31.3.19

Presentació de la iniciativa Edificis Positius a Vilanova i la Geltrú, a càrrec de Josep Maria Canyelles @edificipositiu

  • Si teniu inquietuds socials o ambientals i viviu en un edifici, us agradarà participar en aquesta presentació. Canyelles explicarà la iniciativa i proposarà fer un taller d'apoderament de Veïns Positius i Veïnes Positives en les properes setmanes a Vilanova.
  • Es tracta d'un projecte pioner que vol abordar els reptes de futur al voltant dels edificis, des de la convivència als reptes ambientals i socials, sempre des de la positivitat.


Divendres 12 d'abril
18 hores
Can Pahissa - Centre per la resiliència i la sostenibilitat
Rambla de la Pau, 44
Vilanova i la Geltrú

Edificis Positius vol generar comunitats integrades per persones que vulguin viure positivament l'experiència de ser veïns i veïnes al seu edifici, transformant la seva vida quotidiana cap a un model més sostenible, solidari i integrador. Busca aliances amb entitats locals i ofereix formació, idees i acompanyament a persones que vulguin esdevenir el motor del canvi als seus edificis, Veïnes Positives i Veïns Positius.

Proposem als Veïns Positius i Veïnes Positives activitats i projectes per millorar les infraestructures i serveis dels seus edificis, fent-los més sostenibles i ecològicament compromesos, fomentant el consum d'energia i serveis responsables, així com l'activació del bon veïnatge en l'àmbit socioassistencial i solidari, la cultura, l'esport o altres activitats cíviques i relacionals. Crear més vida als edificis, apoderar comunitats i veïns i generar espais de més plenitud i felicitat per a les persones.

Som TSR SCCL, empresa d’iniciativa social sense ànim de lucre que promou els territoris socialment responsables amb la coresponsabilitat de les persones, entitats, empreses, i el conjunt dels actors socials al territori de Catalunya.

Les illes i barris seran un grans espais de focalització de les polítiques públiques i els edificis hauran de fer un gran salt per liderar-se per abordar reptes enormes de convivència, producció energètica, canvis d’usos i costums... Per això és una iniciativa pionera i avançada que dona resposta concentrada en l’espai a reptes molt diversos, socials, ambientals, energètics, cívics, etc.

Des d’Edificis Positius volem fomentar la responsabilitat personal dels veïns i veïnes a la pròpia comunitat de residència, els edificis, per activar-los com a agent de canvi de les seves vides i dels seus entorns immediats: el carrer, el barri i la ciutat.

TSR Territori Socialment Responsable SCCL, que té la seu a Vilanova i la Geltrú, té la seu operativa a Barcelona al C. Mallorca, 1. Podeu contactar-hi a info@edificispositius.cat. Fem tallers i accions diverses per apoderar a la ciutadania i esdevenir agents de canvi i transformació a la seva comunitat i activar aliances entre els actors socials urbans (empreses, entitats, institucions) per millorar els entorn urbans, afrontar els reptes de futur col·lectivament i reduir i minimitzar els riscos que planteja la societat del futur.

El nostre objectiu està en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. Edificis Positius s'adhereix i participa en el desenvolupament de l'Agenda Urbana de Catalunya, Rep el suport del Govern de la Generalitat per al seu desplegament inicial i compta amb la complicitat i adhesió de cada vegada més empreses, entitats i institucions d'arreu de Catalunya.

Font: http://transiciovng.blogspot.com/ 



Nota: Can Pahissa passa a ser un centre dedicat a la defensa del medi ambient