25.2.20

Es convoca la 1a edició dels Premis Xarxa Gironina per a la Reforma Horària


  • L'Ajuntament de Girona premia els hàbits saludables, la igualtat i la conciliació i l'eficiència de les empreses, vinculant-ho a l'aplicació de reforma horària.
  • Respon.cat manté un compromís amb la reforma horària convocant els actes, jornades i reunions que organitza d’acord amb els paràmetres proposats per aquesta.
L’Ajuntament de Girona busca reconèixer i visualitzar les mesures que moltes de les organitzacions de la ciutat estan emprenent, des de fa temps, per assolir una societat més saludable, justa i feliç, gràcies a una nova cultura organitzacional que posa els horaris, l’eficiència i la gestió del temps com a eix vertebrador de la seva estratègia.
Amb el premi es vol compartir i posar de relleu les bones pràctiques en matèria de reforma horària, relatives a la direcció per objectius (per tal d’evitar el principal problemes de les nostres organitzacions, la presencialitat), la flexibilitat horària (per així ajustar la jornada laboral a les necessitats de les persones), la promoció d’un temps dels àpats en una franja horària saludable (els estudis demostren la relació entre trastorns fisiològics i obesitat i una hora tardana per al dinar i el sopar) i l’eficiència i productivitat (malauradament, ens situem a la cua d’Europa en aquest sentit), entre d’altres.

Categories

Les organitzacions es poden presentar a les següents categories:
  1. Hàbits saludables: possibilitat de dinar en una franja horària saludable (al voltant de les 13 h pel dinar, les 20 h pel sopar), promoció de l’activitat física i d’un temps de descans de qualitat i suficient, etc.
  2. Igualtat i conciliació: compactació de la jornada per possibilitat altres usos del temps, flexibilitat horària, e-treball, altres polítiques de conciliació, etc.
  3. Eficiència: treball per objectius (evitar presencialisme), processos de treball eficients, reunions operatives, canals de comunicació eficients, etc.
El període d’admissió de bones pràctiques és del 7 al 28 de febrer de 2020.
L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc dimecres 29 d'abril de 2020 a les 18h.
Bases dels premis Més info en aquest enllaç.