors fos transparent es podria planificar la producció i evitar el malbaratament alimentari fruit de la sobreproducció.

Agrícola Maresme, branca agrícola del Grup Ametller Origen, ha promogut conjuntament amb altres agricultors catalans, la primera Organització de Productors de Fruita i hortalisses (OPFH) de la província de Barcelona.

Jordi Ametller, director general agrícola del Grup Ametller Origen, defensa el model d'Organització de Productors com el model més viable per a l'agricultor: “Cal apostar per una agricultura enfocada a l'excel·lència, tant a nivell organolèptic com de seguretat alimentària per arribar a mercats i clients de més valor afegit i compartir despeses administratives i de producció. Aquesta és una de les eines més eficaces per aconseguir que l'agricultura del segle XXI sigui viable".

En aquest sentit, Ametller convida a tots els agricultors que es sentin interpel·lats i alineats per el propòsit de l'organització: l’agricultura d'excel·lència, a formar-ne part.

El projecte Agrícola del Grup Ametller Origen a Catalunya, cultiva 450 hectàrees al Maresme, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Baix Ebre. L’OPFH es va fundar l'agost del 2019 per a 6 explotacions agràries i al llarg del mes de gener del 2020 l’Organització ha augmentat amb dues explotacions més.