13.5.19

Avui dilluns a les 18h a Vilanova i la Geltrú: Taller d'apoderament de Veïns Positius i Veïnes Positives

  • Si voleu ser veïns positius, si voleu desenvolupar comunitats on viure positivament l'experiència de ser veïns i veïnes, si voler ser activistes del bé comú en la proximitat.
  • Podeu venir aquest dilluns a les 6 a Can Pahissa (Vilanova i la Geltrú)

Taller, Vilanova i la Geltrú, Ecol3VNG,

El proper dilluns 13 de maig de 18 a 20’30 hores fem un taller d’apoderament a Vilanova i la Geltrú amb la col·laboració de Ecol3VGN.


L’activitat es realitzarà al Centre per la Sostenibilitat i la Resiliència de Can Pahissa a Vilanova i la Geltrú. Hi aprendrem què pot ser un Edifici Positiu i el paper central que té la ciutadania en aquesta iniciativa.

Un taller dinàmic

Parlarem, experimentarem, idearem i planificarem com podem convertir els nostres edificis en Edificis Positius. Treballarem, des de diferents perspectives perquè totes aquelles persones amb diferents inquietuds puguin sentir-se cridades, a realitzar aquests canvis: propostes per millorar la qualitat de vida, aspectes  temes de sostenibilitat, iniciatives col·lectives, propostes d’estalvi…
Les persones que assisteixin al taller podran gaudir, aprendre i crear al voltant de l’objectiu de la iniciativa per esdevenir Veïns Positius i Veïnes Positives i començar a crear els primers Edificis Positius i viure els beneficis que ens poden aportar.

En aquesta ocasió, el preu del taller és de 12 euros o bé 10 turutes + 2 euros per finançar el kit que es donarà als participants. Les inscripcions al taller es poden fer a http://tallers.edificispositius.cat/ fins el 6 de maig.

Xerrada informativa


El 12 d’abril passat, Edificis Positius va realitzar una sessió informativa al mateix centre de Can Pahissa amb col·laboració amb l’Associació Ecol3vng. Aquesta entitat que promou, entre altres iniciatives, la moneda social “Turuta”, té molt a veure amb diferents activitats que proposa i vol incentivar Edificis Positius dins el seu marc d’actuació.

Portar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la gent

Edificis Positius vol ser una de les iniciatives de referència per portar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a nivell de ciutadania. Fa quatre anys, Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 amb tots els grans reptes que indispensablement el món ha d’abordar i va fer una crida a governs, empreses i organitzacions. També va apel·lar a la ciutadania però no és fàcil transformar els ODS en accions per a la ciutadania. La proposta de ser Veïns Positius i Veïnes Positives ha de permetre donar resposta als reptes de desenvolupament sostenible en totes les dimensions: Persones, Planeta, Prosperitat, Pau i Parteneriats.

Una iniciativa innovadora i no lucrativa

Edificis Positius és una iniciativa de TSR Territori Socialment Responsable, cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre creada per fomentar territoris socialment responsables i el desenvolupament sostenible. Edificis Positius pretén contribuir a crear un entorn de consciència positiva al voltant dels edificis residencials, abordant activament el repte que suposa la convivència en un marc de propietat horitzontal i creant les condicions perquè els edificis i les comunitats de veïnat i propietat siguin part de la solució als reptes socials, ambientals i econòmics que afronta la societat. Reforçar el bon veïnatge
  • Incrementar la participació social i la presa de consciència
  • Millorar la qualitat de vida
  • Fomentar la cohesió social
  • Abordar reptes de sostenibilitat
  • Reforçar l’economia social, responsable i compromesa
  • Contribuir al bé comú

1 comentaris:

Clipping Path ha dit...

Very nice post. Thanks for sharing with us.