2.6.19

Acompanyament a joves extutelats i integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, objectius de la 4a edició de Verema Solidària

  • L’associació Quilòmetre 0 i la Fundaciny aportacions, que comença ja eó Albafutur són les entitats receptores de l’edició 2019 de Verema Solidària, que farà quatre veremes amb l’objectiu de recaptar 20.000 € 
  • Verema Solidària s’estén cap a Tarragona i Lleida i compta amb els cellers coorganitzadors Herència Altés, Scala Dei, Xics Cal Borrech i Heretat Mascorrubí
  • Enguany s’avança la data per a les aportacions, que s’obre el dia 1 de juny

Barcelona, 30 de maig de 2019. Verema Solidària arriba a la quarta edició i s’estén per primer cop per dues demarcacions que encara no havia visitat, Tarragona i Lleida. Herència Altés (Gandesa) a la Terra Alta, Scala Dei al Priorat, Heretat Mascorrubí al Pla de Manlleu i Xic’s Cal Borrech (Figuerola d’Orcau) a la ruta dels Costers del Segre són els cellers que aquest any participaran d’aquesta iniciativa que uneix territori, vi i responsabilitat social. Tres veremes a Tarragona i una a Lleida, amb l’objectiu comú de recaptar 20.000 € per a dues entitats socials amb iniciatives que desenvoluparan sobre el territori.

Quilòmetre zero portarà a terme un projecte per acompanyar menors tutelats, en centres de menors de l’administració, quan compleixen 18 anys i passen a ser joves extutelats. Ambtu és el nom d’aquest projecte, que combina mentoria i voluntariat per acompanyar-los en el procés d’integració i emancipació. A l’actualitat, el Projecte Ambtu a Barcelona, porta realitzades 377 parelles de mentoria i n’acull 50 noves cada any. L’aportació de Verema Solidària servirà per estendre’l a la demarcació de Tarragona.

A Lleida, la fundació Albafutur desenvoluparà el projecte Llavors de futur, que té com a objectiu millorar la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. A Catalunya, segons dades estadístiques del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, hi ha un total de 551.440 persones amb discapacitat, de les quals, 57.647 tenen discapacitat intel·lectual. Moltes d’elles treballen en centres especials, però l’objectiu final marcat per la OMS és que puguin treballar en centres ordinaris sota els principis de d’integració, individualització, normalització i equiparació d’oportunitats. I això és el que persegueix la fundació Albafutur amb aquest programa.

Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social de les Empreses i les Organitzacions, ha estat un any més membre del Jurat.

Les dates per a les quatre veremes són les següents:
Les places per a cada verema són limitades i des de l’edició 2018 estan fixades al voltant de 100 persones per ajustar-se a les capacitats de cada celler i al mateix temps oferir una experiència no massificada i que els participants la gaudeixin plenament.

El 80% de la quantitat recaptada en donatius es reparteix entre aquestes dues entitats i d’altra banda Verema Solidària també ofereix cada any formació en captació de fons a les associacions i entitats socials del territori. La resta de recursos serveix per cobrir costos d’estructura i de la plataforma de micromecentage.

Amb aquesta quarta edició Verema Solidària també continua treballant en un procés per allargar durant tot l’any les activitats que suposin captació de fons, de manera que ofereix la possibilitat d’integrar sota el seu paraigües activitats que vulguin organitzar cellers, entitats o col·lectius de gent amb aquesta finalitat.


Qui i com participar

La campanya oficial, per començar a aportar i reservar plaça per a les veremes solidàries, s’obre el dia 1 de juny i es tancarà el 15 d’octubre. A partir d’aquesta data tothom que ho desitgi podrà fer la seva aportació econòmica i/o inscriure’s a les experiències de Verema Solidària 2019.

Les modalitats de participació varien en funció del perfil dels participants:

·      particulars inscrivint-se per fer de veremadors/es solidaris/es, aportant a la fila zero o adquirint el vi fruit d’aquestes veremes
·      empreses, amb grups de treballadors com a acció de team building o activitat de responsabilitat social corporativa (RSC)
·      entitats o institucions, patrocinant, cedint material i compartint informació
Els vins de la VS2018

A l’acte de presentació també s’han presentat els vins de la Verema Solidària de l’any passat, que va comptar amb la participacihla﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽omptar amb la partvessó de tres  cellers.

Gramona
Nom: Xarel·lo solidari
Varietat: xarel·lo
Vi natural elaborat per la 6a generació de la família Gramona i veremat el 26 d’agost pels 200 voluntaris de Verema Solidària.

Vall Llach
Nom: El Colomer Verema Solidària
Varietat: merlot
Vi solidari de la finca del Colomer, situada al bell mig de Porrera. És un merlot, del qual al Priorat no n’estem acostumats, però amb molt bons resultats.

Can Ràfols dels Caus
Nom: Xarel·lo Brisat
Varietat: xarel·lo
Vi refinat, un brisat modern, aromàtic, ampli en boca i amb un final refrescant.


Patrocinadors

Verema Solidària compta actualment amb el patrocini de Herència Altés, Scala Dei, Heretat Mascorrubí 1297, Xic’s de Cal Borrech, New Group Maquinaria Moderna, Coral Transports, Joan Cortiada, Verallia i Cal Feru. També compta amb la col·laboració de Cafès Novell, Euroselecció-Riedel i Kartox. Finca Parera i Celler Credo, cellers coorganitzadors d’edicions anteriors, es mantenen fidels al projecte i col·laboraran amb diferents iniciatives solidàries a favor del mateix.